Na tai ir sugalvojau temą įdomiai diskusijai 
  tiesiog noriu išgirsti jūsų nuomonę apie tuos "svetimus" vardus... Man tai jau nuo jų tiesą sakant negera kitą kartą pasidaro, toks jausmas, kad Lietuvoje nebelikę gražių vardų 
 ... Kažkokia kvaila mada vaikus vadinti:Amandomis, Rozauromis, Vanesomis, Grantais, Džordanomis (jei žinote daugiau galite pratęsti sąrašiuką)... (Sakydama svetimus neturiu omeny tarptautinių.)

man is tavo isvardintu Amanda, Grantas ir Vanesa yra be galo grazus vardai  

didele dalis is serialu vardu tampa kaip mada ir imi girdeti vis daugiau ir daugiau tokiu vardu, po kiek laiko, net nebejusdamas to didelio skirtumo nuo visisko lietuvisko vardo, taciau kiekvienas turi savo nuomone
   negalima teigti, kad tai yra gryna nesamone. kiekvienam Dievas dave prota ir tegu vadovaujasi juo kaip ismano  

didele dalis is serialu vardu tampa kaip mada ir imi girdeti vis daugiau ir daugiau tokiu vardu, po kiek laiko, net nebejusdamas to didelio skirtumo nuo visisko lietuvisko vardo, taciau kiekvienas turi savo nuomone
                Iš didelio rašto- išeina iš krašto  
 . Žmonės iš mandrumo tokių nesąmonių prigalvoja/prisiskolina iš serialų (ar dar velniai žino iš kur), kad siaubas..Ir įsitikinau, kad neišsilavinę dažniausiai ir parenka tokių "perliukų", kaip Amanda, Rozaura, Kevinas  

daug kartu kartojau, ir dar pakartosiu: pripratimo reikalas. Luisas gal ir rezia ausi, bet Marijus tai jau gerai -- niekam nekliuva. Kevinas blogai, o Ernestas patinka. kur cia logika?
o ausi rezianciu ir lietuvisku surast galima, uztenka tik kalendoriu perverst.

o ausi rezianciu ir lietuvisku surast galima, uztenka tik kalendoriu perverst.
                Na, man rėžia ausį tokio tipo vardai kaip: Demijanas, Entonis, Vanesa ir pan. Lietuviškai man jie visai neskamba 

Žinau mamytę, kuri savo dukrą pavadino EMERITA 
 , tai yra "pensininke" (lenkų k.) 

QUOTE(gritte @ 2005 08 23, 12:29)
Iš didelio rašto- išeina iš krašto  
 . Žmonės iš mandrumo tokių nesąmonių prigalvoja/prisiskolina iš serialų (ar dar velniai žino iš kur), kad siaubas..Ir įsitikinau, kad neišsilavinę dažniausiai ir parenka tokių "perliukų", kaip Amanda, Rozaura, Kevinas  
Mano vidurineje buvo mergaite Amanda, o jos tevai yra chirurgai, labai issilavine zmones. Tad vis tik ar tik ne tokiu rasliavu autoriai bent jau turetu but isitikine ka raso, o ne tik , kad "bele" parasyt
Niekada nezinojau, kad Grantas serialinis vardas
                labiausiai pašiurpau, kai kieme žaidžiančią mergaitę mama pašaukė Alondros vardu 
: prieš kelis metus rodė tokį meksikietišką serialą su raudonplauke aktore....
Man ausis rėžia beveik visi čia išvardinti vardai-, Kevinai, Grantai, Mėjos, Mijos, Lėjos, Pijos, Armandai ir t.t dabar tiesiog nebesumąstau greitai, bet pastebėjau tendenciją, kad kuo toliau, tuo ,,gražiau"
 greit patapsim kita šalimi, bet tik ne Lietuva....

Man ausis rėžia beveik visi čia išvardinti vardai-, Kevinai, Grantai, Mėjos, Mijos, Lėjos, Pijos, Armandai ir t.t dabar tiesiog nebesumąstau greitai, bet pastebėjau tendenciją, kad kuo toliau, tuo ,,gražiau"
QUOTE(Cikadelė @ 2005 08 25, 09:25)
labiausiai pašiurpau, kai kieme žaidžiančią mergaitę mama pašaukė Alondros vardu 
: prieš kelis metus rodė tokį meksikietišką serialą su raudonplauke aktore....
 greit patapsim kita šalimi, bet tik ne Lietuva....
Tai gal mestelk kelis variantus tau nereziancius ausies