Įkraunama...
Įkraunama...

Šeflera

Turiu šeflerą, bet tai jau 3 gėlė, kurią turiu. Nesiseka jos auginti, vis "numiršta". Kokia turi būti jos priežiūra?
Atrodo viskas buvo gerai, o dabar kaip pradėjo kristi lapai. Per savaitę pusė nukrito. Kaip ją gelbėti, ką daryti? Noriu, kad gėlė nenumirtų cry.gif Patarkit prašau
Atsakyti
Pastebėjau, kad šefleros mėgsta šviesą. Kai pastačiau netoli lango (pietinio), tai pastebimai pagražėjo. Nepatinka joms, kai žemė nuolat šlapia. Laistau tik tada, kai žemės paviršius pradžiūna. Kaip ir visos gėlės, nemėgsta skersvėjų.
Atsakyti
QUOTE(zigzag @ 2005 08 22, 17:49)
Pastebėjau, kad šefleros mėgsta šviesą. Kai pastačiau netoli lango (pietinio), tai pastebimai pagražėjo. Nepatinka joms, kai žemė nuolat šlapia. Laistau tik tada, kai žemės paviršius pradžiūna. Kaip ir visos gėlės, nemėgsta skersvėjų.

Va va, manau mano draugas persisteng ir ja perdaug palaiste... cry.gif
PAstaciau ant palanges.... nors iki siol stovejo salia lango... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ginija @ 2005 08 22, 18:27)
Va va, manau mano draugas persisteng ir ja perdaug palaiste...  cry.gif
PAstaciau ant palanges.... nors iki siol stovejo salia lango...  mirksiukas.gif

Ar saulė nenudegins ant palangės? Saulė dar karšta, ir jei tai pietinė palangė, gali visko būti.
Atsakyti
Kas ta šeflera ir kaip atrodo? blush2.gif Gal galit įmest foto? Gal ir aš tokią turiu, tik nžn kaip vadinasi? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zigzag @ 2005 08 22, 18:33)
Ar saulė nenudegins ant palangės? Saulė dar karšta, ir jei tai pietinė palangė, gali visko būti.

I rytu puse langai. Saule buna tik ryte.
Idedu nuotraukas kaip atrodo gele smile.gif
Atsakyti
Pati neturiu, bet pas draugę tai O-HO-HO kaip gerai ji auga thumbup.gif Vazonas stovi ant grindų, beveik po palange,tad saulės gauna tik rytais. O laisto kartą per savaitę mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano seflera irgi numete lapus. Jos nemegsta dregmes ir skersveju, ta as nupjoviau kotus, gal isleis atzalas. Bet turbut ismesiu, nes nepakenciu gaivinti, ceremonintis. cry.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurblond @ 2005 08 23, 08:40)
Mano seflera irgi numete lapus. Jos nemegsta dregmes ir skersveju, ta as nupjoviau kotus, gal isleis atzalas. Bet turbut ismesiu, nes nepakenciu gaivinti, ceremonintis. cry.gif

O aš noriu ją išsaugoti... ax.gif Man ji labai patinka.
Šiaip aš jos ir stengiausi neperliet, kol draugas kartą nepalaistė. Bet nesamonė, kad tik tiek tereikėjoo.... doh.gif
Atsakyti
Jos gan lepios, pas mane neauga, o pas sese is tos pacios geles fliancas kuo puikiausiai ir l.graziai bujoja. O pas mane du kotai be lapu blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurblond @ 2005 08 23, 15:23)
Jos gan lepios, pas mane neauga, o pas sese is tos pacios geles fliancas kuo puikiausiai ir l.graziai bujoja. O pas mane du kotai be lapu  blink.gif

Vat pas mano močiutę gražiai auga, o pas mane niekaip. Kaip sakau turiu jau 3 šeflerą. Kol kas dar gyva, bet lapai labai krenta cry.gif Vieną viršūnę jau nupjoviau. Sakiau jei kas - turėsiu kitą...
Atsakyti
QUOTE(Jurblond @ 2005 08 23, 08:40)

Neišmesk, tikrai turėtų išleisti atžalas. Bent man tai labai gražiai atžėlė. Viršūnes galima pamerkti į vandenį, lengvai išleidžia šaknis.
Atsakyti