Šiaip tai man sudėtingiausia būna prisiminti ką kokią diena dariau


6. grikų košė, kepti vištienos ketvirčiai (pirkta aną savaitę), pekino salotos (irgi nuo anos savaitės dar, nes nusiunčiau močiutę,tai sugebėjo rasti salotą 2 kg, kukurūzai pirkti iš seniau), vakare manų košė.
7. sumuštiniai su sūriu (likutis nuo anos savaitės,jau nekoks buvo,tai sukepiau), kugelis (spirgučiai iš kameros,bulvių turėjom), viriau vištienos sriubą (buvo aną savaitę rinkinys,sunaudojau pusę), nukaulinau kauliukus,kur viriau sriubą, pakepinau su svogūnais, morkomis ir virtais ryžiais, bus keliom dienom vyrui į darbą. Vakarienei likutis košės, kam trūko lašinukų pasipjaustė.
1. pusryčiams suvalgėm sumuštinius su likučiais dešrų nuo anos savaitės, pietums vaikams palikau kepsniukus su bulvių koše (buvo likę faršo nuo koldūnų,tai padariau 4 didelius kepsnius,apkeptus džiuvėsiuose), salotų. Mes dėjomės sriubos ir kugelio. Gryžus patroškinau raugintų kopūstų su dešrelėmis, valgėm prie bulvių. Liko dar vienam kartui sočiai.
2. vaikams palikau kepsnius su bulvių koše ir salotomis, vyras dėjosi sriubos ir ryžių su vištiena troškinį, aš kopūstų troškinį dėjausi.
Vakare gryžus iškepiau lietinius su varške ir dešrelėmis, išėjo keliom dienom. Išviriau žirnių sriubos iš pokelio.
3. vaikams lietiniai, mes dėjomės į darbą to paties. Vyras dar likutį sriubos susidėjo. Gryžus viriau vėl rugštynių sriubą (tiesiog reikėjo sunaudoti,nes pradarytas stiklainis buvo) ir makaronai pakepti su dešra. Dariau vištienos troškinį vaikams kitai dienai.
4. vaikams palikau vištienos troškinį su daržovėmis ir bulvių koše, rūgštynių sriubos. Mes valgėm gryžę likučius ir kepiau blynus su krabų ladelėmis, liko ir rydienai.
5. vaikams palikau troškinio ir pieniškos makaronų sriubos. MB dėjosi į darbą blynelių, aš kiaušinius su majonezu. Gryžę valgysim likučius, nes prieš išeigines ir savaitgalinį apsipirkimą reikia išsituštinti šaldytuvą.
dar buvo keptas pyragas su dž. slyvoms, persikais ir razinomis, kondensuotas pyragui buvo likęs nuo anos savaitės tinginio, nes pirkau 1 kg, dž. vaisiai irgi nuo Kalėdų buvo dar nesunaudoti.
Pirkta grietinė, pienas, miltai, kiaušiniai (20 vnt), rauginti kopūstai, dešrelės (4 vnt) rūkytos kopūstų troškiniui, dešrelės lietiniams (4 vnt), šlapios ne pačios brangiausios dešros makaronams (300 g), rūkyta dešra (400 g), briuselio kopūstai (500 g), druska, apelsinai, varškės 2 pok., sausainiai (0.5 kg), čiulpinukai (200g), sūreliai (10 vnt), batonas didelis (duonos buvo likę nuo anos savaitės), vištienos gabaliukai be kaulo (apie 500 g.)
Surašau kainas dėl įdomumo gal ką ir praleisiu

Pastebėjau, kad kai valgom šiltus pusryčius, kažkaip mažiau prireikia produktų sumuštiniams. Dešra ir sūris buvo naudojamas beveik dvi savaites, nupirkau naujos, bet ir liko neprapjauta. Reikia matyt išmokti pirkti atpjautą gabaliuką,o ne visą. Nes pastovi šaldytuve ir nebeskanu ir nesinori to paties. Ko gero, geriau po mažą gabaliuką įvairiau.
Tai vadiname taupymu, bet kaip pagalvoju, kad visada panašiai valgėm, nors ir nereikėjo būtinai taupyt, ir netaupėm galų gale ir dabar taip pačiai valgom, gal tik ankščiu leisdavau sau daugiau nupirkti šaltų užkandžių, nesinorėjo terliotis su kepeninėm ar vyniotiniais (ką dabar pati darau sėkmingai). Taip išeina, kad ir kai krize net nekvepėjo "neiššokom aukščiau bambos"