Įkraunama...
Įkraunama...

Makaronai

QUOTE(Luiz @ 2007 09 18, 12:19)
Makaronai su tuno padažu


reiks pabandyt
QUOTE(Situlka @ 2008 01 23, 09:27)
varlytes formos makaronai

koka cia ju forma??? gal kaspineliai turejai omeny? g.gif

QUOTE(piliulkina @ 2008 03 14, 13:03)
man svarbiausia,kad mazai terliones butu, tai dabar geriausia eina makaronai su krevetem.

as irgi daznai darau, tik nededu svoguno, krevetes, daug cesnako, grietinele ir bazilikas su oreganu thumbup.gif
Atsakyti
MAKARONAI SU VARSKYTE IR CESNAKELIU
Taigi uzstatome vandeniuka makaroniukams, kol uzvirs mes pasiruosim ingridientus makaroniukams
Nusilupam cesnakelio, kiek kas megsta, vyras mano praso kuo daugiau
Pasitarkuojam olandisko suriuko (mes naudojam Rokiskio, man jis patinka)
Pasiruosiam varskyte (as dedu 1-1.5 pakelio), i ja sutriname per cesnako spaudykle cesnakeli, idedame vegetos, pipiriuku, sudedam tarkuota suri, ipilame grietineles (as imu rama grietinele padazams), idedu krapu smulkintu (galima deti visas zoleles kokias tik megstate, negali buti tabu) viska gerai permaisome.
Kada uzverda vandeniukas ipilame makaroniukus(mes dedam italiskus, kitu net nebandziau todel, nezinau kaip gautusi), juos isverdame, nukosiame, sudedame i ikaitinta keptuve su aliejumi siek tiek pavartome makaroniukus, kad jie apsivilgytu aliejumi ir apkeptu, tada sudedame visa varskytes mase, gerai viska permaisome, jeigu kas megsta daugiau suriuko tai galima jo ideti ir daugiau. Na vat ir viskas atrodo...skanaus.


Atsakyti
Merginos, gal kuri zinot toki receptuka... Kazkada valgiau, bet nebera pas ka paklausti.
Esme, kad virra vista su namu gamybos makaronais. O tie makaronas kazkas panasaus i tai, kad iskociojama tesla, pribarstoma kazkokiu prieskoniu, susukama i voleli, supjautoma skrituliukais ir verdama.. Bet daugiau nieko nezinau. Labai skanu. Gal kam teko ka nors panasaus valgyti?
Atsakyti
Siandiena gaminsiu tokius makaronus

SU PELESINIO SURIO PADAZU

Makaronus uzdedame virti, kol verda pasidarome padaziuka.
Jam reikes:

~100ml. grietineles
50ml. vistienos sultinio
100g. fermentinio surio
25g. pelesinio surio (melyno pelesio)
druskos, pipiru, graikisku riesutu

Sumaisyti grietinele su sultiniu, sudeti tarkuota suri ir mazesniais gabaliukais supjaustyta pelesini suri. Virti ant silpnos ugnies, kol suris istrips ir pasidarys klampus. Padaza pagardinti druska ir pipirais. Sutrinti riesutus. Supilti padaza ant makaronu ir apibarsyti riesutais.

Labai skanu! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Myce @ 2008 05 26, 16:34)
Siandiena gaminsiu tokius makaronus

SU PELESINIO SURIO PADAZU

skamba tikrai skaniai, o gal nuotrauka galetum imesti kaip atrodo sis padaziukas bigsmile.gif
Atsakyti
Jau suvalgiau makaronus ir nebeliko nuotraukos biggrin.gif Nu jis gaunasi baltas ir as visko dvigubai daugiau dedu, nes man patinka kai padazas apsemia makaronus smile.gif
Atsakyti
Superpaprastas, superlengvas patiekalas

Išverdam lakštinius makaronus (galima ir kitokius, bet tie labiausiai tinka), suverčiame į keptuvę su išlydytu sviestu, sudedame varškę, cukrų, šiek tiek cinamono, pamaišome ir ... valgom.
Skanaus!
Atsakyti
o gal kuri žinote, kaip pasigaminti makaronus pagal Čili? Ten visa valgau valgau makaronus su daržovėm ir vištiena, bet niekaip negaliu suprasti iš ko daromas tas skanusis padažiukas toks baltos spalvos... gal kuri gamina kažką panašaus?

http://www.cili.lt/u...eniu.detail/998 apie šiuos kalbu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(eliga @ 2007 07 29, 21:48)
Makaronų salotos su tunu:
1. spiraliniai makaronai;
2. pora pomidorų;
3. skardinė konservuoto tuno
4. prieskoniai;
5. galima pagardinti šviežiais krapais
Padažui: pomidorų padažas + majonezas arba jogurtas

Salotas galima valgyti tiek šiltą, tiek šaltą. Skanaus  4u.gif

as irgi darau tokias salotas,bet dar dadedu konservuotu kukuruzu mirksiukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
greitai pagaminami makaronai su krevetemis:

reikes:
makaronu Fettuccine (platesni negu spageti)
cukinijos,
paprikos,
kreveciu,
petrazoli,'
"Tukstancio salu" padazo,
parmezano (nezinau, kaip tiksliai rasosi ax.gif ) surio.

paruosimas:
kol makaronai verda, pakepame supjaustyta cukinija, paprika ir keleta minuciu krevetes, supilame Tukstancio salu padaza, suberiame petrazoles. I lekste idetus makaronus su paruostu padazu pabarstome parmezano suriu. skanaus 4u.gif
Atsakyti
Parašysiu ir aš savo firminį receptą - makaronus smile.gif Šiek tiek iškraipytas Bolonijos padažas... Normos ir kiekiai šiek tiek kartais skiriasi, nes gaminu "iš akies" šitą patį patiekaliuką jau kokius 12 metų biggrin.gif bet mėginsiu kuo tiksliau surašyt.
Skanu, sotu, dar kol kas nieks nesiskundė wink.gif

Taigi reikės:

- spagečių
- faršo (apie 500gr. gaminant maždaug 4 asm.)
- šampinjonų (dedu maždaug 6-8 vidutinio dydžio grybus)
- poros skiltelių česnako
- grietinės (liesos)
- pomidorų padažo (gink dieve, ne kečupo, nes jis išskiria rūgštį... Geriausia pirkti brangesnį nelietuvišką padažą makaronams/pastai, būna su raudonėliu/baziliku)
- natūralaus lydyto sūrio (nebūtinai, nes kaloringa.. bet labai skanu biggrin.gif aš naudoju Panemunės pievų lydytą sūrį)
- aliejaus (tiks bet koks, bet man skaniausia su alyvuogių aliejum Pizzolio, jis su itališkais prieskoniais, duoda labai gerą aromatą ir skonį, galima rasti Iki ir Maximose didesnėse)
- druskos, pipirų- prieskonių (tinka bazilikas, raudonėlis, labai mėgstu Santa Marijos viduržemio jūros prieskonius, mėginau ir įvairius gatavus prieskonių mišinius makaronams, bet geriau, kad būtų be druskos jie. O šiaip visad man geriausias derinys - druska, pipirai, viduržemio jūros prieskoniai, truputis baziliko)

Na, makaronus išvirt visos mokat, manau biggrin.gif tad gaminam padažą smile.gif

- Pirmiausiai pasiruošiu grybus ir česnakus - grybus pakankamai smulkiai supjaustau griežinėliais, česnaką susmulkinu.
- Ant vidutinės ugnies pakepinu faršą su trupučiu aliejaus, padruskinu ir papipirinu
- Kai faršas truputį apkepęs (nebesimato žalios mėsos), dedu grybus, minutėlę pakepinu maišydama, tada įpilu vos vos vandens (kokį penktadalį puodelio), pabarstau prieskoniais, ir palieku 3-4 min. viską troškintis kartais pamaišydama, kol grybai suminkštėja.
- sudedu česnakus ir truputį dar viską pakepinu, kol česnakai išskiria stiprų kvapą
- tada dedam pomidorų padažą (paprastai tokiam kiekiui beveik visas indelis ir sueina), išmaišom, ir iškart dedam šaukštą grietinės arba du-tris šaukštus lydyto sūrio, kaip kas mėgsta.
- viską išmaišyti, bet nukelti nuo ugnies kol padažas neužvirė.


Serviravimas - dedam spagečius į lėkštę, vidury darome duobutę ir pilame padažo.
Tiesa, kai gaminam namuose, tai darom paprasčiau - padažą tiesiai į puodą su makaronais biggrin.gif man taip dar skaniau biggrin.gif o jei tokio "kišmišo" lieka sekančiai dienai, tai dar skaniau paskui viską pakepint ant keptuvės wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Avis: 19 birželio 2008 - 11:58
[quote=Avis,2008 06 19, 13:57]
Parašysiu ir aš savo firminį receptą - makaronus smile.gif Šiek tiek iškraipytas Bolonijos padažas... Normos ir kiekiai šiek tiek kartais skiriasi, nes gaminu "iš akies" šitą patį patiekaliuką jau kokius 12 metų biggrin.gif bet mėginsiu kuo tiksliau surašyt.
Skanu, sotu, dar kol kas nieks nesiskundė wink.gif

super receptukas, reikes isbandyti 4u.gif
Atsakyti