Įkraunama...
Įkraunama...

Lauknešėlis į darbą

QUOTE(bea @ 2005 08 11, 17:47)
nusiperki termosą ir dedi jam viską, ką ir taip verdi pietums.

O tai jums tie termosai laiko??? blink.gif Maniškis tai įsideda su termosu, bet valgo atšalusį maistą- iki pietų net šiltas nebebūna. doh.gif O dar geriau, kai pro termosą prabėga. doh.gif Ir neįsivaizduoju iš kur gaut PATIKIMĄ ternosą maistui. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugnužė @ 2007 04 25, 14:24)
Siūlau įsigyti maisto termosiuką. Iki pietų maistas tikrai išliks šiltas. Pavz toks - http://www.bravoinda...=...=26&lang=lt. Kainuoja apie 50 lt.


Ugnuže, o tu pati bandei šį termosą? Gali užtikrint, kad jis išlaikys maistą 6 val. bent šiltą? Pirkčiau, jei žinočiau, kad n-tąjį kartą to paties š... tik kitam įpakavime nenusipirksiu. doh.gif
Pas mus tai situacija tokia, kad vyras (kai nusibosta visokie iš namų įsidėti šalti kotletai, kepsniai, guliašai, plovai, mano keptos naminės picos ir dešros) eina į Rimi, Norfą ar Maximą ir ten nusiperka pvz. karštų vištos šlaunelių, ar šiaip ką iš kulinarijos skyriaus, kur jam pašildo... Bet tai tikrai ne išeitis, nes kas antrą kartą po tokių valgių apsinuodija. unsure.gif Ypač keptomis vištų šlaunelėmis. doh.gif verysad.gif Taip kad labai lūdna... Į kavines eiti yra tikrai brangu, nes jis mėgta sočiai pavalgyt. Tai kasdien po 30 Lt pietums negili sau leisti doh.gif Ir dar ne visada laiko turi.
QUOTE(Shalimar @ 2007 04 26, 12:53)
Girdejau, kad zmones is vakaro namie issiverda tokia kaip ir tirsta sriuba - darzoves, makaronai, na ka megsti. Tik i ja pila mazai vandens ir daugiau prieskoniu, alia koncentratas gaunasi biggrin.gif Tada nusinesus ja i darba, tik uzsipila verdancio vandens, ir va silta sriuba bigsmile.gif

Kažin ar vyras, dirbantis ne sėdimą darbą, pasisotintų ? g.gif Bent aš tai jokių blynų, daržovių salotų ir varškių vyrui paruošt į darbą negaliu, nes paparasčiausiai jis neprivalgo. doh.gif Sau dėčiausi tokią sriubytę. Ačiū už idėją thumbup.gif
Atsakyti
as su savimi pasiimu buterbrodu, greitai paruosiamu kosiu ar sriubu, ryziu piure.
Atsakyti
dėl termosų mes su vyru turim metalinį termosą jis karštą arbatą išlaiko apie dieną i jei ilgiau tai tik šiltą ta arbata belieka. mano mama kažkada tėvui buvo pirkus (prieš pusmetį) turguij metalinį termosą maistuipirko kainavo apie 70lt o maistą ilgai laiko karštą ryte sudėj maistą vakare kai gryždavo tėvas maisto likučiai dar karšti. tie termosai yra metaliniu vidum o ne stikliniu, išorė iegi metalinė
Atsakyti
QUOTE(savitre @ 2007 05 28, 13:02)
dėl termosų mes su vyru turim metalinį termosą jis karštą arbatą išlaiko apie dieną i jei ilgiau tai tik šiltą ta arbata belieka. mano mama kažkada tėvui buvo pirkus (prieš pusmetį) turguij metalinį termosą maistuipirko kainavo apie 70lt o maistą ilgai laiko karštą ryte sudėj maistą vakare kai gryždavo tėvas maisto likučiai dar karšti. tie termosai yra metaliniu vidum o ne stikliniu, išorė iegi metalinė

Reiškia būna gerų termosų. Ačiū už info. 4u.gif Reikės toliau ieškot. Gal ir mums pasitaikys normalus. blush2.gif Gal kas gali parekomenduot konkrečios firmos gerą termosą? ax.gif Nes jau tikrai gaila taškytis pinigais (tas pirkimas kaip kokia loterija doh.gif nežinant konkretaus gamintojo).
Atsakyti
nevisada firmos mvardas reiškia kad tau pasiseks gerą daiktą nusipirkti. tad nepagal vardą pirk o pagal jo duomenis. daugelis pardavėjų (kurie prekiauja gera produkcija) sutinka tartis mama buvoi susitarus kad jei parnešus namo naudojant pagal salgas vanduo supiltas karštas po paros bus šiltas termoso negražins jei užšals atneš atgal tai pirmą termosą gražino o antras buvo geras siūlyčiau ir tau pabandyti taip susitarti tik svarbu nesugadinti irpasaugoti parnešus namo
Atsakyti
Noriu jums pasiulyti Elzaso pyraga. Tai ne saldus patiekalas, o labai sotus ir skanus kepinys. Jis puikus tuo, kad ji galima valgyti ir salta su arbata. Taigi ikeliu recepta:

Elzaso pyragas

Tešlai:
Stiklinė miltų
2 šaukštai aliejaus
3 šaukštai grietinės (riebios)

Įdarui:
3,4 vidutiniai porai
~500gr. Jautienos faršo
2,3 pomidorai
Prieskoniai

Užkepimui:
2 kiaušiniai
~3 šaukštai majonezo
300,400gr. Fermentinio sūrio
Vegetos

Paruošimo būdas:
Į dubenį suberiam miltus, sudedam grietinę, aliejų ir minkom iki vientisos masės, kad neliptų prie rankų. Tada iškočiojam plonu sluoksniu ir klojam ant skardos.
Porus nuplaunam, supjaustom griežinėliais, kepinam su aliejum keptuvėj, kol pagels, tada į keptuvę sudedam jau prieskoniais pagardintą faršą ir uždengiam keliom minutėm. Pamaišę ir pasmulkinę mentele faršą pakepinam iš visų pusių kartu su porais. Užtenka kepinti tol, kol mėsa bus nebe "žalia". Dar kelias minutes pakepinam faršą atidengę, kad neliktų keptuvėj skysčio arba tiesiog jį nupilame per rėtį. Faršą su porais paskirstom tolygiai ant tešlos skardoje. Kuo mažiau faršas sulipęs, tuo lygiau pasiskirstys po skardą. Ant viršaus tolygiai sudedam pomidorų griežinėlius.
Į dubenį sutarkuojam sūrį, supilam atskirai išplaktus kiaušinius ir majonezą, pabarstom "Vegetos" prieskoniais ir gerai išmaišom. Šitą masę tolygiai dedam ant tešlos su įdaru.
Kepam orkaiteje ~180-200 laipsniu temperaturoje, kol sūrio masė įgaus tamsiai geltoną atspalvį.
Skanaus! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Egluzhė @ 2007 06 01, 10:49)
Noriu jums pasiulyti Elzaso pyraga.

liux 4u.gif butinai isbandysiu 4u.gif
o Jus , mergaites saunuoles, kaip mylit savo vyrus g.gif as tai prisipazinsiu nieko vyrui nededu blink.gif jis pats kiausinuku issiverda, bulkuciu nusiperka, pieno.. bet vis galvoju, kad reikia susiimti ir ji palepinti truputi doh.gif dabar nedirbu, auginu leliu, tai noriu patinginiaut, bet tikrai reiks susiimt, pradesiu nuo elzaso pyrago ax.gif biggrin.gif aciu visoms uz idejas thumbup.gif
Atsakyti
[quote=Egluzhė,2007 06 01, 10:49]
Noriu jums pasiulyti Elzaso pyraga. Tai ne saldus patiekalas, o labai sotus ir skanus kepinys. Jis puikus tuo, kad ji galima valgyti ir salta su arbata.

Geras receptas smile.gif Jei norit paprasciau, tai as toki idara dedu ant saldytos sluoksniuotos teslos ir ta pacia tesla uzdengiu (gaunasi kaip koks vyniotinis). Irgi labai skanu 4u.gif
Atsakyti
man taip pat kiekvieną rytą galvos skausmas ką įdėti SB..pirksiu maistinį termosą,kad lengviau būtų,nes kitaip manasis nevalgo atšalusio maisto blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2005 09 02, 10:15)
jei yra kas nors pagaminta, niekas netrukdo pasiėmus šaukštą pačiam įsidėti ir į darbą nusinešti. O jei nieko nėra pagaminta, vadinasi, pats kaltas, reikėjo pasigaminti.  tongue.gif

verysad.gif kad ir aš taip galėčiau.. verysad.gif iš laimės numirčiau, jei maniškis bent pats susidėtų mano jau pagamintą maistą.. o jis nei pats susideda, nei gamina..

gerai, kai kitų vyriokai sriubytes valgo.. cool.gif maniškis vertina tik karštą maistą ir tik su daržovių salotom.. jam be salotų tipo nesivalgo.. doh.gif
o aš jau išėjau iš fantazijos ribų.. blink.gif cray.gif balandėliai, karbonadai, kotletai, plovas, guliašas, eskalopai, įvairūs troškiniai, grybų kotletai ir visi kiti pabodę patiekalai mane tiek i6vargino.. dar kai ką naujo sugalvoju, tai faina, bet tuos pačius kotletus kept... frusty.gif
jei ką domina, galiu parašyt grybų kotletukų receptą fainutį..? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2007 09 16, 00:11)
:jei ką domina, galiu parašyt grybų kotletukų receptą fainutį..?  mirksiukas.gif



būtinai parašyk, gal ir mes ką pritaikysim nauja mirksiukas.gif
Atsakyti