Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvūnų užmigdymas

QUOTE(Rodnega @ 2013 07 21, 12:25)
Taip, aukščiau savęs nes ... Gyvūną reikia šerti, vedžioti , maudyti , nagus kirpti , šukuoti , gydyti ir nešti 100 % atsakomybę .
Įstatymiškai tai skamba

argi apie tai diskusija schmoll.gif Skirkit priežiūrą nuo atvejų, kai gyvūno atsisakoma dėl pagrįstų priežasčių. Kiek žinau, gyvūnus nebaudžiamai galima priduoti į globos/komunalines tarnybas, sergantys ir probleminiai - migdomi taip pat legaliai. Ir tikrai yra eilė atvejų, kai toks pasirinkimas yra teisingas.
Gyvūno sulyginimai su žmogumi (aišku, kuo emocionaliau - su tėvais, su vaikais doh.gif lotuliukas.gif ) man yra išsigimėliški ir nediskutuotini. Aišku, čia labai mėgstamas ir "stiprus" kitos pusės "argumentas".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Itani: 21 liepos 2013 - 13:05
O man yra išsigimėliška, kai vietoj to, kad spręsti problemas, gyvūnais yra atsikratoma ir dar bandoma tai pateisinti gun_bandana.gif
Kam galva žmogui duota? Kad pečius puoštu? Ar kad apmąstyti VISUS įmanomus NIUANSUS??? Ir po to juos SPRĘSTI???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rodnega: 21 liepos 2013 - 13:11
QUOTE(Itani @ 2013 07 21, 13:04)
argi apie tai diskusija  schmoll.gif Skirkit priežiūrą nuo atvejų, kai gyvūno atsisakoma dėl pagrįstų priežasčių. Kiek žinau, gyvūnus nebaudžiamai galima priduoti į globos/komunalines tarnybas, sergantys ir probleminiai - migdomi taip pat legaliai. Ir tikrai yra eilė atvejų, kai toks pasirinkimas yra teisingas.
Gyvūno sulyginimai su žmogumi (aišku, kuo emocionaliau - su tėvais, su vaikais  doh.gif  lotuliukas.gif ) man yra išsigimėliški ir nediskutuotini. Aišku, čia labai mėgstamas ir "stiprus"  kitos pusės "argumentas".


Visiškai nereikėtų tokių "argumentų" rašyti, jei žmonės nors šiek tiek mastytų, bet tik sulygindami su neva "aukščiausia" būtybe, galime tikėtis, jog gal kažkas pagalvos, o gal tikrai ir tas gyvūnas kažką jaučia... Ka reiškia probleminiai gyvūnai? Oficialiai kakojimas, siusiojimas, baldų draskymas NĖRA EUTANAZIJOS PRIEŽASTIS[U]. Beja, gerbiamoji, išsigimėlis - gali būti tik blogų savybių, kenkiantis visuomenei ir kitiems, žmogus.
Atsakyti
Šitam asmeniui meilė ir atsakomybė yra išsigimimas doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rodnega: 21 liepos 2013 - 13:32
o kaip yra, jei gyvuna myli, globoji, gydai ir pan, o jis patampa tau priesu? tai yra normalu?
o visu gyvunu priderme yra gyventi lauke. kaip ir, tarkim kaciu, yra gaudyti peles, o ne esti sausa maista.
del kalbejimo, kad smirda laiptine, as supratau, jog buvo kalbama apie senelius, bet jus isivaizduojate, kad nuo jusu mamos katino niekas nesmirda??? nesamone, gal jus jau paprasciausiai nejauciate.
Atsakyti
Gyvūnai savyje priešiškumo neturi. Yra tik dvikojai padarai ir jų veiksniai, kurie paverčia gyvūnus savo priešais doh.gif
Prašom ne VBS o nurodyti tikslius šaltinius. Pasakos čia ne į temą. Kaip ir VBS sektorius
Atsakyti
QUOTE(mabi @ 2013 07 21, 09:02)
va cia ir pasireiskia BUKAS postavimas.uzdeti pampersa katei visa likusi gyvenima? arba musu atveju - gal antsnuki visada laikyti, nes neaisku kas suniui gali "uzplaukti". pries snekant, pirmiausiai reikia pamastyti doh.gif

O dieve kokia problema doh.gif jusu ziniai veislyno patinai visa gyvenima ir buna praleidzia su tais pamperiais, kad koju nekilnotu kur nereikia, nepakergtu kaliu kada nereikia ir pan. O del antsnukio tai taip, galimas ir jis, taip pat darbas su dresuotoju, narvas suniui ir pan. Noro tik reikia ir tikro noro, o ne buko noro isigyti labai patogu gyvuna. Nebuna tokiu nebent netikri, robotukai cool.gif
Papildyta:
QUOTE(mabi @ 2013 07 21, 10:23)
as myliu gyvunus, bet savo seima labiau. tuo ir viskas pasakyti. o kas myli labiau gyvuna, nei seima, tai irgi tuom viskas pasakyti. ir atleiskit, jei visa laiptine smirda nuo kates slapimo, tai ar jus atsiklausete kaimynu nuomones? del senu tevu - kaip gali buti palyginimas? gyvunu priderme visa gyvenima buvo gyventi lauke, o ar zmogaus tokia pati??? kaip galyma lyginti zmogu su gyvunu??? tai irgi daug pasako apie zmogu...

Tai kam pasiemei ji i namus, jei tokia protinguole su ta priderme lauke doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mabi @ 2013 07 21, 13:58)
o kaip yra, jei gyvuna myli, globoji, gydai ir pan, o jis patampa tau priesu? tai yra normalu?
o visu gyvunu priderme yra gyventi lauke. kaip ir, tarkim kaciu, yra gaudyti peles, o ne esti sausa maista.
del kalbejimo, kad smirda laiptine, as supratau, jog buvo kalbama apie senelius, bet jus isivaizduojate, kad nuo jusu mamos katino niekas nesmirda??? nesamone, gal jus jau paprasciausiai nejauciate.


Kaip minėjo Rodnega, gyvūnas priešišku gali tapti dėl aplinkoje esančių faktorių (pvz. vaikas tampo už uodegos, muša, ką esu ne kartą mačiusi, ir blogiausia, kad tėvai vaiko nebara, leidžia ir toliau taip "džiaugtis"). NEVISŲ GYVŪNŲ PRIEDERMĖ YRA GYVENTI LAUKE. Jau pakaks nusišnekėti, gerbiamoji huh.gif Jei esate ką nors girdėjusi apie veisimą, turbūt žinote, kad pasaulyje tiek daug tarkime kačių veislių yra būtent dėl tokių dvikojų kaip mes darbo. Jie veisiami, ne tam, kad paleisti į gamtą, nes tokie gyvūnai tiesiog žūtų! Kiek šunų veislių...gal ir Jorkšyro terjerų vieta yra lauke? Ką jūs kalbate...baisu skaityti!
Kas liečia mano mamos katę, nors tai nėra svarbu, noriu jus nuraminti. Niekas nelaiko katės balučių. Jos yra nuolatos išvalomos specialiomis priemonėmis. Taip, jei tu grįžai iš miesto, žinoma pajusi, jog kažkas padaryta, išvalysi ir vėl problemų nebus. Šiais laikais žmonės išvalo net pačius baisiausius kvapus, aišku tai reikalauja investicijų, jei nori turėti veiksmingą priemonę. Aš pas tėvus apsilankau kartą per mėnesį, visada pajuntu jei tik tuo momentu neišvalyta, bet reikia kantrybės, darbo, priemonių ir įmanoma su tuo kvapu kovoti.
Atsakyti
QUOTE(mabi @ 2013 07 19, 07:52)
na nei vienas dirbantis tokioje istaigoje, niekad nieko blogo nepasakys. dabar, kai jau yra ivykes faktas, teko pasisneketi ne su vienu pazystamu, kuris yra irgi emes gyvunus, tai mano zodzius tik patvirtina.  netgi ir tokiu atveju, kai suo prieglaudoje yra pabuves pora dienu (kai buvo pabeges, ir ji rado prieglaudos darbuotojai), jam prichologiskai atsistatyti reikejo keliata menesiu. tai manau daug ka tai pasako. gink D, as neturiu nieko pries prieglaudos, nes ir patys emem is jos kelis gyvunus, bet... mano patirtis skaudi, ir dziaugiuosi, kad apsiejo be dideliu pasekmiu.

Tai,kad lietuvoje yra toli gražu ne viena ir ne dvi gyvūnų prieglaudos ir kiekviena jų gyvūnus laiko skirtingai.

Kas dėl migdymo tai jum pritariu.Nors vaikų neturiu,bet tikrai nerizikuočiau augint agresyvų šunį ir rizikuot,kad vaikai liktu sužaloti visam gyvenimui.
Atsakyti
kuo daugiau bendrauju su žmonėmis, tuo labiau man patinka gyvūnai smile.gif

ps. mano brolio katė myžioja jau kokius 6 metus. kai laiku išvalai, tai nelieka jokių problemų anei su kvapu, anei su kitais dalykais. bjauresnis kvapas yra kaimyno papirosų, katras nuolat rūko laiptinėj smile.gif
Atsakyti
cia kaip jau ir rase, kai kurie zmones gyvuno poreikius issikelia auksciau uz savo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mabi: 22 liepos 2013 - 07:28
QUOTE(mabi @ 2013 07 22, 07:08)
cia kaip jau ir rase, kai kurie zmones gyvuno poreikius issikelia auksciau uz savo.

Čia, kaip ir rašė
Taip, aukščiau savęs nes ... Gyvūną reikia šerti, vedžioti , maudyti , nagus kirpti , šukuoti , gydyti ir nešti 100 % atsakomybę .
Įstatymiškai tai skamba
13. Kiekvienas gyvūnas turi būti laikomas, šeriamas ir prižiūrimas jo rūšį, amžių, fiziologiją ir elgseną atitinkančiomis sąlygomis. Gyvūno savininkas privalo nuolat rūpintis gyvūno sveikata, šėrimu, taip pat gyvūno laikymo ir eksploatavimo įrenginiais.
70. Šių taisyklių reikalavimus pažeidę fiziniai ar juridiniai asmenys atsako pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 110 straipsnį ir Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka.
http://www.terjerukl...s-kauno-mieste/
Tai gi, pasiėmei gyvūną, tai ir malonėk būti ATSAKINGAS už jį
Atsakyti