Įkraunama...
Įkraunama...

Makaronai

QUOTE(Zmonyte @ 2008 10 22, 20:25)
o cia tas pelesinis suris ka priduoda? butinas ingredientas? smile.gif

MANAU BUTINAS... NEVALGIUS PELESINIO SURIO?
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2008 10 22, 22:29)
MANAU BUTINAS... NEVALGIUS PELESINIO SURIO?

esu ragavus, bet ne su mėlynu pelėsiu smile.gif o kažkur maisto gamyboj kai nenaudojus, tai neįsivaizduoju ką priduoda smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zmonyte @ 2008 10 23, 07:57)
esu ragavus, bet ne su mėlynu pelėsiu smile.gif o kažkur maisto gamyboj kai nenaudojus, tai neįsivaizduoju ką priduoda smile.gif

hm... net nezinau kaip apibudinti skoni, na priduoda toki specifini skoni biggrin.gif reik nusipirkti ir pabandyti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Zmonyte @ 2008 10 22, 21:25)
o cia tas pelesinis suris ka priduoda? butinas ingredientas? smile.gif

TAIP BŪTINAS, ČIA TAME ESMĖ IR YRA. Šiaip Italijoje sakė, kad į visus padažus makaronams deda mėlyno pelėsinio sūrio.
Atsakyti
Parasysiu savo megstamiausia makaronu su vistiena receptuka bigsmile.gif
Reikes:
*svieziu makaronu (su tais is pokelio man ne taip skanu,o tie tokie sviezi lizdeliai-mmm wub.gif )
* vistienos krutineles 500g pjaustytos mazais kubeliais
* vistienos prieskoniu
* lydyto surelio (naudoju "Mildute")
* saldytu zirneliu puse pokelio
* grietineles
Taigi ant truputelio sviesto apkepinu suprieskoniuota ir supjaustyta smulkiai vistiena. Tada sudedu salsytus zirnelius,supilu grietinele ir sudedu visa indeli lydyto surelio. Intensyviai maisau,sumazinu ugni ir vis pamaisant kepu,kol suminksteja zirneliai.
Tada isverdu makaronus (jie sviezi,tad verda tik 4min) ir suverciu visa mase is keptuves.
Dieviskai skanuuu essen.gif Siandien kaip tik darysiu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(kavute @ 2008 10 23, 14:39)
Parasysiu savo megstamiausia makaronu su vistiena receptuka  bigsmile.gif
Reikes:
*svieziu makaronu (su tais is pokelio man ne taip skanu,o tie tokie sviezi lizdeliai-mmm  wub.gif )
* vistienos krutineles 500g pjaustytos mazais kubeliais
* vistienos prieskoniu
* lydyto surelio (naudoju "Mildute")
* saldytu zirneliu puse pokelio
* grietineles
Taigi ant truputelio sviesto apkepinu suprieskoniuota ir supjaustyta smulkiai vistiena. Tada sudedu salsytus zirnelius,supilu grietinele ir sudedu visa indeli lydyto surelio. Intensyviai maisau,sumazinu ugni ir vis pamaisant kepu,kol suminksteja zirneliai.
Tada isverdu makaronus (jie sviezi,tad verda tik 4min) ir suverciu visa mase is keptuves.
Dieviskai skanuuu  essen.gif Siandien kaip tik darysiu  rolleyes.gif


vaje... tikrai skanu! be jokiu keciupu- liuks. tik va klausimas: kiek grietineles pilat? tiktu ta neriebi Rama grietinele? o jei naudociau paprastus makaronus? na, vamzdelius ir pan.? g.gif
Atsakyti
Braske,man irgi zyyyymiai skaniau nei su kecupu rolleyes.gif Grietineles pilu visada "Ramos",kuri skirta gaminimui visa indeli ir tada visa indeli "Mildutes" tepamo surelio bigsmile.gif Dar uzbarstau zalumynais ir liuks thumbup.gif O makaronai tiktu ir paprasti vamzdeliai,bet man su svieziais isvis pasaka. Kaip tik dabar Maximoj akcija-2 pakeliai svieziu makaronu uz 1 kaina,tai gaunas pokelio kaina 2lt su centais,dar pigiau nei tie paprasti ax.gif
Atsakyti
kavute, siand gaminau makaronus , tik dejau farso - labai labai skanu!!!! Visiems patiko!
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2008 10 24, 18:18)
kavute, siand gaminau makaronus , tik dejau farso - labai labai skanu!!!! Visiems patiko!

Smagu,kad patiko bigsmile.gif Pabandyk ir su vistiena-pirstelius apsilaizysit wub.gif
Atsakyti
QUOTE(stirna_Liu @ 2008 10 21, 13:25)
Labai skanu ir gurmaniška  bigsmile.gif
dviems žmonėms, jei vyras valgo daug, nes aš savo visad privalau vyrui palikti smile.gif
Makaronai. Aš perku kuo brangesnius, jie paprastai būna daug skanesni, nei tie pigesni. Šį kartą pirkau makaronus, tokius susuktus į krūveles. Juos taip ir išviriau neišardytus. Vienam žmogui dvi krūveles. Į vandenį įdėti truputį druskos.
Kol verda makaronai darau jiems padažą.
Padažas: lydytas sūris "Mildutė" ar "Pienių pievos", nesvarbu (viena dėžutė). Tik turi būti be nieko. Aš per klaidą nusipirkau su rūkyta vištiena, buvo skanu, bet neatskleidė man kitų skonių. Sudedu į keptuvę, tuomet supilu grietinėlę. Aš pirkau tą kur kavai skirta. Siūlau grietinėlės visą indelį supilti, nes kai gaminau supyliau ne visą, tai man lyg buvo per tiršta ir trūko padažiuko. Viską pamaišome, tuomet dedame sūrio su mėlynu pelėsiu. Kiekio negaliu pasakyti, bet tikrai neįspūdingai daug. Aš gal dėjau kokius 50 g. Žodžiu, dėkite pagal save kokio norite tirštumo ir kiek atsiskleistų skonis. Jį taip reik patrinti į keptuvę, kad greičiau išsilydytų. Tuomet įdėti baziliko. Aš dėjau džiovinto malto, pagal skonį. TIK NEDĖKITE DRUSKOS, NES BUS GANĖTINAI SŪRU. Kai viskas išsilydo, pasidaro daug maž vientisa masė, dedame į lėkštę makaronų tą krūvelę (jei išvirę) ir užpilame padažu.
Jei turite svečių, ar šiaip norite dar prabangesnio patiekalo, galima dar dėti ir tokio kumpelio, jis būna supjaustytas, labai labai plonas, užsienietiškas, bet nepamenu kaip vadinasi, iš "C" raidės. Vienos pakuotės kaina apie 13 Lt. Tačiau tą kumpiuką reik dėti į padažo gamybos proceso pabaigą, kad tik apšiltų. Nepamirškite nuo kumpiuko nupjauti riebaliukus. Juos galėsite panaudoti kepant kiaušinienę.
PATIEKLAS PAGAMINAMAS MAŽDAUG PER 10 MIN. ŽIŪRINT KAIP GREIT SUKATĖS VIRTUVĖJE  lotuliukas.gif
Niam niam kaip skanu.


Tikrai labai liuksinis patiekalas thumbup.gif Labai skanu! Ir laiko visisškai neužima.
O pabaigai labai tinka grūsti juodieji pipirai arba Santa Marijos 5 pipirų mišinys.
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2008 11 02, 17:27)
Tikrai labai liuksinis patiekalas thumbup.gif  Labai skanu! Ir laiko visisškai neužima.
O pabaigai labai tinka grūsti juodieji pipirai arba Santa Marijos 5 pipirų mišinys.

Gali būti, kad tinka 4u.gif Tikriausiai su prieskoniais galima būtų daugiau paeksperimentuoti. Tiesa, gaminau vėl šį patiekalą, tai padauginau pelėsinio sūrio, nors vyrui patiko. Tad būkite atsargios, jis tikrai turi specifinį skonį thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(stirna_Liu @ 2008 11 04, 09:44)
Gali būti, kad tinka  4u.gif Tikriausiai su prieskoniais galima būtų daugiau paeksperimentuoti. Tiesa, gaminau vėl šį patiekalą, tai padauginau pelėsinio sūrio, nors vyrui patiko. Tad būkite atsargios, jis tikrai turi specifinį skonį  thumbup.gif

Kadangi man pelėsinis sūris patinka, tai aš jo irgi negailėjau smile.gif Šiaip viskas puikiai dera - pelėsis ir bazilikas, dar pipiriukai, man daugiau nieko ir netrūksta.
Atsakyti