Įkraunama...
Įkraunama...

Makaronai

QUOTE(Avis @ 2008 06 19, 11:57)
Parašysiu ir aš savo firminį receptą - makaronus smile.gif Šiek tiek iškraipytas Bolonijos padažas... Normos ir kiekiai šiek tiek kartais skiriasi, nes gaminu "iš akies" šitą patį patiekaliuką jau kokius 12 metų biggrin.gif bet mėginsiu kuo tiksliau surašyt.
Skanu, sotu, dar kol kas nieks nesiskundė wink.gif

Na, ir pabandysim tokius ryt pasigamint smile.gif

Pasiilgau makarų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilmoshka @ 2008 07 21, 23:47)
Na, ir pabandysim tokius ryt pasigamint smile.gif

Pasiilgau makarų smile.gif


Įdomu bus išgirst atsiliepimus ax.gif
Na, mano šeimyna, ir draugas tai pamėgę šitus makarončikus, tai tikiuos, gal ir jums patiks smile.gif
Atsakyti
sveikos, šiandien gaminau a la spaghetti carbonara tongue.gif skaniai gavosi, tik labai jau sotu blink.gif į išvirtus spagečius dėjau kubeliais pjaustytą rukytą šoninę, o ant viršaus supyliau tokį mišinį: grietinėlė, tarkuotas sūris, 2 kiaušinių tryniai. po to viską gerai išmaišiau ir dar kiek pakaitinau kad tas mišinys sutirštėtų wink.gif
Papildyta:
tiesa, nepamirškit prieskonių biggrin.gif aš į grietinėlės mišinį dėjau truputį druskos, baziliko ir česnako miltelių
Atsakyti
Labai skanu ir gurmaniška bigsmile.gif
dviems žmonėms, jei vyras valgo daug, nes aš savo visad privalau vyrui palikti smile.gif
Makaronai. Aš perku kuo brangesnius, jie paprastai būna daug skanesni, nei tie pigesni. Šį kartą pirkau makaronus, tokius susuktus į krūveles. Juos taip ir išviriau neišardytus. Vienam žmogui dvi krūveles. Į vandenį įdėti truputį druskos.
Kol verda makaronai darau jiems padažą.
Padažas: lydytas sūris "Mildutė" ar "Pienių pievos", nesvarbu (viena dėžutė). Tik turi būti be nieko. Aš per klaidą nusipirkau su rūkyta vištiena, buvo skanu, bet neatskleidė man kitų skonių. Sudedu į keptuvę, tuomet supilu grietinėlę. Aš pirkau tą kur kavai skirta. Siūlau grietinėlės visą indelį supilti, nes kai gaminau supyliau ne visą, tai man lyg buvo per tiršta ir trūko padažiuko. Viską pamaišome, tuomet dedame sūrio su mėlynu pelėsiu. Kiekio negaliu pasakyti, bet tikrai neįspūdingai daug. Aš gal dėjau kokius 50 g. Žodžiu, dėkite pagal save kokio norite tirštumo ir kiek atsiskleistų skonis. Jį taip reik patrinti į keptuvę, kad greičiau išsilydytų. Tuomet įdėti baziliko. Aš dėjau džiovinto malto, pagal skonį. TIK NEDĖKITE DRUSKOS, NES BUS GANĖTINAI SŪRU. Kai viskas išsilydo, pasidaro daug maž vientisa masė, dedame į lėkštę makaronų tą krūvelę (jei išvirę) ir užpilame padažu.
Jei turite svečių, ar šiaip norite dar prabangesnio patiekalo, galima dar dėti ir tokio kumpelio, jis būna supjaustytas, labai labai plonas, užsienietiškas, bet nepamenu kaip vadinasi, iš "C" raidės. Vienos pakuotės kaina apie 13 Lt. Tačiau tą kumpiuką reik dėti į padažo gamybos proceso pabaigą, kad tik apšiltų. Nepamirškite nuo kumpiuko nupjauti riebaliukus. Juos galėsite panaudoti kepant kiaušinienę.
PATIEKLAS PAGAMINAMAS MAŽDAUG PER 10 MIN. ŽIŪRINT KAIP GREIT SUKATĖS VIRTUVĖJE lotuliukas.gif
Niam niam kaip skanu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo stirna_Liu: 21 spalio 2008 - 12:27
drinks_cheers.gif ,bet jau mano MB,tai be jokiu pelesiniu suriu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(stirna_Liu @ 2008 10 21, 12:25)
Labai skanu ir gurmaniška  bigsmile.gif

nebandzius dar tokiu, bet labai skaniai skamba
Atsakyti
Mano mylimiausia pasta "fetuccini alfredo" ( tikriausiai ne taip rasosi tongue.gif )

Reikės:

Poros galvų svogūnų
Sviesto
česnako
Grietinėlės
Fermentinio sūrio

Taigi, svogūnus supjaustome kubeliais, pakepiname svieste (kepame kol svogūnai suminkštėja ir įgauna auksinę spalvą), bebaigiant kepti svogūnams įdedame smulkiai sukapotą česnaką ir supilame grietinėlę, truputį pakaitiname ir tada ant karštų išvirtų makaronų (makaronų nepervirti) pilame padažą ir kartu dedame tarkuotą sūrį, viską sumaišome, padažas ir susilydęs sūris tolygiai pasiskirsto ant makaronų, tada jau dedame į lėkštę, mes kartais kokio vytinto kumpelio užsidedam, dar galima pabarstyti kietuoju sūriu ir labai tinka pakepintos moliūgų sėklos mirksiukas.gif Skanaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kamarele @ 2008 10 21, 14:09)
Mano mylimiausia pasta "fetuccini alfredo" ( tikriausiai ne taip rasosi tongue.gif )


o jokiu prieskoniu nededi? labai jau paprastas receptukas bigsmile.gif kazin kaip skonis...
Atsakyti
Na skonis kaip sakoma subjektyvu....Man skanu smile.gif O prieskoniu tai dedu svieza bazilika ( apibarstau jau leksteje), pagal originlu recepta deda muskato riesuto, bet as jo nemegstu ax.gif tai nededu, siaip svogunai ir cesnakas sukuria rysku skoni, todel kitu prieskoniu kaip ir nelabai reikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kamarele @ 2008 10 21, 15:29)
Na skonis kaip sakoma subjektyvu....Man skanu smile.gif O prieskoniu tai dedu svieza bazilika ( apibarstau jau leksteje), pagal originlu recepta deda muskato riesuto, bet as jo nemegstu ax.gif tai nededu, siaip svogunai ir cesnakas sukuria rysku skoni, todel kitu prieskoniu kaip ir nelabai reikia smile.gif

aiksu... man muskatas patinka, kada nors (kai nieko nebus saldytuve) reiks isbandyti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Neryte @ 2008 10 21, 15:01)
drinks_cheers.gif ,bet jau mano MB,tai be jokiu pelesiniu suriu  schmoll.gif

įdėk ir nesakyk. pamatysi kaip suvalgys lotuliukas.gif jis praktiškai išsilydo ir neina suprasti nieko iš vaizdo. nebent iš skonio suprastų, bet tai turi būti itin didelis kulinaras ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Nerytė @ 2008 10 21, 15:05)
nebandzius dar tokiu, bet labai skaniai skamba

receptas "iš galvos", tai todėl ir nebandžiusi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(stirna_Liu @ 2008 10 21, 13:25)
Labai skanu ir gurmaniška  bigsmile.gif
\


o cia tas pelesinis suris ka priduoda? butinas ingredientas? smile.gif
Atsakyti