
O ultrapliuse ir po 2 val kaip is peciaus iseina

QUOTE(laurindre @ 2009 03 16, 21:17)
Nera ten jokio recepto. Nuvalai kalmarus, jei nevalyti. Uzpili verdanciu pasudytu vandeniu, uzdarau ir palieku.Viskas
O siaip, Bandem su vyru farsiruoti kalmarus ir dareme tai 5 l Ultrapliuse. Tilpo 5 kalmarai, o vaizdas buvo, kaip parsiuku
Va cia tai man labai tiko sis indas 

O siaip, Bandem su vyru farsiruoti kalmarus ir dareme tai 5 l Ultrapliuse. Tilpo 5 kalmarai, o vaizdas buvo, kaip parsiuku


o kuo idaret? Zalius? Kiek laiko kepe?
Cia ne off topic, nes kalmarai Ultrapliuse kepsis

QUOTE(laurindre @ 2009 03 16, 20:19)


Nors šiaip įdomu - kokio dydžio inde kepi, kokio storumo kugelis būna?
QUOTE(TUSINA @ 2009 03 16, 20:25)
o kuo idaret? Zalius? Kiek laiko kepe?
Cia ne off topic, nes kalmarai Ultrapliuse kepsis
Cia ne off topic, nes kalmarai Ultrapliuse kepsis

Idarinejom zalius.
Recepto labai ilgai ieskojau visur, bet idealiai mums tinkancio niekur neaptikau, tai eksperimentavom patys, proporciju tikrai neparasysiu, tik mazdaug ka dejome.
Sumaliau mesmale 1 zalia kalmara (galejo buti ir 2), virtu ryziu, kreveciu (nesmulkinom), kazkiek idejom krabu lazdeliu, cesnaku keleta skilteliu, krapu (geriau svieziu, galima negaileti), mocarelos suri (dejome viena, bet dabar deciau 2, nes noretusi daugiau tasumo, sukibimo).Druskos, pipiru pagal skoni. Idara sudejom i kalmarus ir uzsmeigem dantu krapstukais, nepridekit labai pilnai, nes kalmaras truputi traukiasi, reiketu truputi laisvumo palikti.
Sudejom i 5 l Ultrapliusa, uzpyliau grietinele kavai balinti, grietinele galima paskaninti austriu padazu (kalmarams jis labai tinka)
Kepiau orkaiteje apie 1 val.
Tikrai pakankamai gurmaniskas patiekalas

Papildyta:
QUOTE(simre @ 2009 03 16, 20:30)


Nors šiaip įdomu - kokio dydžio inde kepi, kokio storumo kugelis būna?
5 l Ultrapliuse, kitokio ir neturiu. Artypilni puoda darau, svarbu muplikyti tarkius karstu pienu ir riebios mesytes ideti



QUOTE(laurindre @ 2009 03 16, 20:03)
Nepasakyciau, kad kugelis Ultrapliuse nesigavo, gavosi ir labai skanus, tik kepti reikia 2 val. Bet kadangi man kugelis ne maistas, tai man ir ne aktualu 

na ir aš kepiau beveik dvi val, bet vistiek neapkepė apačia... o musų šeimynaimaistas ir dar koks skanus su spirgučių, svogūniukų ir grietinėlės padažu

QUOTE(vixiuke @ 2009 03 16, 21:00)
na ir aš kepiau beveik dvi val, bet vistiek neapkepė apačia... o musų šeimynaimaistas ir dar koks skanus su spirgučių, svogūniukų ir grietinėlės padažu 

O tai svarbu virsus apkepe, gal apacia ir neapkepa

QUOTE(Sigute*** @ 2009 03 16, 22:05)
Aš čia kažko nesuprantu, 5 val kepti...
kodėl taip ilgai, kas ten belieka valgomo? 


nepamirškit, kad tas indas 8 litrai, tai jo gylis irgi atitinkamas

QUOTE(Sigute*** @ 2009 03 16, 22:05)
Aš čia kažko nesuprantu, 5 val kepti...
kodėl taip ilgai, kas ten belieka valgomo? 


Kugelio sluoksnis būna maždaug 15-17 cm, t.y. geras sprindis. Aš masę darau gana skystą - bulvių nė kiek nenusunkiu, dar plikau pienu ir kiaušinių dedu. Kai kaime kepa tikrą kaimišką kugelį, jį kepa krosnyje visą naktį. Bent jau taip mano a.a. bobutė kepdavo. Tokio storio kugelis trumpiau keptas vidury žalias būna. Šiaip kepu neaukštoj temperatūroj, apie 175 laipsnius, galima sakyti, kad jis ten troškinasi, nors pačios skaniausios dalies - apskrudusios skūrytės būna pakankamai.
Ar bandet ultrapliuse balandelius troskint?
QUOTE(simre @ 2009 03 16, 22:15)
Kugelio sluoksnis būna maždaug 15-17 cm, t.y. geras sprindis.
Supratau dabar, ačiū už išsamų aprašymą.
Taip būdavo, kepdavo visą naktį krosnyje.

O dabar orkaitėje kažin ar ekonomiška, sanaudų ir laiko gaila tokiu dideliu indu gaminti.

Papildyta:
QUOTE(13liepa @ 2009 03 16, 16:55)
Beje, gal kas turit tokį indą miltams, kur per šoną atsidaro



QUOTE(vaida39 @ 2009 03 16, 23:15)
Ar bandet ultrapliuse balandelius troskint?
bandziau


Ieskojau indo i orkaite-stikliniu ir moliniu kaina ne ka pigesne, o spyziniai dar brangesni. O UltraPliusas labai geras puodas. Ir labai lengvai plaunamas, ne taip kaip stiklinis
