QUOTE(Oksiukas @ 2009 02 24, 02:14)
Norėjau paklausti, o ta masė tortų apdengimui, tinka ant bet kokio torto?

ir kažin kuri geresnė(su kuria lengviau dirbti) ar iš saldainių, ar iš cukraus?

gal galit patart su kuria bandyti?
Tik iš saldainių

Čia mano požiūris. Aš pirmą kartą pabandžiau su cukrine mase padengti tortą- nu košmaras buvo- plyšo, lipo prie kočėlo, dadėjus pudros trupėjo- ir vos nevos apiplyšusią, storą storą, pavyko užvanoti- kadangi plona trupėjo - košmaras ne darbas buvo- ir taip kelis kartus, o rezultatas nekaip atrodydavo ir dargi neskanu, sukaulėja ta masė per kelias dienas- man cukrinės masės tikrai nepatiko- jokios, gal tiesiog neperpratau jų.
Kai pabandžiau maršmalowinę masę- jokios kitos net nenoriu bandyti, nes elastingumas jos nerealus- aš aplamai neįsivaizduoju, kaip įmanoma cukrine mase gražiai padengti- žodžiu man susidarė įspūdis, kad pradedančioms tortus tik saldainine dengti, o ir šiaip, nesuprantu ir neperprantu aš tos cukrinės- man ji daug prastesnė visom prasmėm, ir neatogi dirbti, ir rezultatas netoks lygus.
Tik reik turėti minty, kad maršmalowinė masė pagaminti reikalauja fizinės jėgos truputuką, todėl minkymo ir kočiojimo procesas nėra malonus- svarbiausia į ją peranksti nesukišti rankų- nes labai limpa, ir nepasiduoti pagundai krauti kalną cukraus pudros, kad neliptų atseit- pradžioje ji ir turi lipti prie šaukšto ar rankų (ją geriau maišyti su šaukštu, nors maišysis sunkiai, nes ji kaip guma- bet jei rankomis maišysi- tai visa ji liks ant rankų, ir reiks pagalbos nukrapštyti, o ir masės daug perniek nueis). Tai vat maišai maišai, nors ir atvėsusi maišosi labai sunkiai ir nemaloniai, kaip guma tąsosi, bet šaukštu maišai, o tada, kai apstingsta, gabalą lengvai paploji, apcukruoji pudra, ir bandai kočiot- pudros dedi tiek, kad neliptų prie kočėlo ir stalo- kočiojimas irgi nelengvas procesas fiziškai, nes reik ilgai ir nuobodžiai kočiot, kad iškočiot išties plonai, o ir kočiot reik stipriai, nes masė kaip guma, standi tokia, ir kurį laiką atrodo, kad ploniau neišeis, bat tai klaida taip manyti, nes kuo daugiau ją kočioji ir lieti, tuo labiau ji sušyla ir suminkštėja, ir ploniau išsikočioja. Tas užtrunka, ir nėra labai malonus procesas. Bet vat kai iškočioji- dirbti su ja grynas malonumas- nedžiūsta, netrupa, neplyšta,

nereikia skubėti ar drėkinti, nes rankose minkšta ir elastinga tampa, kai sušyla.
Aš siūlau tik ją- bet manau, kad forume bus ir kitokių nuomonių- taigi, pasirinkti tau

Aš tai sakyčiau, kad cukrines mases reikia bandyti ne pirmą kartą darant, nes kai aš bandžiau iš cukrinių pirmąkart ir keletą kitų kartų dengti tortą- galvojau kad jau padėsiu tašką toms padengimo masėms, nes man buvo labai sunku dirbti su ja, ir labai negražiai bei neskaniai gaudavosi- manau joms reikia daugiau įgūdžių nei maršmalowinei..