QUOTE(zebra @ 2009 06 25, 17:55)
QUOTE(Povila$ @ 2009 06 25, 17:50)
nieko sau koks gabalėlis...

tobulas.....tai prašom receptėlį,kremo.

Na bandysiu, bet kadangi viskas iš akies tai nebus labai tikslu gramas į gramą...
1 litras kefyro (naudojau MŪSŲ, 2,5%)
250g cukraus
3 valgomieji šaukštai citrinos sulčių (o gal ir daugiau

, na kaip kam patinka)
4 šaukšteliai želatinos (bet dėl to negarantuoju, gal daugiau, gal mažiau - nepamenu, nes pyliau tiesiai iš pokelio į stiklinę), kuri po to užpilta vandeniu, kad apsemtų ir ištirpinta
Kefyrą sumaišom su cukrum, citrinos sultim ir plakam kol tūris gerokai padidėja. Supilam ištirpintą želatiną ir paplakam kol masė dar kartą padidėja iš šiek tiek sutirštėja. Kremą pilam ant lakštelių. Tačiau reikės naudoti fromą, nes kremas nebus pakankamai tirštas, kadangi norime, jog lakšteliai suminkštėtų, o jeigu įdėsime per daug želatinos, kremas sustings ir neįsigers į lakštus!