Įkraunama...
Įkraunama...

Krūtinės bėdos: guzeliai, išskyros, skausmai...

4u.gif Sveiki iki gimdymo pries menesines krutine paskaudedavo krutys pabringdavo ir budavo jautresnes pagimzius 1,5 metu po gimdymo krutines visai neskaudedavo( maitinau 6 men ) o siuo metu pries menesines krutys ypas jautrios pabrinke skausmingos tiesa viena skauda daug stipriau apsiciupinejus atrodo jokiu sukietejimu ar ko nors itartino kaip ir nera . Kontraceptiniu tab nenuodoju . Kaip butu galima sumazinti ta krutu skausminguma bei sunkuma dekui uz atsakyma
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tulpe: 30 rugsėjo 2005 - 15:15
Galima pabandyti homeopatinius, ar žolinius preparatus, kurie šiek tiek reguliuoja hormonų poveikį krūties audiniui. Jie parduodami be receptų.
Atsakyti
Pastaruoju metu krutine pasidare jautroka, o truputi paspaudus isbega gelsvas lipnus skystis. Pradejau nerimauti, kad kas rimta nebutu. Cilest tabletes geriu 5metai.
Atsakyti
Pasirodykite mamologui.
Atsakyti
Jau kuris laikas uzciuopiu guzelius kairej kruty, labai skaudus pasidaro menesiniu metu. ejau i musu poliklonika, tai kazkokia nieko nenusimananti registratore liepe man eiti darytis mamogramos, o kai atstovejau baisine eile, pasirode, kad mamogramas daro tik nuo 40 metu moterims. Siuncia i onkologijos ligonine (veiksmas Kaune) ultragarsui. Labai bijau....ten eiles menesiui i prieki. Gal yra privacios klinikos kur ta tyrima daro, baisu vienai eit. prasau pasakyti, kas cia man gali buti..gal tik siaip kas...po gimdymo ta krutine visa guzuota buvo. vaika iki 14 men maitinau. paskui lyg ir isnyko tie guzai, bet va...
Atsakyti
Taip jau yra, kad Lietuvoje krūtų problemomis užsiima mamologai. O jie dagiausiai ir dirba onkologiniuose centruose. Taip kad nesijaudinkite, tkrai negalvoju, kad Jums jau piktybinis procesas. Tad ramiai sulaukite kvalifikuoto specialisto konsultacijos.
Atsakyti
Prieš kelias dienas man nustatė besiformuojančią krūties fibroadenomą. Gydytojas išrašė gerti Nakvišų aliejų (1000 mg), Mastodynon N ir Triovit vitaminus. Tačiau nakvišos dienos normoje yra 10 mg vitamino E, o Triovite - 40 mg. Iki šios diagnozės gėriau dar ir žuvų taukus, kuriuose irgi yra 10 mg vitamino E. Kiek žinau didelis kiekis vitamino E kenkia, tik nežinau koks. Manoji dienos norma gaunasi 60 mg.
Ir dar. Nakvišos ir Mastodynonas geruliuoja hormonų pusiausvyrą. Ar tai suderinama su hormoniniais kontraceptikais? Aš geriu Yarina. Juk nakvišos ir Mastodynonas natūraliai reguliuoja hormonų pusiausvyrą t.y. veikia kiaušides, o kontraceptikai dirbtinai jas “užmigdo“.
Ar gali būti, kad krūties fibroadenoma (ji jau antroji, viena išoperuota) atsirado dėl kontraceptikų? Juk kontracenptinių vaistų info lapelyje parašyta, kad jie gali sukelti krūties vėžį.
Ačiū.
Atsakyti
Ši vitamino E dozė nėra per didelė.
Naujausi hormoninių kontraceptikų tyrimai įrodo, kad ilgalaikis jų vartojimas nedidina rizikos susirgti krūties vėžiu.
Taip pat įrodyta, kad šie preparatai teigiamai veikia gėrybines krūties ligas, nes slopinama ovuliacija, mažėja kiaušidžių folikulinių cistų ir todėl silpnėja krūties hiperplaziniai procesai.Taigi ir Jūsų minėti preparatai ir hormoniniai kontraceptikai mažina hormoninių svyravimų įtaką krūties audiniui, taigi, gali būti vartojami kartu.
Atsakyti
Laba diena. Norėjau paklausti, kaip apsisaugojimą po gimdymo naudoju spiralę, bet po kokių 1 metų, man pradėjo prieš sirgimą labai kietėti krūtys.Išpradžių viena paskui ir kita. Jos tapo labai skausmingos. Buvau nuvažiavusi į Onkologinį Kaune, ten apžiųrėjo ir sakė kad sutankėję pieno liaukos. Liepė gerti visokius vitaminus. Ar yra tikimybė kad bent jau kažkiek sumažes skausmai, ir sukietėjimai kai išsiimsiu spiralę. Ir ka pasiūlytumėte geriau naudoti vietoj spiralės, tablečiu gerti neturiu nei valios nei noro.
Atsakyti
Šie skausmai atsiranda dėl hormoninių pokyčių ciklo metu, taigi spiralė tam neturi jokios įtakos. Jei nusistačiusi prieš hormoninę kontracepciją, pabandykite panaudoti žolinius preparatus, reguliuojančius organizmo hormonų įtaką krūties audiniui(jie parduodami be recepto).
Atsakyti
Laba diena. Neramina viena problema: jau keletas mėnesiu iš krūtų išspaudžiu skysčio (panašu į pieną). (Beje, vaikui jau penki metai, todėl negali būti pienas, manau). Prieš penkis mėnesius įsidėjau Mirena. Paskutinius du mėnesius mėnesinės tapo neaiškios - kas 45 dienas ir vos vos teplioja, nors po įdėjimo dvejos mėnesinės buvo labai reguliarios. Dariau nėštumo testą - neigiamas. Ar tas skystis iš krūtų gali būti dėl Mirenos poveikio?Nors turiu pripažinti, kad taip kažkada yra buvę ir prieš Mirena...Nežinau ka daryti. verysad.gif
Atsakyti
Ne, tai ne dėl "Mirenos". Pasirodykite mamologui.
Atsakyti