Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jūsų vaikai laksto pusnuogiai po namus?

Paskutiniu metu mano dideliausias galvos skausmas- mano pupos "polinkis į nudizmą" biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif tai, kad visą žiemą prabimbinėjo po namus basa- jau susitaikiau. Kojnėms ir tapkėms beliko tik liūdnai tūnoti pakampėse. Atrodė tarsi ją kojnės dusintų ar smaugtų. Pirmu reisu, grįžus iš lopšio nusitraukdavo viską kas tik ant kojų....Nebent vinimis prie padų ar klijais- gražiuoju niekaip....
O paskutiniu metu dar blogiau- kas pusvalandį išsirengia plikai ir varinėja, kol pradeda varvėt nosis ir baigias mano kantrybė....Aprengti tenka smurtiškai, cypiančią klykiančia, nes nu šąla vaikas. Rankos ledinės, sustirus visa... Kol aprengiu visiškai dasikalu, tai kokias dešimt minučių atgaudinėju kvapą, o po pusvalvandžio ir vėl nuogutėlė... nu nimagūūūūūū... Kaip elgtis su tokia plikinėtoja? Ar kiti dvimetinukai irgi mėgsta taip plikinėti?
Atsakyti
Rengiamės ir mes sunkiai. Bet tik retkarčiais. Maniškei pagal nuotaiką užeina, kartais nenori tuo drabužėliu būti pasirengusi tai nusirengia ir atsineša kas jai patinka. Keista bet tokie pypliai jau žino ko nori, ir savo parodo.
Atsakyti
Tikrai TAIP!!!
Mano dukra tokio amziaus irgi taip pat elgdavosi biggrin.gif DAbar jau truputi praejo (jai beveik 4 m.), nors dar galutinai sio darbo nemete (ypac paziurejus i broli). Dabar mazasis pratese shi maratona. Ziurek jau atsisedes ant grindu tempia kojines shalin...
Nematau cia labai daug bedos... smile.gif Zinoma, jei sushales, tai reikia aprengt. Pas mus namie silta, tai leidziu biski paplikinet (neblogas terminas biggrin.gif ), paskui apsirengiam beburbuliuodami... Ishaugs... 4u.gif
Atsakyti
mano mazhius irgi maunasi kojines lauk. bet apsiauti sutinka - matau basa, sakau, kur tavo batai? tai eina visas susirupines ir ieshko "bati bati", acinesha ir bando apsiaut.
po 10 minuchiu - vel basas...

nusirengti dar neishmoko. nu bet manau, sulauksim ir to. vyresnelis dveju metu megdavo nuogas buti. tik pavasaris tada buvo, shilta, tai labai ir nepergyvenau. paskui ishmoko ne tik nusirengti, bet ir apsirengti - tai kita atrakcija buvo persirengineti visa laika.
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2005 02 03, 11:32)
Paskutiniu metu mano dideliausias galvos skausmas- mano pupos "polinkis į nudizmą" biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif tai, kad visą žiemą prabimbinėjo po namus basa- jau susitaikiau. Kojnėms ir tapkėms beliko tik liūdnai tūnoti pakampėse. Atrodė tarsi ją kojnės dusintų ar smaugtų. Pirmu reisu, grįžus iš lopšio nusitraukdavo viską kas tik ant kojų....Nebent vinimis prie padų ar klijais- gražiuoju niekaip....
O paskutiniu metu dar blogiau- kas pusvalandį išsirengia plikai ir varinėja, kol pradeda varvėt nosis ir baigias mano kantrybė....Aprengti tenka smurtiškai, cypiančią klykiančia, nes nu šąla vaikas. Rankos ledinės, sustirus visa... Kol aprengiu visiškai dasikalu, tai kokias dešimt minučių atgaudinėju kvapą, o po pusvalvandžio ir vėl nuogutėlė... nu nimagūūūūūū... Kaip elgtis su tokia plikinėtoja? Ar kiti dvimetinukai irgi mėgsta taip plikinėti?



palik ramybeje, tegul laksto plyka, kai truputi uz kokio pusvalanduko pasals ir zaisk ka nors taip pat stipriai, renk kaip zaidima, tada duodasi....maniske nuo pat pirmu dienu plyka, nieko - gyva, sveika, mes ja is viso maugliu vadiname:)), reikia pagauti momenta, kai vaiko dmesys nukreiptas i kitka....aisku man irgi besas ima, kai matau, kad snargliai zali, kosti, gerkle prarekta - o ji znaj nasich - nuoga kaip adomas ir ieva sau, ir begioja kaip is suriko nuotikiu, kaip indeen su ryksmais "gau, mama, gau,...isgauk momenta, man ati nevisada pavyksta, taip ir kovojame iki siol:))
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marieana: 03 vasario 2005 - 13:06
Nu būtų vasara...ale dabar sad.gif sad.gif sad.gif
Atsakyti
Mano merginai irgi tapkutės ir kojinės nesilaiko ant kojų, jei gali, dar ir kelnes nusimauna. Labai jai patinka basai bėgioti. Jei pavyksta šiaip taip užmaut tas kojines, tai po penkių minučių vėl basa. Aš vis paklausiu, ar nešaltos kojytės, tai jinai pasilenkia, pasičiupinėja, sako "kaka", t.y. karštos. Pastebėjau, kad jei ir basa, bet nelaksto po grindis, bet sėdi kur ant sofos, tai sušyla jos kojos ir tikrai karštos būna, tai kartais prisivilioju pasėdėt, jei apvilkt neišeina...
Atsakyti
smile.gif Pabandik koinites nupirkti kartu su ja tegul pati issirenko kurios jai patinka.Gal tada nores nasioti,nes pati nupirko.Maniskei tai labai padeda.Ir taip su visais drabuziais.
Atsakyti
Pas mane irgi bajeris buvo. Dukrai buvo irgi apie 2 m. As dirbau, tai ja palikdavau su aukle. Viena karta pareina anyta namo, namai nekurenti, salta, ziemos metas, o jos abi guli lovoj po kaldra ir verkia, dukra, kad auklyte niekur neleidzia nei nosies iskist, nes nuoga, o auklyte, kad nesugeba apsigalet su dvimete ir ja aprenkt biggrin.gif Mes tai prisimine dar dabar pasijuokiam is sito, o auklytei tada ne iki bajerio buvo. Veliau tikrai isauga tokius dalykus...
Atsakyti
Jeigu yra sąlygos, pašildyčiau šiek tiek namus ir leisčiau "plikinėti" į sveikatą smile.gif. Jeigu namie šalta ir nėra sąlygų jų pašildyti, irgi leisčiau "plikinėti" - gal vaikas pats ateitų prašyti būti aprengtas, kai labai sušaltų? g.gif Na, čia, žinoma, tik prielaida. Tiesiog draudžiamas vaisius dažniausiai būna įdomesnis, saldesnis. O tai, kas leidžiama, su laiku pasidaro nebeįdomu. Pritariu ir tam, kad tokie dalykai išaugami, bet gal tai atrodo menka paguoda...
Atsakyti
O aš kažkaip nepergyvenu, kai maniškė plikinėja. Tik stengiuosi aprengti, jie žinau, kad močiutė turi ateiti, nes jai labai jau širdį skauda. Ir vyra skažkaip skaudžiau reaguoja. O kai reikia aprengti, tai sugalvoju kokį nors motyvą, tai, ko ji labai nori. Pavyzdžiui, atbėga, sako, noriu lipdyti, sakau, kai apsirengsi, lipdysim, bet plika - ne. Tada apsirengia vieną rūbą ir tenka vėl iš pradžių. Sakau, kaip nori, jei nenori rengtis, nelipdysim. Jei nenori, tai ir plikinėja, bet dažniausiai tai padeda. Ir šiaip man lengviausia ją aprengti, nes visai nepergyvenu, jei laksto plika. Vyras irgi rėkiančią rengia. Matyt tie vaikai tikrai jaučia, kas labiausiai pergyvena, tai tą ir erzina.
Atsakyti
O MŪSŲ NUO KŪDIKĖLIO NEMĖGSTA RENGTIS. KLYKDAVO, AKI ŽIEMĄ REIKĖDAVO APRENGTI EITI Į LAUKĄ. KOL APRENGDAVAU, TAI BŪDAVAU ŠLAPUTĖLĖ.
O DABAR GAUDOM, KAI REIKIA APSIRENGTI PO MIEGO. KAI LIEPI EIT RENGTIS, KAD NEPLIKINĖTŲ TAI VIS DAR EINA MIEGOTI. TAI KARTAIS IRGI TENKA APSIRENGTI SU AŠAROMIS.
O EINAT Į LAUKĄ, DABAR GAL KOKS MĖNUO SUSIRGOM ŠIA LIGA, KAI REIKIA UŽRIŠTI ŠALIKĄ, TAI VIS ŠIKĄ PRADEDA SKAUDĖTI, BET UŽSIRIŠUS STAIGA PRAEINA. VA ČIA TAI JAU RIMTA.

O PER DAUG IR NESIVAIKAU, JEI NAMUOSE NĖRA ŠALTA, TAI LEIDŽIU IR PAPLIKINĖTI.
Atsakyti