Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sugebėti atitraukti vaikus nuo kompiuterio

Maniškis sūnus mokosi antroje pamainoje, tai mes jau darbe būnam, kai jis prie kompo medituoja, o grįžęs po mokyklos vėl tas pats. Įdomu, ar galima kokį slaptažodį į kompą įdėt, kad negalėtų įlįst. O dėl laiko ir dėmesio skirimo vaikams, tai nelabai sutinku. Kaip gali skirti vaikui laiką, jei tavęs fiziškai namie nėra. Kitas dalykas - savaitgaliai.
Atsakyti
turiu dukterėčią, kuriai jokie laiko draudimai negalioja. Irgi daro dažniausiai ką pati nori. Jei ir draudžiam - ji vistiek bando visų kantrybę. doh.gif
Atsakyti
Visi praeina si etapa mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš sugebu atitraukti itk išsivesdama į lauką arba pasiūlydama žaisti stalo žaidimus. Bet pastaruosius galim žaisti tik kol mažoji padūkėlė sesutė miega.
Atsakyti
Pas mane tokia pati problema, jam, tik seseri, o nuo kompiuterio nenulipa, ir jei nesiseka zaisti pradeda nervuotis, rekti, keiktis, nu zodziu baisu. bet kai gydytojas israse akinius tada truputi aprimo, nes pradejau sakyti, matai kaip pakenke tau akytems, jei ir toliau taip sedesi tai greit isvis nematysi. nu tai per diena valanda laiko pasedi ir jau grieztai neleidziam, patys atsisedam ka nors dirbt ir sakom nezinom kada baigsim.
Atsakyti
Aš leidžiu savo vaikui žaisti kompiuteriu tik šeštadienį ir sekmadienį po porą valandų. iš pradžių buvo lyg ir nepatenkintas, bet laikui bėgant su taisyklėmis susigyveno smile.gif. Aišku mamoms su jaunesniais vaikais šią problemą išspręsti yra lengviau, kadangi jie nebūna vieni namuose. kai paaugs, bandysim ieškoti kitų būdų, kad kompiuteris būtų įjungtas tik savaitgaliais smile.gif.
Atsakyti
Mano vyro sesers šeimoje 2 paaugliai. Jiems leidžiama prie kompiuterio per dieną sėdėti po 2 val. Ant kompiuterių uždėti slaptažodžiai, kurių vaikai žinoma nežino. Manau tai puiki išeitis. Vaikai tikrai pasidarė sukalbamesni, geriau mokosi, turi kitokių užsiėmimų, nebezirzia, kai juos varo nuo kompo ir pan.
Atsakyti
Sveikos, pas mus ta pati problema, mano mazasis (jam tik 5 metukai) jau moka pats ir kompa isijungti ir nete zaidimus susirasti sad.gif Su Juo vos ne vos pavyko susitarti, kad kompas jam tik savaitgaliais, bet tada visa diena prie kompo ir nori sedet, nors pati puikiai suprantu, kad daugiau pusvalandžio tokiam pypliui nederetu, bet net nzn ka daryt g.gif g.gif g.gif Dabar bent i lauka iseinam o ziema tai tik kompas ir kompas ir daugiau aplinkui niekas neegzistuoja blink.gif
Atsakyti
Na manajam jau greit bus 4 metukai, bet jis jau sugeba daug ka isijungti, nuotraukas paziuri, zaidimus isijungia, teletabius paziuri.Ko nesupranta, visada paklausia. Leidziu per diena po kokia valanda pasedeti, paskui zino, kad negalima. Nors, aisku buna, kad dar ir veliau truputi sugeba iszyzti.
Atsakyti
Cia matyt pas visus taip smile.gif Maniskis ir prie kompo ir prie kompo,siandien isvariau i kiema,o taip liepiu pertrauka padaryti,ir priseda gryzes is paruosiamosios,ir taip iki vakaro.Osavaitgaliais nuo ryto iki vakaro.Tai gerai kad oras pasilo tai i parka su dviraciu nors istempiu. blink.gif
Atsakyti
O kam vaikus atitraukinėti nuo kompo? smile.gif Va ką radau smile.gif

http://www.vilniausm...s-ir-interneta/
Atsakyti
QUOTE(_saule @ 2009 06 16, 16:15)
O kam vaikus atitraukinėti nuo kompo? smile.gif


Todėl, kad kas per daug - tas nesveika smile.gif, o vaikai saiką nelabai jaučia. Nors sutinku, kad mūsų vaikų kartai išmanyti naujausias technologijas yra labai svarbu.

Maniškiui dar tik treji, bet šitą problemą jau turime. Bet dar pavyksta riboti įvedus griežtą taisyklę, kad kompas mūsų namuose jungiamas tik savaitgaliais. Bėda ta, kad aš pati ne visada galiu šios taisyklės laikytis, tada ir prasideda zyzimai doh.gif
Atsakyti