as vel imetu vyro gamintus patiekalus
Abbaccio (eriena romietiskai)

apie 1 kg erienos
alyvuogiu aliejaus
2 skilteles cesnako
salavijo
rosmarino, geriausiai naudot sviezius, bet jei neturit tiks ir dziovinti

1 v.s miltu
100 ml vyno acto
6 anciuviu file
Eriena supjaustome 2 cm dydzio gabaliukais ir dedame i ikaitinta ir aliejumi paslakstyta keptuve. kepame apie 3-4 minutes. dedame smulkinta cesnaka, ir prieskonius. paskaniname druska ir pipirais. Geraiismaisome ir pakepame apie 1 minute.
dedame miltus ismaisome, pakepame apie 1 minute. pilame acta ir pastoviai maisome 30 sek. pilame 250 ml vandens, viska gerai ismaisome, palaukiame kol uzvirs, pusiau pridengiame danciu ir leidziame virti apie 50 minuciu, kol mesa pasidarys minkstute. Kartais pamaisome, reikalui esant ipilame siek tiek vandens.
kai jau eriena eveik paruosta, dedame anciuvius i mortyra, ipilame 1 v.s vandens ir gera isutriname, kol pasidarys kose. dedame sia kosele i eriena, gerai ismaisome ir pakepame 2 minutes. Kepti ilgiau negalima, nes anciuviai permus puiku erienos skoni.
pries gaminant, eriena buvome pamerke i vandeni su citrinos sultimis. Tai labai gerai isima avienos skoni ir suminkstina mesyte

geriausia butu valgyti, su bulvem keptom orkaitej ir pabarstytom rozmarinu. mes pasirinkom paprastesni varianta..
Kopustu salotos, labai tinka kaip garnyras pvz prie kotletu


reikia:
kopusto
poros morku
saujeles kedro riesutu
sauksto kapotu petrazoliu
padazui:
2 saukstu majonezo
1 saukstelio pesto padazo
kopusta supjaustom siaudeliais, morka stambiai sutarkuojam, padazo ingridientus sumaisom ir makaluojam su kopustais, morkom ir kedro riesutais.