sveikutes,norejau paklausti kiek laiko galima plakti grietinele,kad jos nesuplakti i sviesta?
mazdaug kiek minuciu?
....niekada su ja nesu dirbusi,tad toks ats,kad pati pamatysiu beplakant man nelabai tinka
...
QUOTE(misste @ 2009 05 21, 10:39)
sveikutes,norejau paklausti kiek laiko galima plakti grietinele,kad jos nesuplakti i sviesta?
mazdaug kiek minuciu?
....niekada su ja nesu dirbusi,tad toks ats,kad pati pamatysiu beplakant man nelabai tinka
...
Sveika, zinok pasakyti minutemis yra beveik neimanoma
Na, tiesiog teks bandyti. Kai pamatysi, kad jau sutirstejo gerokai, bet dar tokia minksta, puri, jei bijai suplakti i sviesta, sumazink mikserio apsukas. Taip plaksi kiek ilgiau, bet galesi reguliuoti geriau pati plakima. na, ir sekmes
O jei jau visgi taip labai reikia skaiciu, tai normali grietinele, 420-450 ml indelis issiplaka mazdaug per kokias 3 minutes. Bet sitas skaicius yra labai apytikris, kaip jau minejau. Be to, jis gali buti neteisingas jei mano laiko suvokimas yra klaidingas
QUOTE(misste @ 2009 05 21, 12:39)
sveikutes,norejau paklausti kiek laiko galima plakti grietinele,kad jos nesuplakti i sviesta?
mazdaug kiek minuciu?
....niekada su ja nesu dirbusi,tad toks ats,kad pati pamatysiu beplakant man nelabai tinka
...
Svarbiausia grietinėlę labai gerai atšaldyti, tada tikrai nesuplaksi į sviestą
NAUJAS ATRADIMAS
Į 200ml grietinėlės įpilkite 1 arbatinį šaukštelį krakmolo (galima ir truputį daugiau), grietinėlė išsiplaks kuo puikiausiai netgi 35%!!! Krakmolą reikia įpilti kai gietinėlė sutirštėja, bet dar iki galo nebūna išplakta. Papildomai, dėl ypač stiprios konsistensijos, galima įpilti ir sojų grietinėlės arba sojų pieno miltelių. Užtikrinu, kad taip pagaminta grietinėlė kuo puikiausiai tiks tortų puošimui, kadangi ji labai gerai laiko formą, nesukrenta.
Į 200ml grietinėlės įpilkite 1 arbatinį šaukštelį krakmolo (galima ir truputį daugiau), grietinėlė išsiplaks kuo puikiausiai netgi 35%!!! Krakmolą reikia įpilti kai gietinėlė sutirštėja, bet dar iki galo nebūna išplakta. Papildomai, dėl ypač stiprios konsistensijos, galima įpilti ir sojų grietinėlės arba sojų pieno miltelių. Užtikrinu, kad taip pagaminta grietinėlė kuo puikiausiai tiks tortų puošimui, kadangi ji labai gerai laiko formą, nesukrenta.
QUOTE(Povila$ @ 2009 05 21, 20:40)
NAUJAS ATRADIMAS
Į 200ml grietinėlės įpilkite 1 arbatinį šaukštelį krakmolo (galima ir truputį daugiau), grietinėlė išsiplaks kuo puikiausiai netgi 35%!!! Krakmolą reikia įpilti kai gietinėlė sutirštėja, bet dar iki galo nebūna išplakta. Papildomai, dėl ypač stiprios konsistensijos, galima įpilti ir sojų grietinėlės arba sojų pieno miltelių. Užtikrinu, kad taip pagaminta grietinėlė kuo puikiausiai tiks tortų puošimui, kadangi ji labai gerai laiko formą, nesukrenta.
Į 200ml grietinėlės įpilkite 1 arbatinį šaukštelį krakmolo (galima ir truputį daugiau), grietinėlė išsiplaks kuo puikiausiai netgi 35%!!! Krakmolą reikia įpilti kai gietinėlė sutirštėja, bet dar iki galo nebūna išplakta. Papildomai, dėl ypač stiprios konsistensijos, galima įpilti ir sojų grietinėlės arba sojų pieno miltelių. Užtikrinu, kad taip pagaminta grietinėlė kuo puikiausiai tiks tortų puošimui, kadangi ji labai gerai laiko formą, nesukrenta.
labai aciu visiems uz patarimus...
Na žinovės, pasakykit man - kuom skirias tarkim suoksniuotos tešlos viršaus užtepimas (preiš šaunant orkaitėn):
*kiaušinio plakiniu?
*kiaušinio trynio plakiniu?
*kiaušinio trynio ir vandens plakiniu?
ačiū už ats.
*kiaušinio plakiniu?
*kiaušinio trynio plakiniu?
*kiaušinio trynio ir vandens plakiniu?
ačiū už ats.
NU kuo jis lb gali skirtis? Tiesiog reikia daryti pagal recepta. Juk ten visi trys variantai kiausinis, gla truputi spalva skirtis gal ir kepusio. Cia tikrausiai skirtingoms tesloms skirtingas plakinis...
Mano knygoj taij raso, jog trapiai ir sluoksniuotai teslai tai kiausinio plakini naudot reikia, o mieliniai man atrodo tryniai arba kaiusiniai, arba saldintu pienu. Bet prie kiekvieno recepto buna parasyta, O juk visu plakinių esmė, kad plutele kepinio butu blizgi ir nesutrukukinetu
PovilaS- ogal galima tavo grietineles foto?
Mano knygoj taij raso, jog trapiai ir sluoksniuotai teslai tai kiausinio plakini naudot reikia, o mieliniai man atrodo tryniai arba kaiusiniai, arba saldintu pienu. Bet prie kiekvieno recepto buna parasyta, O juk visu plakinių esmė, kad plutele kepinio butu blizgi ir nesutrukukinetu
PovilaS- ogal galima tavo grietineles foto?
QUOTE(apple tree @ 2009 05 22, 22:45)
Be abejo, bandžiau
QUOTE(Domi95 @ 2009 05 24, 08:49)
NU kuo jis lb gali skirtis? Tiesiog reikia daryti pagal recepta.
turiu tos pačios tešlos kelis receptus (nesaldūs visi) ir keikvienas su skirtingu užtepimu.. todėl ir klausiu kuris geresnis ar kaip?
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 05 23, 22:24)
Na žinovės, pasakykit man - kuom skirias tarkim suoksniuotos tešlos viršaus užtepimas (preiš šaunant orkaitėn):
*kiaušinio plakiniu?
*kiaušinio trynio plakiniu?
*kiaušinio trynio ir vandens plakiniu?
ačiū už ats.
*kiaušinio plakiniu?
*kiaušinio trynio plakiniu?
*kiaušinio trynio ir vandens plakiniu?
ačiū už ats.
as nemanau kad plakinys turi daug itakos,pries kepant aptepame kad kepinys atrodytu graziai ir blizgetu
QUOTE(Povila$ @ 2009 05 21, 23:40)
tai ir kiek čia mes dabar galim sutaupyt su šiuo atradimu
nerimstu.. o kaip ten yra su grietine tortuose? Ji tikrai pigiau gaunasi, nei 36 proc grietinėlė. Krakmolyt grietinę







