QUOTE(ingriduska @ 2009 03 05, 11:30)
Meian
mano močiutėlė darydavo iš kiaušinio baltymo ir cukraus pudros masę iš kurios lipdydavo, viščiukus, braškes, kaštonus ir ežiukus. Iškepdavo rutuliukus kaip sausainius, ar meduolius pirktinius apipjaudavo reikiama forma. Tuomet iš kiaušinio baltymo plakto ir cukraus pudros, valgomų dažų padarydavo minkomą masę ir aplipdydavo ja ,tarkim ežiukus padarydavo.
tai gal žinai kuomet reikia berti cukraus pudrą...??
MAno močiutėlė man jau negali atsakyti, jos su mumis nėra, o kai buvo man tai nerūpėjo...
Manau, cukraus pudra krauti siuo atveju reiketu kiek paplakus baltyma. Kadangi cia oras baltyme nevaidina jokios roles, tai ir plakt iki putu nematyciau butinybes...
QUOTE(uzniukas @ 2009 03 05, 12:20)
Sveikos merginos
labai reikia greto patarimo

noriu tortą puošt sviestiniu kremu kad galėtų su švirkštu raityt bangeles

Ieškojau, skaičiau ne vieną jūsų temelę bet kažko konkretaus neradau... ik rusiškam puslapį radau tokį receptą:
200g sviesto
6 šaukštai kondencuoto pieno (arba 9 š. cukraus pudros)
ir sukti iki purumo
Tai gal galit patart ar čia tikrai taip ir gausis viskas, ar su pudra daryt geriau
na neturiu laiko eksperimentam, reik kad gautusi iš kart
Dėkui
Labiausiai rekomenduociau apsilankyt temoje "Miseles kepiniai" (ar kazkaip panasiai ji pavadinta). Ten RiMami yra isvertusi Miseles plikyto sviestinio kremo recepta. Liuksinis kremas: patvarus, lengvai dengiamas, o svarbiausia -- ne tik skanus, bet ir nesijaus to "sviestisko" riebumo ji valgant.