QUOTE(arnaaa @ 2009 03 06, 17:00)
O kas yra aisingas?
tuoj įdėsiu aprašymą, aš naudoju praskystintą aisingą
dar galima naudoti curkinius klijus. Jie gaminami iš modeliavimo masės: Masė modeliavimui
Ši masė gerai laiko forma ir negreit džiūnanti. Ji naudojama įvairioms detalėms, figūrėlėms ir biskvito apdengimui.
1 baltymas
1 v.š. skystos gliukozės
350 gr cukraus pudros
Sumaišyti baltymą su gliukoze. Pridėti cukraus pudros. Maišyti tol, kol viskas taps vientisa mase. Vientisą masę minkyti ir padaryti iš jos rutulį. Jei masė lips prie rankų, galima pridėti cukraus pudros.
keli patarimai:
1. jei masė bus per kieta, įdėti ją kelioms minutėms į mikrobangų krosnelę.
2. jei masę dažysite valgomaisiais dažais ir ji taps pernelyg minkšta, pridėkite kelis žiupsnelius cukraus pudros.
3. jei masė bus pernelyg kieta, įdėkite nedaug minkšto margarino ir karšto vandens ir suminkykite iki vientisos masės.
Cukriniai klijai
Šiems klijams bus reikalinga masė modeliavimui, jos reiks tik šiek tiek. Paimkite puodą, įdėkite į jį masę modeliavimui ir įpilkite šiek tiek verdančio vandens. Išmaišyti iki kol pilnai ištirps. Tokiu būdu gausite tvirtus klijus, juos galima padaryti dar skystesnius, įpilant dar šiek tiek verdančio vandens. Jei prireiks itin tvirtų klijų, naudokite ne masę modeliavimui, o pastilę ( naudojama ypač smulkioms detalėms).
Kiek bandžiau nenuvylė.
Einu praskystintą aisingą aprašysiu
Kitos gal jį naudoja vien ornamentams daryti, aš naudoju dar ir klijavimui
Papildyta:
Žinoma, galima naudoti paprasčiausiai baltymo ir cukrinės pudros mišinį, bet aš kaip sakiau naudoju aisingą, mat citrinos rūgštelė, kuri dedama į aisingą, bent jau mano patirtis taip sako, greičiau sutraukia ir apdžioviną masę.
Plačiau apie aisingą:
Aisingas arba angliškai Icing - baltyminė dažomoji masė, ji nenaudojama vietoj kremo, o naudojama išskirtinai tik papuošimui. Iš jo daromi įvairiausi ornamentai, išpjaustomi iš įvairiausių šablonų ornamentai. Šie ornamentai džiovinami ir gali būti saugomi įvairiausiose dėžutėse ar plastmasinėse dėžutėse, svarbiausia, kad būtų sausa vieta. Aisingas labai bijo drėgmės ir jo, jokiu būdu negalima laikyti šaldytuve. Aisingas "nedraugauja" su grietinėlės ar grietinės kremais. Papuošimai iš aisingo dedami ant baltyminio kremo. Receptai
1 kiaušinio baltymas
250 gr cukraus pudros. Pudrą būtiną persijoti. Pudros gali prireikti ir daugiau, priklauso nuo kiaušinio baltymo dydžio.
0,5 a.š. citrinos sulčių arba rūgštelės ant peilio galo
Baltymą nuo trynio atskirti labai atsargiai, negali į baltymą patekti trynio. Išplakti baltymą iki lengvos putos. Po truputį dedam cukraus pudrą, pastoviai maišant. Maišyti tol, kol gausite standžią masę. Baigta.
Svarbiausia, baltymo neplakite mikseriu, tik šakute ar šluotele. Pasidarykime oranamentą-paveikslėlį
Išsirinkite norimą vaizdinį, įdėkite jį į maišelį, kad aiškiai matytųsi. Paimkite konditerinį maišelį arba paprasčiausią maišelį, padarykite jame mažą skylutę ir pieškite ant paveiksliuko, apdengto maišeliu. Kruopščiai sekdami paveikslėlio liniją, pieškite. Nupiešę, palikite paveikslėlį apdžiūti. Gaminys iš aisingo yra gan trapus, patarimas, padarykite paveikslėlių, ornamentų daugiau. Dirbdami su aisingu, nepamirškite šalia turėti drėgno skudurėlio, tam, kad pridengti antgalį, kuomet jo nenaudosite ir aisingas nepridžiūtų. Aisingo džiovinimas
Tai priklauso nuo Jūsų padaryto ornamento dydžio. 2 dienos pakanka įprastai gėlytei. Didelės detalės džiūna 5-6 dienas. Galima dėti ir į orkaitę, bet temperatūra turi būti nedidesnė nei 40 laipsnių. Paslaptys apie aisingą biggrin
1. Plakite baltymą apie 10 min, kad masė gautųsi puri.
2. Kad ornamentai lengvai nusiimtų nuo maišelio, popieriaus ar kalkės, ją reikia patepti aliejumi.
3. Pagamintą aisingą, naudokite ne iš karto, leiskite jam pabūti.
4. Ant želė, grietinėlės, grietinės ar vaisių piurė aisingas skystėja.
5. Aisingas taip pat tinka ir sujungiant detales.
Papildyta:
Papildyta:
Aisingo galimybės