QUOTE(Jeta @ 2008 09 12, 13:19)
QUOTE(Rubinele @ 2008 09 12, 13:41)
Aš irgi apie tą patį
QUOTE(Jeta @ 2008 09 12, 14:12)
Ne viena snekiesi ne viena
Kazkas cia daro is sernienos koldunus, gal kas galit man issamiau visa procesa paaiskinti? Noriu padaryti koldunus, bet niekad ju nedariusi... o vyra nustebint norisi
QUOTE(rugegele23 @ 2008 09 12, 14:20)
Ne viena snekiesi ne viena
Kazkas cia daro is sernienos koldunus, gal kas galit man issamiau visa procesa paaiskinti? Noriu padaryti koldunus, bet niekad ju nedariusi... o vyra nustebint norisi
Kazkas cia daro is sernienos koldunus, gal kas galit man issamiau visa procesa paaiskinti? Noriu padaryti koldunus, bet niekad ju nedariusi... o vyra nustebint norisi
Aš irgi darau. Viskas kaip yprastiems koldūnams, tik faršas šernienos (aš į faršą dar įdedu grietinės, kad sultingesnė mėsytė būtų)
QUOTE(Jeta @ 2008 09 12, 15:13)
Aš irgi darau. Viskas kaip yprastiems koldūnams, tik faršas šernienos (aš į faršą dar įdedu grietinės, kad sultingesnė mėsytė būtų)
Reiks paieskot dar kaip darosi koldunu tesla
QUOTE(rugegele23 @ 2008 09 12, 16:17)
Parašysiu kaip aš darau, bet tikslių proporcijų nežinau, nes žiūriu, kad tešla būtų pakankamai kieta, tokia, kad būtų galima kočioti, tai miltai visad iš akies.
Tešlai: 3 kiaušiniai, druska, mažiau nei pusė puodelio vandens ir miltų pagal poreikį (kaip minėjau, kad tešla būtų kočiojama)2-3 stiklinės. Viską labai gerai suminkyti. Tada iškočioti blyną (apie 3mm storio). Tą blyną dedu ant tokio metalinio apvalaus padėklo su skylutėm (bet galima ir su stikline išspausti skrituliukus, į vidurį įdėti faršo ir sulenkus gražiai kraštus užspausti), pridedu faršo į duobutes, ant viršaus dedu kitą, iškočiotą blyną ir su kočėlu pakočioju, tada iškrenta nedidukai koldūniukai. Ir verdam
Aš dar užsišaldau, išdėlioju pirmiausiai ant medinės lentelės, kišu į šaldiklį, kai apšala, sudedu į pol. maišelius. Tada jie nesulimpa.
Tikiuosi aiškiai parašiau, Jei kas neaišku, tai klausk.
QUOTE(Jeta @ 2008 09 12, 18:18)
Parašysiu kaip aš darau, bet tikslių proporcijų nežinau, nes žiūriu, kad tešla būtų pakankamai kieta, tokia, kad būtų galima kočioti, tai miltai visad iš akies.
Tešlai: 3 kiaušiniai, druska, mažiau nei pusė puodelio vandens ir miltų pagal poreikį (kaip minėjau, kad tešla būtų kočiojama)2-3 stiklinės. Viską labai gerai suminkyti. Tada iškočioti blyną (apie 3mm storio). Tą blyną dedu ant tokio metalinio apvalaus padėklo su skylutėm (bet galima ir su stikline išspausti skrituliukus, į vidurį įdėti faršo ir sulenkus gražiai kraštus užspausti), pridedu faršo į duobutes, ant viršaus dedu kitą, iškočiotą blyną ir su kočėlu pakočioju, tada iškrenta nedidukai koldūniukai. Ir verdam
Aš dar užsišaldau, išdėlioju pirmiausiai ant medinės lentelės, kišu į šaldiklį, kai apšala, sudedu į pol. maišelius. Tada jie nesulimpa.
Tikiuosi aiškiai parašiau, Jei kas neaišku, tai klausk.
Tešlai: 3 kiaušiniai, druska, mažiau nei pusė puodelio vandens ir miltų pagal poreikį (kaip minėjau, kad tešla būtų kočiojama)2-3 stiklinės. Viską labai gerai suminkyti. Tada iškočioti blyną (apie 3mm storio). Tą blyną dedu ant tokio metalinio apvalaus padėklo su skylutėm (bet galima ir su stikline išspausti skrituliukus, į vidurį įdėti faršo ir sulenkus gražiai kraštus užspausti), pridedu faršo į duobutes, ant viršaus dedu kitą, iškočiotą blyną ir su kočėlu pakočioju, tada iškrenta nedidukai koldūniukai. Ir verdam
Aš dar užsišaldau, išdėlioju pirmiausiai ant medinės lentelės, kišu į šaldiklį, kai apšala, sudedu į pol. maišelius. Tada jie nesulimpa.
Tikiuosi aiškiai parašiau, Jei kas neaišku, tai klausk.
Na lyg viskas ir aisku, radau internete kazkoki recepta su tryniais, tai tesla padarysiu pagal ta recepta. O i serniena det prieskoniu, druskos, kaip minejot grietines, svoguno, o kiauso reikia?
QUOTE(rugegele23 @ 2008 09 12, 19:41)
Na lyg viskas ir aisku, radau internete kazkoki recepta su tryniais, tai tesla padarysiu pagal ta recepta. O i serniena det prieskoniu, druskos, kaip minejot grietines, svoguno, o kiauso reikia?
Aš dedu.
QUOTE(..vijana.. @ 2008 09 12, 20:05)
Sveikutes
as ryt kepsiu antyte pagal Jetos recepteli
dabar dar marinuojasi.
Kokia siandien diena
tokia siandien ir nuotaika
netgi mielai isvaryciau savo branguji i medziokle
kad nenervuotu 
Kokia siandien diena
Aha, diena visai netinkama medžioklei. O dar MB susirgo - gerklę skauda, sloga
Būtinai parašyk kaip antytė
QUOTE(..vijana.. @ 2008 09 12, 20:05)
Sveikutes
as ryt kepsiu antyte pagal Jetos recepteli
dabar dar marinuojasi.
Kokia siandien diena
tokia siandien ir nuotaika
netgi mielai isvaryciau savo branguji i medziokle
kad nenervuotu 
Kokia siandien diena
Maniskis medzioja
Siandien maniskis isvaziavo i kauna sunu paroda, parvaziaves ras antyte garuojancia ant stalo
rugegele23 kaip sekesi taviskiui vakar?
beje, anadien kalbejausi su dviem moterimis, ir kazkaip is konteksto isejo apie maista pokalbis, ir viena sako,- as valgiau serniena, o kokia slyksti! o kita taip pogi pritare kad baisia neskani
( nezinojo, kad as medziotojo zmona ir zveriena pas mane pagrindine mesa ) tai nebuvo ka sakyti, nes pagalvojau, kad neirodysiu nieko
Tai pasakiau, kad gal buvo tik neskaniai paruosta
rugegele23 kaip sekesi taviskiui vakar?
beje, anadien kalbejausi su dviem moterimis, ir kazkaip is konteksto isejo apie maista pokalbis, ir viena sako,- as valgiau serniena, o kokia slyksti! o kita taip pogi pritare kad baisia neskani
Tai pasakiau, kad gal buvo tik neskaniai paruosta







