Įkraunama...
Įkraunama...

Čiužiniai 5 dalis

Čiužiniai 1 dalis - http://www.supermama...p?showtopic=899

Čiužiniai 2 dalis - http://www.supermama...howtopic=132586

Čiužiniai 3 dalis - http://www.supermama...howtopic=220709

Čiužiniai 4 dalis - http://www.supermama...howtopic=339707

Pomegiai yra viena, bet zmogaus fiziologija yra visai kas kita ir ji nieko bendro neturi su pomegiais, kurie lengviau keiciami. 95% atveju visiems zmonems tinka minkstesni ciuziniai, jie ne tik patogesni, bet ir sveikesni, o kieti tik blogina komforta, sukelia isvarzas, kraujotakos sutrikimus, pragulas, kreiva stubura ir netaisyklinga miegosena ant pilvo. Be to ant kieto ciuzinio zmogus kelis kartus dazniau vartosi nuo sono ant sono - ar tai yra gerai?

Mano asmeninis komplektas:
Lova 160x200 - 1000 Lt
Metzeler Selection - 8110 Lt
Groteles Metzeler Sincro Starr - 3310 (1655 Lt x 2 vnt) Lt
Gavosi nemaza suma, bet komfortas thumbup.gif : 12420 Lt (11420 Lt be lovos)

Ciuzinys toks pats tik uzvalkalas kitas + kitos groteles:
Lova 160x200 - 1000 Lt
Metzeler Platinium - 6900 Lt
Groteles Lonas Triton 5V - 1260 (630 Lt x 2 vnt) Lt
Prieinamesne suma: 9160 Lt (8160 Lt be lovos)

Pigesnis variantas:
Lova 160x200 - 1000 Lt
Metzeler Prestige - 4660 Lt
Groteles Fey&Co Lignum Starr - 800 Lt
Gana reali suma: 6460 Lt (5460 Lt be lovos)

Dar pigesnis:
Lova 160x200 - 1000 Lt
Metzeler Rufina - 3800 Lt
Groteles Fey&Co Lignum Starr - 800 Lt
Kaina/kokybe - 5600 Lt (4600 Lt be lovos)

Neblogas variantas:
Lova 160x200 - 1000 Lt
Metzeler Aruba - 2500 Lt
Groteles Fey&Co Lignum Starr - 800 Lt
Prieinama suma: 4300 Lt (3300 Lt be lovos)

Ekonominis variantas:
Lova 160x200 - 1000 Lt
Lonas Tyla - 900 Lt
Groteles kartu su lova, arba plokste - 0 Lt
Prieinama suma: 1900 Lt (900 Lt be lovos)

Surinkta is 4 diskusiju temu
Atsakyti
aciuks.gif rubex, šauniai padirbėjai 4u.gif
Atsakyti
super thumbup.gif 4u.gif aciu uz info. O kokie atsiliepimai apie groteles pakeliamu galvugaliu Ar turite kas? Ar naudojate?
Atsakyti
QUOTE(ruta @ 2009 02 25, 10:24)
Sveiki, noriu ir as patarimo...
Nuziurejom lova, ji su patalynes deze ir is vienos puse pakeliama. Siai lovai butinas karkasinis ciuzinys. Firma prekiauja gemegos zciuzinukais ir pasiule rinktis is dvieju: stambios spyruokles +lateksas arba smulkios spyruokles +lateksas.  Nezinau kokius cia pavadinimus atitiktugemegos ciuzinukai.
Gal Zoran gali patarti ka tokiu atveju geriausia rinktis... ciuzinio ismatavimai butu 160x195.

aciu.  4u.gif

is senos temos RUTA Kiek zinau pazistamiems padare ir pritvirtino prie groteliu pakelimo mechanizma. Tai pasidomeki paklausineki kur kiti gamina nes baldziai kartais patingi juk daugiau zaidimo. smile.gif o abipusis ciuzinys ilgiau tarnaus nei vienpusis...
Atsakyti
Sveiki,

Užsisakėm lovą, atėjo laikas rinktis čiužinį. Atvirai sakau - nesitikėjau kad tai yra taip komplikuota...
Pirmiausiai apie čiužinius domėjosi žmona, išsirinko kelis variantus, po to šį forumą atsiverčiau aš... Galiu pasakyti kad perskaičiau tikriausiai 90% šios temos žinučių ir apibendrinant visą šią temą galėčiau pasakyti kad "kuo toliau į mišką, tuo storesni medžiai". Galėčiau, bet taip nesakysiu. Geriau pasakysiu savo pastebėjimus, nes dėl to čia prisiregistravau, idant jaučiuosi kad tiek perskaitęs negaliu neduoti feedbacko.
1. Lova. Sutinku kad tema ne apie lovas, tačiau negali neužkliūti tokios komplektacijos - Lova 160x200 - 1000 Lt / Čiužinys Metzeler Selection - 8110 Lt / Grotelės Metzeler Sincro Starr - 3310 Lt. Kyla klausimas ar tikrai tokius čiužinius dedat ant tokių lovyčių?
2. Grotelės. Išsirinktoje lovoje komplektuojamos tvirtos medinės plačios ir pavadinkim neplonos grotelės/lentelės. Arba kaip sakė Zoran - lentos už 50 Lt. Anot jo tokios grotelės netinka ir reikia pirkti normalias, kiek pamenu Lignum-Star groteles (planuojam pirkti čiužinį Jolana). Man, sveriančiam 105kg tai atrodė lengvai sakant keistokai - kažkokie ploni lankstūs pagaliukai geriau nei tvirtos ir stabilios lentelės. Neapsikentęs pastoviai kišamos šios nuomonės ir neradęs įtikinamo atsakymo į klausimą "ar tikrai to reikia", nusprendžiau atlikti bandymą. Pasiėmiau groteles iš vaiko lovos (prancūziškos komplektuojamos kartu su Gami baldais) ir Norka čiužinuką. Atsiguliau ant čiužinio padėto ant grotelių, po to atsiguliau ant čiužinio padėto ant žemės (kas daugiau mažiau atitiktų situaciją su tomis lentelėmis). Kas dar galvojat taip kaip galvojau aš - jei netikit Zoran'u, patikėkit manim, nes skirtumas akivaizdus. Grotelių vienareikšmiškai reikia, ačiū Zoran.
3. Čiužinys. Nesu ekspertas, pačiam problema išsirinkti, tai ką kalbėti apie patarimus... Žinom tiek kad nenorim spyruoklinio. Pradėjom nuo Kristyna, vėliau galvojom apie Jolaną, po to apie Medea, dabar vėl grįžom prie Jolana. Čiužinys dar neužsakytas, variantas dar gali keistis, nes pagulėjom ant Medea, o po dienos sugalvojom kad jis per kietas. Važiuosim dabar pagulėt ant Jolanos unsure.gif
4. Zoran. Neabejotinas nuomonių formuotojas šioje temoje yra Zoran. Mačiau kad buvo keli, kurie bandė jam prieštarauti, tačiau greitai nuleisdavo rankas. Nežinau kas tas Zoran, ar jis Ollo vadybininkas, ar jis Ollo vadybininko draugas, pasakysiu du faktus. Faktas a: vilką kojos maitina. Manau kad Zoraną jos maitina sočiai ir dėl to nereikia pykti, nes jis dirba savo darbą. Kas pavydit, geriau pasimokykit kaip reikia dirbti. Faktas b: ankščiau dirbau vienoje gėrimus gaminančioje bendrovėje ir galėjau galvą guldyti, kad lyginant su konkurentais, mes gaminome tikrai geresnį produktą. Dabar aš to "šūdo" negeriu nes netikiu kad jo gamyba pasikeitė nuo to laiko kai aš ten dirbau.
5. Retorinis (o gal ir ne) klausimas Zoran'ui. Kartu su Jolana planuojam pirkti Daniel 5V groteles, nes iki geresnių Paris 6V, ar tavo peršamų Lignum-Star, trūksta kelių litų. Tu niekada niekam nesiūlei Lono pardavinėjamų grotelių (gal tik Alex 5V, o gal ir jų ne, nes jau galiu maišyti tiek perskaitęs). Man visas tas skaitymo valandas buvo keista kodėl? Ar tikrai čekai gamindami tokius, sakyčiau puikius, čiužinius, kuriuos ir tu giri (ta prasme juos pardavinėja Ollo), taip ir nesugebėjo per eilę metų jiems sukurti grotelių? O kitos firmos gaminamos grotelės (ta prasme jas pardavinėja Ollo) idealiai tinka šiems čiužiniams? Ar tikrai jų grotelės yra per kietos, ar tai yra todėl kad jų nepardavinėja Ollo? Gal čia tas mano aprašytas faktas a ir faktas b yra aukščiau sveiko proto?

Ačiū visiems kurių klausimai ir atsakymai praplėtė mano siaurą supratimą apie tai, ant ko praleidžiame trečdalį savo laiko.
Atsakyti
sveiki, mane irgi domintu groteles su pakeliamu galvugaliu, gal kas matet pirkti ortopedines groteles, kurios issilanksto palei zmogaus figura? mzk maciau pirkti tai dvigulei lovai kainuoja 500lt g.gif
Atsakyti
gera testa atlikai sharimantai groteliu veiksminguma patikrint thumbup.gif
na pas mane ir lova pigiau kainavo 900 lt su dryzuotu audiniu aptraukta wub.gif grazi . Ar pagalvojai del prakaitavimo? Kai skaitinejau atsiliepimus rase medea ir apie tuos kitus is putu kad prakaituodavo a dar ir lateksa irgi skaiciau nusiskundimu del prakaitavimo.
Del groteliu neapsisprendziu turiu ciuzini jau bet vat geru groteliu dar ieskau tos su varikliu pakeliamos brangios gaila pinigu doh.gif Idomu ar patogu ant tu paprastu pakeliamu galvugaliu? Megstu knyga lovoj skaityti mirksiukas.gif Gal kas bandete turite? Svarstau apie kazka panasaus kaip lignum kf kaina gaunasi apie 600 lt DEMONIUKE o kur taip pigiai radai? O jos su zonom mano ciuziniui butent tokiu reikia.
Atsakyti
QUOTE(pempe1 @ 2009 03 04, 00:45)
Ar pagalvojai del prakaitavimo?  Kai skaitinejau atsiliepimus rase medea ir apie tuos kitus is putu kad prakaituodavo a dar ir lateksa irgi skaiciau nusiskundimu del prakaitavimo.


Kadangi daugiausiai prakaituoju kai žaidžia Lietuvos rytas arba Lietuvos rinktinė ir dažniausiai ketvirtame kėlinyje, o miegamajame televizorius yra uždraustas baldas, tai tikriausiai viskas bus ok smile.gif
O jei rimtai, tai tikslesnis atsakymas galėtų būti karštą rugpjūčio naktį. Teko miegoti ne namie ant nespyruoklinio čiužinio (nežinau nei sudėties nei gamintojo) ir nepastebėjau kad daugiau prakaituočiau. Ant Jolana ir Medea garantuoju kad miegoti neteko. Manau kad galimybė daugiau prakaituoti gal ir yra, bet ar ji pasireikš - bus matyt tik pamiegojus kurį laiką. Čia kaip tik būtų puiku, kad pasisakytų tie kurie jau miega ant tokių čiužinukų, o ne tie kurie kažką iš kažkur girdėjo. Čia taip pat daug ką girdėjom iš Zoran, bet priimti 100% viską už gryną pinigą niekas manęs neprivers.
Atsakyti
QUOTE(sharimantas @ 2009 03 04, 08:09)
Kadangi daugiausiai prakaituoju kai žaidžia Lietuvos rytas arba Lietuvos rinktinė ir dažniausiai ketvirtame kėlinyje, o miegamajame televizorius yra uždraustas baldas, tai tikriausiai viskas bus ok  smile.gif
O jei rimtai, tai tikslesnis atsakymas galėtų būti karštą rugpjūčio naktį. Teko miegoti ne namie ant nespyruoklinio čiužinio (nežinau nei sudėties nei gamintojo) ir nepastebėjau kad daugiau prakaituočiau. Ant Jolana ir Medea garantuoju kad miegoti neteko. Manau kad galimybė daugiau prakaituoti gal ir yra, bet ar ji pasireikš - bus matyt tik pamiegojus kurį laiką. Čia kaip tik būtų puiku, kad pasisakytų tie kurie jau miega ant tokių čiužinukų, o ne tie kurie kažką iš kažkur girdėjo. Čia taip pat daug ką girdėjom iš Zoran, bet priimti 100% viską už gryną pinigą niekas manęs neprivers.

as maciau mazeikiuose. as pirkciau is ten bet neturiu su kuo ju parsivest. aisku tos groteles padalintos is dvieju daliu mirksiukas.gif
Atsakyti
http://www.supermama...?...9707&st=564
prisiminiau kad gale skaiciau idedu ir nuoroda o daugiau prisiminiau ir buvo prirasyta bet laiko neturiu ieskot dabar ...
ir as laukiu atsiliepimu gal kas naudojate pakeliamas groteles 4u.gif
Atsakyti
Zoran, sveikas, jei lova su patalynės deže apačioje tai automatiškai perkelia į spyruoklinių "skyrių"? O jei jau taip už Master Plus kažką geresnio galima rasti? Svoriai 100 ir 75 ūgiai po 183cm
Dėkui.
Atsakyti
QUOTE(Likviditas @ 2009 03 09, 14:18)
Zoran, sveikas, jei lova su patalynės deže apačioje tai automatiškai perkelia į spyruoklinių "skyrių"? O jei jau taip už Master Plus kažką geresnio galima rasti? Svoriai 100 ir 75 ūgiai po 183cm
Dėkui.


Galima dar ziureti i Amadeo HR ir Amadeo-super HR is Gemegos, Patricia is Lono. Variantu spyruokliniu yra tokioms lovoms daugiau.
Atsakyti