Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų dienos meniu

vakar padariau labai nebloga vakariene,
visiems labai patiko ...........tiks taupančioms thumbup.gif
išviriau vištos šlaunele (is sultinio galima padaryti sriubyte) nuemiau mesa nuo kaulu ir smulkiai supjausčiau. tada i ten suverciau indeli konservuotų žirnelių (nedideli). Dėjau 3 šaukštus grietines, įpjausčiau svogūnų laiškų, Įmušiau 1 kiaušinį, druskos pipiriukų pagal skonį.
Paėmiau bandele nupjoviau viršų išskobiau vidu (vidų irgi galima sudėti i vistiena) ir i vidų pridėjau košes vištienos. Uždengiau bandelės viršumi ir aptepiau plaktu kiaušiniu. Kepiau orkaitėje 15 min (175 C)
iš 1 vištų šlauneles padariau visa padėklą bandelių (pavalgė 5 zmonės)
Deja nufotkinti nespejau isgaravo akimirksniu lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ervina: 03 balandžio 2009 - 08:36
Šiandien penktadienis, tai apseisim ir be mėsos . Pietums priviriau bulvių, o prie bulvių kam silkės, o kam keptos cukinijos apvoliojus kiaušinyje ir džiūvėseliuose. dar porą cukinijų liko sklepe ax.gif thumbup.gif Vakarienei kepta lašiša su burokėlių ir raugintų agurkų mišraine ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ervina @ 2009 04 03, 09:34)
Paėmiau bandele nupjoviau viršų išskobiau vidu (vidų irgi galima sudėti i vistiena)

kokia bandele emet? smile.gif
Atsakyti
O pas mus siandien grikiu apkepas, o vakarienei, kadangi tingesiu gamint bus karstu sumustiniu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ssiimmaa @ 2009 04 03, 14:16)
kokia bandele emet? smile.gif


kadangi nebuvau isikepusi pati, tai emiau pirktines (tokios kur "uz 3 kapeikas lotuliukas.gif )
Atsakyti
Dedu receptuka
Aviziniu dribsniu blynai
avižinių dribsnių,
verdančio vandens,
kiaušinis,
nedidelis svogūnas.

Dribsnius užpilti verdančiu vandeniu,palaikyti kol išbrinks (kai atauš), dėti kiaušinį, prieskoniu, smulkiai pjaustytą svogūną.Viską gerai išmaišyti.Kepti aliejuje.
Atsakyti
O aš iškepsiu bulvinių blynų vakarienei bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(joliteee @ 2009 04 03, 18:07)
Dedu receptuka
Aviziniu dribsniu blynai
avižinių dribsnių,
verdančio vandens,
kiaušinis,
nedidelis svogūnas.

Dribsnius užpilti verdančiu vandeniu,palaikyti kol išbrinks (kai atauš), dėti kiaušinį, prieskoniu, smulkiai pjaustytą svogūną.Viską gerai išmaišyti.Kepti aliejuje.

ačiū labai, būtinai išsikepsiu, o kiek to verdančio vandens?
Atsakyti
QUOTE(deimapov @ 2009 04 02, 22:40)
aha žinau ir šitą, labai skanu gaunasi  drinks_cheers.gif


Man dabar skaniau negu su kopustais mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nexta @ 2009 04 03, 07:55)
darysiu lazankas-tas pats kaip cepelinai tik be mesos, su spirguciu padazu ir svogunu smile.gif


gal galit patikslint kaip tos lazankos gaminamos? cia vien is bulviu tarkiu ar su miltais ax.gif
Atsakyti
mes tai darom tokia mase kaip cepelinams grynai, tik jokios mesos nededam smile.gif ir gaunas lazankos, taciau musu namie vadinami durniukais smile.gif
is makaronu dariau taip. isviriau poka spageciu, perpyliau saltu vandeniu kad ataustu. dejau du kiausinius, surio pritarkavau, du saukstus majonezo, vegetos. sumaisiau, i skardele patepta margarinu, ant virsaus dar siek tiek surio ir i orkaite 20min. viskas. valgem su pom. padazu. smile.gif mums uzteko. rytoj jei gausiu pasiskolyt cenakines bus cenakai, jei ne siaip koks troskinys smile.gif pasiilgom mesos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ssiimmaa @ 2009 04 03, 22:43)
mes tai darom tokia mase kaip cepelinams grynai, tik jokios mesos nededam smile.gif ir gaunas lazankos, taciau musu namie vadinami durniukais smile.gif


as galvojau, kad lazankos tai cia tokie kaip ale makaronu tesla, bet skystesne ir tokie kur reik saukstu leist i puoda ax.gif gal kas zinot kaip tokie daromi g.gif
Atsakyti