QUOTE(Jeta @ 2008 09 04, 14:09)
Tikrai, kad karališka lašišienė

Turėtų būti labai skanu
Aha
O man dar yra minčių apie ungurį drebučiuose, tik nežinau ar reikia dėti želatinos, o gal jis pats turės pakankamai riebalų, kad sustingtų. Net ir nežinau

Aš menkę drebučiuose pastoviai darau (MB Norvegijoje prižvejoja ir pilnas šaldiklis būna prigrūstas file). Bet ten viskas paprasta - verdu galvas lydekos su svogūnu ir prieskoniukais - be druskos (jei norisi gero sultinio, nereikia jam verdant dėti druskos), tada viską nukošiu, į sultinį sudedu morkytes pjaustytas - paverdu, tada dedu menkę gabaliukais, viską dar paverdu. Tada nukošiu, sudedu į bliūdukus, o į sultinį pagal receptą ant pakelio dedu želatiną žuviai su prieskoniais - būna Norfoje, mėlynas pakelis, dapilu vandens, jei trūksta ir užpilu ant žuvies - super - ir skanu, ir neriebu
Jei bus įdomu, tai dar parašysiu kaip darau menkės ir plekšnės konservus. Taip pat kaip nerealiai skaniai paruošti lydeką kepimui ant iešmų lauže. Ir dar - esu dariusi lydeką taip kaip silkę - pyliau ant jos marinatą. Tik pyliau šaltą, o reikia karštą arba šiltą matyt, tai buvo biški kieta, bet skanu kaip marinuota silkė. O apie šį receptą sužinojau iš Mikutavičiaus straipsnio apie kelionę Karelijoje - ten pasirodo vietinės pastoviai lydekas marinuoja
Žuvies pas mane dėka MB pastoviai pilna - net farširuoti lydeką išmokau
Gal dar kas nors ką nors apie ungurį yra girdėjęs
Ačiū jums labai
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Jei žmogų būtų galima sukryžminti su katinu, tai labai pataisytų žmogų, bet gerokai sugadintų katiną". Markas Tvenas
Fredulis internete
Simbulis internete