Įkraunama...
Įkraunama...

Darželiai Šiaulių mieste

Labas, buvau užrašiusi dukrytę į Žibutę ir į Saultę nuo rugsėjo-šiandien sužinojau, kad į Žibutę nelabai išeis (dar rygpjūtį važiuosiu), nes prieš mus yra 4 vaiaki, o į Saulutę patekom. Gaila, mažai atsiliepimų, nors visą temą paskaičiau. Būtų malonu pabendrauti su mamomis, kurių vaikučiai ten eina.
Atsakyti
labas smile, apie Bangele galiu labai daug papasakoti, bet tik per AZ. Jei idomu, parasyk
Atsakyti
nors mes ir maziukai, bet jau uzrasiau savo sunyti i darzeli "PASAKA" Kadangi gyvenu salia, landai i darzeli tai paskubejau, kad tikrai papultumem. Kaimynes veda savo vaikucius ir l.patenkintos. eisim i darzeli po 2metuku 2012m. nuo rugsejo
Atsakyti
laba.

mamytes, kas vaikucius uzrasete i darzelius suskubkite pasiterauti ar tikrai jusu atzalos yra priimtos. galite buti nemaloniai nustebintos.

pagal naujaja tvarka pirmumo teise lankyti darzeli turi socialiai remtinu seimu vaikuciai (berots 6 pozicijos) ir jei dar lieka vietu tuomet visi kiti, nepriklausomai kaip anksti esate uzrasiusios savo vaikucius.

tad, jei numate zygiuoti i darzeli ne nuo lopsio, o tarkim nuo 3 metuku.... sansai sakyciau minimalus g.gif
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2010 05 05, 20:43)
laba.

mamytes, kas vaikucius uzrasete i darzelius suskubkite pasiterauti ar tikrai jusu atzalos yra priimtos.  galite buti nemaloniai nustebintos.

pagal naujaja tvarka pirmumo teise lankyti darzeli turi socialiai remtinu seimu vaikuciai (berots 6 pozicijos) ir jei dar lieka vietu tuomet visi kiti, nepriklausomai kaip anksti esate uzrasiusios savo vaikucius.

tad, jei numate zygiuoti i darzeli ne nuo lopsio, o tarkim nuo 3 metuku.... sansai sakyciau minimalus  g.gif


ŠIAULIŲ MIESTO SAVIVALDYBĖS IKIMOKYKLINIO UGDYMO ĮSTAIGŲ VAIKŲ KOMPLEKTAVIMO TVARKOS APRAŠAS

PATVIRTINTA
Šiaulių miesto savivaldybės tarybos
2008 m. lapkričio 20 d. sprendimu Nr. T-361

II. VAIKŲ PRIĖMIMAS Į ĮSTAIGAS

4. Į įstaigą priimami 1-6 metų vaikai ugdytis pagal ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo(si) programas.
5. Vaikas į įstaigą priimamas atsižvelgiant į pirmumo teisę ir eilę pagal prašymo registravimo datą.
6. Vaikai, registruoti kitose savivaldybėse, priimami jei, įstaigose yra laisvų vietų ir sudaryta sutartis su kita savivaldybe dėl išlaidų už vaiko išlaikymą įstaigoje apmokėjimo.
7. Specialiųjų poreikių vaikas gali būti ugdomas bendrosios, specialiosios ir sanatorinės paskirties grupėse.
8. Vaikai į specialiąsias, sanatorines įstaigas priimami vadovaujantis Švietimo ir mokslo ministerijos nustatyta Specialiųjų poreikių asmenų priėmimo į specialiojo ugdymo įstaigą tvarka.
9. Vaikai į bendrosios paskirties įstaigų specialiąsias grupes priimami nuo 3 metų amžiaus su pedagoginės psichologinės tarnybos rekomendacija.
10. Į įstaigą pirmumo teise priimami:
10.1. našlaičiai;
10.2. vaikai turintys labai didelių ar didelių specialiųjų ugdymo(si) poreikių;
10.3. vaikai turintys tik vieną iš tėvų (vienas iš tėvų yra miręs, vaikui nenustatyta ar nepripažinta tėvystė);
10.4. vaikai iš socialiai remtinos šeimos;
10.5. vaikai iš šeimos, kurioje vienam iš tėvų nustatytas 0-55 procentų darbingumo lygis;
10.6. vaikai, kurių brolis ar sesuo jau lanko įstaigą;
10.7. vaikai iš moksleivių ar studentų šeimos, kurioje vienas iš tėvų mokosi mokymo įstaigos dieniniame skyriuje;
10.8. vaikai iš šeimos, kurioje auga trys ir daugiau vaikų (vaikai iki 18 metų ir vyresni, jei mokosi dieninėse visų tipų mokyklose arba jiems nustatytas neįgalumas).

11. Priimant vaikus į įstaigą gali būti taikoma išimties tvarka kitais 10 punkte nenumatytais atvejais Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos ir/ar Švietimo skyriaus teikimu.
12. Tėvai (globėjai, rūpintojai), pageidaujantys vaiką ugdyti įstaigoje, įstaigos direktoriui pateikia prašymą dėl vaiko priėmimo.
13. Prašymai registruojami Tėvų prašymų dėl vaikų priėmimo į ikimokyklinio ugdymo įstaigą, darželio-mokyklos ikimokyklines ir priešmokyklines grupes registracijos žurnale.
14. Priėmęs prašymą, įstaigos direktorius pasirašytinai informuoja tėvus (globėjus, rūpintojus) apie galimybę vaiką priimti į įstaigą pageidaujamu laiku.
15. Iki einamųjų metų gegužės 1 d. vaiko, įrašyto pasirinktoje įstaigoje į eilę, tėvai (globėjai, rūpintojai) pakartotinai patvirtina pageidavimą lankyti pasirinktą įstaigą nuo einamųjų metų rugsėjo 1 d. Informavimo tvarką nustato įstaigos vadovas.
16. Tėvai (globėjai, rūpintojai) iki einamųjų metų gegužės 1 d. pakartotinai nepatvirtinę pageidavimo lankyti įstaigą nuo einamųjų metų rugsėjo 1d., praranda vietą eilėje pagal prašymo registravimo datą ir jų vaikas į pasirinktą ugdymo įstaigą priimamas tik esant laisvai vietai.
17. Pradėjus lankyti įstaigą, vaikas, įrašytas į eiles kitose įstaigose, išbraukiamas iš sąrašų.
18. Priimant vaiką, turi būti pateikti šie dokumentai:
18.1. tėvų (globėjų, rūpintojų) prašymas;
18.2. pirmumo teisę patvirtinantys dokumentai (jeigu taikomi pirmumo kriterijai);
18.3. vaiko gimimo liudijimo originalas ir kopija;
18.4. nustatytos formos vaiko sveikatos pažymėjimas;
18.5 pedagoginės-psichologinės tarnybos specialiųjų ugdymosi poreikių įvertinimo ir specialiojo ugdymo skyrimo pažymos ir/ar asmens sveikatos priežiūros specialisto vaiko sveikatos būklės įvertinimo pažyma;
18.6. pažyma apie atsiskaitymą už vaiko išlaikymą įstaigoje (atvykus iš kitos įstaigos).
19. Vaiko priėmimas į įstaigą įforminamas direktoriaus įsakymu ir dvišale (vieno iš tėvų (globėjų, rūpintojų) ir įstaigos) sutartimi.
20. Ugdymo sutartys registruojamos Mokymo sutarčių registre.
21. Sudarius sutartį, vaikui formuojama asmens byla.
22. Įstaigoje atsiradus laisvai vietai, eilės tvarka informuojami vaikų, užrašytų į eilę, tėvai (globėjai, rūpintojai).
23. Vaikai išbraukiami iš sąrašų ir perkeliami į kitą grupę įstaigos vadovo įsakymu, tėvams (globėjams, rūpintojams) pateikus prašymą.

.....
Atsakyti
sveikos mamytės mes užsirašėm į darželį Dainelė gal kas turite kokių atsiliepimų apie jį.
Atsakyti
janna aciu uz info 4u.gif ,dar siandien pat skambinsiuos i savo darzeli.
Atsakyti
janna tu buvai teisi,katik skambinau i savo darzeli,mes nepapuolem,nors pries 2 menesius jau susitvarkem dok.ir sake viskas gerai,galesim nuo rudens lankyti,o va daba paskambinau ir sake kad nepatekom,o mums buvo iseitis tas darzelis,nes mums yra kalbos sutrikimas dizartrija,mums reikalingas logopedinis darzelis,butent i toki mes ir buvom papuole,cia kalbu apie Berzeli,o daba as jau visa drebu is nevilties,verkiu,ka toliau daryt,ir ko imtis,praradau vilti,ka daryt del dukrytes verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Laba diena su darzeliai siais metais kazkokie cirkai...Daugumoje darzeliu grupes jau sudarytos buvo kovo men pabaigoje ir iki siol niekas nesiteike paskambint ir pasakyt, kad nepatekom doh.gif nors pries tai aiskino, kad tikrai papulsim doh.gif ir kai bus sudarytos grupes, tai mums tikrai paskambins doh.gif O pasirodo skambina tik tiems, kas papuole.. o va visi kiti turim laukti, kad suzinotume, jog mums vietos nebera doh.gif
Atsakyti
As tik vieno nesuprantu,valstybe mus laiko antrarusiniais schmoll.gif kodel visad pirmenybe soc.remtiniems?is ju isvis jokiu mokesciu negauna,dar mes galetumem ir darzeli paremti ir t.t.esu tokia sunervinta,kad daba nezinau ka galeciau padaryt,o jie nepagalvoje kad yra tokiu vaiku,kuriems taipat yra butinas darzelis,stai maniske su rimtu kalbos sutrikimu,ne jiems apie tokius nusispjaut,jiems nesvarbu kad tokiems vaikuciams sunkiau bus mokykloje,nu negaliu merginos,gal jus ir piksit ant manes,bet tikrai jauciuos taip lyg valstybe mus laikytu antrarusiais!!! schmoll.gif
Atsakyti
River, gal tau reiktu su visais dokumentais ir pazymomis, bei daktaru isvadomis nieko nelaukiant i svietimo skyriu nueiti. Nes vis tik tavo vaikutis turi speciaiu poreikiu.

Bet ka daryt, kitiems tevams, kurie turi darbus ir nera valstybes remiami doh.gif schmoll.gif - neisivaizduoju....

Pikta ir as buvau kaip seskas ir tebesu, bet tikrai ne ant darzelio vadovybes. Jie gauna dokumenta ir juo vadovaudamiesi dirba.

Bet va tie kas kuria tokius "sedevrus" blink.gif blink.gif blink.gif Tai cia niekaip neismastau doh.gif doh.gif doh.gif

Pagal sia tvarka, reiktu pasirupunti ne kaip anksciau vaika uzrasyti i eile (nes tai neturi jokios reiksmes, absoliuciai), o tam laikui kai reiks vaika vest i darzeli "susiorganizuot" kokia pazyma: laikinas nedarbinumas ir registracija darbo birzoje, fiktyvus istojimas i kokios nors kolegijos dienini skyriu, ir pan... pan....

stai jums ir valstybinis poziuris (juokas per asaras). kad ir kaip noretumei buti doru pilieciu, nieko neiseis. pati valstybe vercia ja pacia ir apgaudineti.

Tiesa, busimu darzelinuku mamytems, reiktu ivertinti ta faktoriu, kad 2007-2010m gimstamumas zenkliai buvo soktelejes. O darzeliu kiekis liko tas pats. Tad jei i darzeli keliausite ne is lopsio (tuomet automatiskai papuolat), o nuo 3 metuku - reiktu susirupinti ir ne juokais. Nusimato diiiiiiiiidelis galvos skausmas, kurio iveikti nepades joks saridonas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo janna: 07 gegužės 2010 - 14:32
QUOTE(janna @ 2010 05 07, 15:08)
River, gal tau reiktu su visais dokumentais ir pazymomis, bei daktaru isvadomis nieko nelaukiant i svietimo skyriu nueiti. Nes vis tik tavo vaikutis turi speciaiu poreikiu.

Bet ka daryt, kitiems tevams, kurie turi darbus ir nera valstybes remiami  doh.gif  schmoll.gif - neisivaizduoju....

Pikta ir as buvau kaip seskas ir tebesu, bet tikrai ne ant darzelio vadovybes. Jie gauna dokumenta ir juo vadovaudamiesi dirba.

Bet va tie kas kuria tokius "sedevrus"  blink.gif  blink.gif  blink.gif Tai cia niekaip neismastau  doh.gif  doh.gif  doh.gif

Pagal sia tvarka, reiktu pasirupunti ne kaip anksciau vaika uzrasyti i eile (nes tai neturi jokios reiksmes, absoliuciai), o tam laikui kai reiks vaika vest i darzeli "susiorganizuot" kokia pazyma: laikinas nedarbinumas ir registracija darbo birzoje, fiktyvus istojimas i kokios nors kolegijos dienini skyriu, ir pan... pan....

stai jums ir valstybinis poziuris (juokas per asaras). kad ir kaip noretumei buti doru pilieciu, nieko neiseis. pati valstybe vercia ja pacia ir apgaudineti.

Tiesa, busimu darzelinuku mamytems, reiktu ivertinti ta faktoriu, kad 2007-2010m gimstamumas zenkliai buvo soktelejes. O darzeliu kiekis liko tas pats.  Tad jei i darzeli keliausite ne is lopsio (tuomet automatiskai papuolat), o nuo 3 metuku - reiktu susirupinti ir ne juokais. Nusimato diiiiiiiiidelis galvos skausmas, kurio iveikti  nepades joks saridonas  4u.gif

niu nezinau,dar karta skambinausi,pasakiau kad esame Airijoj,jau parasiau pareiskima del isejimo is darbo,nes rudeni turiu gryzti del darzelio,isdesciau situacija kokia yra dukrytes,niu ir atrodo viskas gerai,tik reikes is PPT pristatyti pazymele rugseji.Bet dar kazkaip vis nesidziaugiu,gal ir vel pasakys kad del kazkokios problemos nepatenkam,bet siuo metu lyg ir viskas gerai. 4u.gif
Atsakyti