QUOTE(spiglys @ 2009 03 26, 14:38)
Ačiūū.

išbandysiu, nes vakar gaminau ultrapliuse ir gavosi košė
Čia mano toks plovo receptukas

:
Ryžių,
morkų daug,
česnako,
svogūnų,
mėsos (kokios turime: vištienos, kiaulienos),
prieskonių.
proporcijos tokios - kiek žmonių valgys (4 asmenims - apie 1,5 st.ryžių, 4-5 morkos, 2-3 vidut. svogūnai, 2 česnako galvutės (neluptos!!!, tik švariai nuplautos), mėsos apie 1 kg

)
Mėsą supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais, ir apkepti keptuvėje su prieskoniais. Morkas sutarkuoti šiaudeliais, apkepinti aliejuje kartu su svogūnais. Išėmus morkas ir svogūnus, tame pačiame aliejuje apkepinti ryžius.
Į ultra plus indo dugną dėti apkeptą vištieną, morkas su svogūnais, ryžius. Į ryžius įspausti česnako galvutes. Viską užpilti verdančiu vandeniu. Vandens du kartus daugiau nei ryžių (1 st. ryžių - 2 st. vandens). Tada uždengti dangčiu ir apie 30 min kepti 200 C orkaitėje. Po 20 min pažiūrėt ar viskas gerai, nuimti dangtį, jei per daug vandens o ryžiai jau normaliai išbrinkę ir dar pakepti kokia 10 min.
valgant, česnaką išspauti ant ryžių, man tai laabai skanu