Įkraunama...
Įkraunama...

Saldus kepinys- "Koriukas"

QUOTE(Raigra @ 2009 02 23, 15:57)
Verdant aliejuje jie išsipučia, todėl būna trapūs, tiesiog tirpsta burnoje  biggrin.gif norint juos kepti, manau tešlos paruošimas turėtų būti visai kitoks.  g.gif

Mano mama irgi toki darydavo ,labai sknau,o ka snemegsta keptu aliejuje,siulau pabandyti sita recepta skruzdelynas,ir cia,labai skanus tie patys rutuliukai,tik as dariau ne su medum,o su kondensuotu pienu,bet su medum manau irgi turetu buti ne blogiau.
Atsakyti
Galima naudoti ir dirbtinį medų, tik va ju nezinau proporcijų, bet virti jį vistiek reikia, kad būtų ypač tąsus ir sutepus nuo rutuliukų nenubėgtų. g.gif
Bet su natūraliu medum skonis tikrai puikus. thumbup.gif

O man reiks pabandyti su Rududu padaryti. Tik bijau, kad neprisivalgyciau per daug lotuliukas.gif o tai svorio dvigubai priaugsiu ir dar būdama nestuke.gif nes cia kaip semkės, pradedi valgyt ir negli sustot.
Atsakyti
QUOTE(Raigra @ 2009 02 21, 16:59)
Sveikutės  biggrin.gif  Noriu pasiūlyti išsikepti jums laaaaaabai skanų saldumyną.

Tešlą ruošiame taip: 2 kiaušinius ir žiubsnelį druskos sumaišome su miltais. Tešla tui būti kietoka.
Tuomet imame po mažą gabalėlį  ir iškočiojame kuo plonesnias virveles, jas supjaustome taip pat smulkiai. Verdame aliejuje iki aukso spalvos.

Medaus užpilas: 3 šaukštai medaus, 3 šaukštai cukraus, truputi vandens ir tuputi sviesto. Viską verdame ant silpnos ugnies, kol paėmus masę tarp pirštų ji tysta kaip siūlai.

Na ir pabaigai nedidelėje lėkštutėje dedame saują iškeptų rutuliukų, pilame šaukštą medaus užpilo ir maišome kol visi apsivolioja meduje  bigsmile.gif
Formuojame kūgį.

SKANAUS essen.gif  essen.gif

TIK NEPVYKSTA MAN ĮDĖTI NUOTRAUKOS  blush2.gif



Kaiptik šito saldumyno recepto ieškojau thumbup.gif nes esu labai senai dariusi, tai nebeprisiminiau kaip tiksliai daryti jį reikia..Tai va katik pasigaminau jau, palikau stingt, bet galiu pasakyti,kad skonis thumbup.gif net skaniau už skuzdelyna mirksiukas.gif
Atsakyti

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti
Labas, moterytes,

Užmigusi temele ziuriu g.gif As siandien bandziau kepti tuos koriukus, riesutus,laukiu kol sustings smile.gif Pasirodo,tai visai smagus darbelis smile.gif Visai nesudetinga smile.gif Labai noriu paragauti wink.gif
Atsakyti
QUOTE(laimikeg @ 2013 01 05, 20:28)
Labas, moterytes,

Užmigusi temele ziuriu  g.gif As siandien bandziau kepti tuos koriukus, riesutus,laukiu kol sustings smile.gif Pasirodo,tai visai smagus darbelis smile.gif Visai nesudetinga smile.gif Labai noriu paragauti wink.gif

Laikiame vaizdo, na ir recepto smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
http://www.part.lt/i...373e08ae681.JPG

Na štai mano pirmas prisvilęs blynas. Skonis buvo geras,bet nebuvo vaizdo. Manyčiau reikėjo dar smulkiau supjaustyti kubelius,nes pasirodo jie pučiasi kaip pašėlę biggrin.gif O sirupas taip pat nevykęs,nes matomai per trumpai pakaitinau,nesukibo į karamelę. Gavosi dabar tokie aplipę,kibus medumi...O manau ne taip turėjo būti. Na bet su šaukšteliu puikiai valgomas smile.gif O ir pats darbelis visai smagus smile.gif Užėjus norui bandysiu vėl kada tai smile.gif

O receptas pats paprasčiausias: 3 kiaušiniai, miltų,kad būtų kieta tešla, pusę šaukštelio nugesintos sodos su gietine, žiupsnis druskos. Sirupui medus ir cukrus lygiom dalim, po 5 šauktus, dar dėjau sviestuko apie 50 g.
Atsakyti