Parašysiu ir aš savo firminį receptą - makaronus

Šiek tiek iškraipytas Bolonijos padažas... Normos ir kiekiai šiek tiek kartais skiriasi, nes gaminu "iš akies" šitą patį patiekaliuką jau kokius 12 metų

bet mėginsiu kuo tiksliau surašyt.
Skanu, sotu, dar kol kas nieks nesiskundė

Taigi reikės:
-
spagečių-
faršo (apie 500gr. gaminant maždaug 4 asm.)
-
šampinjonų (dedu maždaug 6-8 vidutinio dydžio grybus)
-
poros skiltelių česnako-
grietinės (liesos)
-
pomidorų padažo (gink dieve, ne kečupo, nes jis išskiria rūgštį... Geriausia pirkti brangesnį nelietuvišką padažą makaronams/pastai, būna su raudonėliu/baziliku)
-
natūralaus lydyto sūrio (nebūtinai, nes kaloringa.. bet labai skanu

aš naudoju Panemunės pievų lydytą sūrį)
-
aliejaus (tiks bet koks, bet man skaniausia su alyvuogių aliejum Pizzolio, jis su itališkais prieskoniais, duoda labai gerą aromatą ir skonį, galima rasti Iki ir Maximose didesnėse)
-
druskos, pipirų- prieskonių (tinka bazilikas, raudonėlis, labai mėgstu Santa Marijos viduržemio jūros prieskonius, mėginau ir įvairius gatavus prieskonių mišinius makaronams, bet geriau, kad būtų be druskos jie. O šiaip visad man geriausias derinys - druska, pipirai, viduržemio jūros prieskoniai, truputis baziliko)
Na, makaronus išvirt visos mokat, manau

tad gaminam padažą

- Pirmiausiai pasiruošiu grybus ir česnakus - grybus pakankamai smulkiai supjaustau griežinėliais, česnaką susmulkinu.
- Ant vidutinės ugnies pakepinu faršą su trupučiu aliejaus, padruskinu ir papipirinu
- Kai faršas truputį apkepęs (nebesimato žalios mėsos), dedu grybus, minutėlę pakepinu maišydama, tada įpilu vos vos vandens (kokį penktadalį puodelio), pabarstau prieskoniais, ir palieku 3-4 min. viską troškintis kartais pamaišydama, kol grybai suminkštėja.
- sudedu česnakus ir truputį dar viską pakepinu, kol česnakai išskiria stiprų kvapą
- tada dedam pomidorų padažą (paprastai tokiam kiekiui beveik visas indelis ir sueina), išmaišom, ir iškart dedam šaukštą grietinės arba du-tris šaukštus lydyto sūrio, kaip kas mėgsta.
- viską išmaišyti, bet nukelti nuo ugnies kol padažas neužvirė.
Serviravimas - dedam spagečius į lėkštę, vidury darome duobutę ir pilame padažo.
Tiesa, kai gaminam namuose, tai darom paprasčiau - padažą tiesiai į puodą su makaronais

man taip dar skaniau

o jei tokio "kišmišo" lieka sekančiai dienai, tai dar skaniau paskui viską pakepint ant keptuvės