QUOTE(Asese @ 2009 03 22, 16:54)
Šaunuolė

, kaip skaniai padarei
Manau dabar daug kas vėl išsitrauks UltraPlusus ar "Čiūgūnus" (nepamenu, Sigute, kaip tas tavo puodas senovinis vadinas

)
Tai jums mergaitės ačiū, pasidalinot receptu, o ir patarėte kur galiu jį igyvendinti neturėdama Ultra pliuso.
O mano puodynė vadinasi "Cagūnas", parodyčiau jį bet nenoriu antireklamos daryti, gali juk kuriai ir nepatikti.
Dariau pagal tai, temose susirankiojau žinučių nuotrupas, gavosi puikiai.
"Špokų" receptas:Mielinė tešla:T
ešlai: 550g miltų, 3 kiaušinis, 250ml pieno, 1 nubrauktas arbatinis šaukštelis druskos, 3 valg. šaukštai cukraus3 šaukštai aliejaus, 30g mielių.
Padaryta tešla imame maždaug graikinio riešuto dydžio gabaliuka ir tempiame ja taip, lyg bandytume kažka paslepti viduje, kaip sluoksniuotum, ir kuo daugiau kartu. Tada ta spurgiuka merki i alieju, tiesiog kad paviršius visas butu aliejuotas (aliejus šaltas) ir meti paprastai i sausa šalta uUtra Pliusa (kepimo indas). Taip padarai kruva tu rutuliuku iš visos tešlos, visi jie turi buti aliejuoti, gaunasi apie puse puodo, uzdengi dangti ir kisi i ikaitinta orkaite. Kepi apie 40min visa laika uzdengtu dangčiu. Iškepe turi buti parudave, kaip bandeles. Išverti iš puodo ir lauzi, kaip bandele. Tiksliau jie gražiai atsiskiria vienas nuo kito.
Dar galima ir taip daryti:
Tešlą iškočioja, supjausto mažais kvadratėliais, į kiekvieną įdeda įdarą ir užlanksto, toliau viskas kaip filmuke (įdarai naudojami įvairiausi, tik turi būt vienos rūšies, kad nebūtų vienas Špokas su karamele, o kitas su lasinuku)