Įkraunama...
Įkraunama...

Slyvos

QUOTE(Grazina(mama) @ 2006 09 13, 19:29)
Sveikos, labai reikalinga jusu pagalba, gal kas zinot koki recepta, kaip dziovinti slyvas< nes va labai daug jau ju pas mane yra, ir noreciau pasidziovinti, bet nezinau kaip.Aisku galima sawo nuoziura daryt bet galima ir viska sugadint, tad prasau padekit man, gal kas zinot kokiu receptu, is anksto dekuj visoms. ax.gif


"Kad būtų slyvų ištisus metus, jų galima prisidžiovinti patiems. Tam švariu vandeniu nuplauti švieži vaisiai 1—1,5 min panardinami į verdantį vandenį, po to atšaldomi vandenyje ir vienu sluoksniu paberiami ant grotelinių skardinių keptuvių, rėčių ir džiovinami orkaitėje ar specialiose džiovyklose. 3—4 valandas jos džiovinamos 50° C temperatūroje, po to atšaldomos ir džiovinamos antrą kartą 65—70 °C temperatūroje. Gerai išdžiovintų slyvų sultys neteka ir kauliukai laisvai neslankioja. Džiovintos slyvos laikomos uždengtuose stiklainiuose arba paketuose sausai ir tamsoje."

Šaltinis
http://www.visirecep...tai/slyvos.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 15 rugsėjo 2008 - 07:14
Ką daryti su kaukazietiškomis slayvaitėmis? Ar joms tinka receptai kaip ir paprastoms slyvoms?
Atsakyti
Slyvų sultys būna pasakiškos, kai išspaudžiamos garais tokiu specialiu puodu. Tų puodų yra pirkti Senukuose ir kitur, jie berods Baltarusijos gamybos (apie 80 Lt). Slyvos nuplaunamos, galima išimti kauliukus, nors galima ir su kauliukais. Kai jau vyksta procesas, vis pagrūdu bulvių trintuve, kad tos slyvos greičiau sultis išleistų. Sultys būna su minkštimu, labai skanios, tik prieš uždarant į stiklainius dedu truputį cukraus, nes rūgštokos ir pakaitinu iki virimo (neverdu).
O dėl pyrago - tai visi obuolių pyragų receptai tinka, tik vietoj obuolių dedam slyvas be kauliukų 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, kadangi neradau nieko panasaus o gal tiesiog praziopsojau tai uzvedziau tokia temele/
Turiu labai daug dideliu melynu ir geltonu slyvu ir nezinau, ka cia nezinau neismanau blush2.gif kaip jas panaudot, niekad su slyvom neturejau reikalu nei darant kompotus nei uogienes, o gal dar ir saldyt eitu. Labai noreciau kad tos kurios bent kaip gali padet parasytu, nes jau stovi ant stalo o ka daryt nezinau.
Labai tikiuosi greitu atsakymu ir isanksto dekoju 4u.gif
Atsakyti
4u.gif Siemet tikrai daug slyvu uzderejo. Manosios slyvos net trys sakos nuluzo nuo svorio. As slyvu uogiene viriau ir slyvu piraga kepiau essen.gif

Uogienei tai reikia isimti kauliukus perpjovus per puse . 3 kg slyvu 1 kg cukraus, as uzviriau ir viriau gal kokias 15 min supyliau i stiklainius ir dabar jau pusryciams su suriu valgau, labai skanu.

O pyragas ir lengvai kepamas. Slyvas be kauliuku supjaustyti. Sudeti i skarda kuri istepta margarinu ir uzpilti tesla ir ismaisyti. Teslai reikia 250 gr. margarino, 2 dc cukraus ir 6dc miltu. Margarina supjaustyti mazesniais gabaliukais ir uzpylus cukru ir miltus ismaigyti tarp pirstu, tesla buna biri ne vienmase. Kepti 200 ikaitintoje orkaiteja apie 45 min. Skanaus.

user posted image

user posted image

Atsakyti
Šiandiena,viriau slyvas su kriaušėmis.
Ir,dariau slyvų sūrį su aguonomis.
Tikiuosiu,kad šis ekspermentas pavyko,jau džiūsta.
Reikia:
kg. slyvų tyrės,
0,5kg. cukraus,
1stiklin4s aguonų,
Slyvas perpjauname per pusę,išimame kauliukus,slyvas suberiame į skardą ir,iškepame orkaitėje.
Susidariusias sultis nupilame,o slyvas sutrinkite elektrine trintuve .
Į šią tyrę suberiame cukrų,aguonas,ir,verdame nuolat maišydami apie pora val..
Karštą masę sulpilame į pergamentiniu popieriumi išklotą formą ir 3-4dienas džioviname pavartydamos.
Sūrį suvynioti į spec. popierių ir laikyti vėsioje vietoje,sausoje.
Mano sūris jau džiūsta. 4u.gif
Atsakyti

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti
turiu 2/3 kibiro kaukazietisku (geltonuju) slyvuciu,pasidalinkit uogienes receptais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pokahonta @ 2010 08 20, 10:06)
turiu 2/3 kibiro kaukazietisku (geltonuju) slyvuciu,pasidalinkit uogienes receptais  4u.gif


Pamėgink pamaišyti su cukinijomis. Labai skanu smile.gif Aš mėgstu ir kompotėlį išsivirti su jomis ir slyvomis. Cukinijos kompotuose labai skanu, gabaliukai būna neištižę, skonis gal šiek tiek primena kriaušę. Labai labai thumbup.gif
Atsakyti
gal kas nors turite recepta, kaip padaryti slyvas acte?
Atsakyti