QUOTE(Vigilyte @ 2010 01 27, 09:34)
pamečiau vieną receptą

, gal kuri kepate ką nors panašaus, tai
sūrus pyragas, jame yra
virtas kumpis, alyvuogės, svogūnai, lydytas sūris...gaunasi tokis drėgnas, sunkus, kiek sūrus pyragas, labai skanu su vynu, alum, labai bus ačiū jei padėsit
pati paklausiau, pati atsakau

, radau kitoje temoje, ne visai toks kokio ieškojau, bet labai panašus
Prancūziškas alyvuogių pyragas
Maždaug 400 ml kvietinių miltų
1/2 šaukštelio druskos
250 ml kepimo miltelių
4 kiaušiniai
100 ml aliejaus
150 ml grūdėtos varškės
100 ml sauso balto vyno
50 g tarkuoto parmezano sūrio (turi būti kietokas)
100 g tarkuoto ementalio sūrio
200 g rūkyto kumpio
10-15 alyvuogių
10-12 sugrūstų riešutų
Į su druska ir kepimo milteliais sumaišytus miltus sudėkite išplaktus kiaušinius, varškę, supilkite aliejų ir vyną. Sudėję sutarkuotus sūrius, viską išmaišykite ir išminkykite tešlą. Baigdamos minkyti, suberkite į tešlą kubeliais supjaustytą kumpį, per pusę perpjautas alyvuoges ir sugrūstus riešutus.
Kepkite pyragą riebalais išteptoje pailgoje kepimo formoje 200*C karštumo orkaitėje 45-60 minučių.
Prancūzišką sūrį galima pakeisti lietuvišku "Jovaru", kietuoju "Rokiškio" sūriu. Su žaliom alyvuogėm keptas pyragas gražesnės spalvos , nei su juodomis.