Nerytė, už žuvį atsiduočiau nedraugavus
QUOTE(Viliana @ 2009 04 23, 14:55)
jau tas apkepas kaip skaniai atrodo ar skanus? ryziai su varske ir sokoladu, gal visai ir nieko, o ryzius galima bet kokius?
mums labai skanus Juk yra nemazai varskes apkepu su ryziais o cia dar pagerintas, nes is varskes surelio
QUOTE(Elena @ 2009 04 23, 15:02)
man ir MB uztenka, galiu pavaisinti uz dyka tik kad labai bjauru ja kepti, viskas aplinkui aptaskyta aliejum
QUOTE(Elena @ 2009 04 23, 16:02)
As taip zuvi irgi esu gaminus, patvirtinu, kad galima drasiai atsiduoti nedraugavus
Žemaičių blynai
10 - 15 virtų bulvių;
kiaušinis;
bulvių krakmolo, dedu iš akies, kad masė nebeliptų prie rankų;
druskos;
pipirų
Įdaras
200 - 300 gramų kiaulienos kumpio;
svogūnas;
druska
Kiaulienos kumpį išverdu, smulkiai supjaustau ir sumaišau su smulkintu svogūnu. Bulves sumalu mėsmale, mušu kiaušinį, druską, pipirus ir minkau vis įdėdama krakmolo, kol nebelimpa prie rankų ir galima formuoti blynus. Juos apvolioju džiūvėsėliuose ir kepu įkaitintame aliejuje. Padažą darau įvairų, kartais grietinė, kartais grietinės - sviesto, šį kartą pakepinau lašinukus, svogūną ir įdėjau grietinės.
Žuvies - grikių kotletai
Keli gabalėliai žuvies filė;
1 stiklinė nevirtų grikių;
1 kiaušinis;
šaukštas majonezo;
2 -3 šaukštai miltų
Grikius išverdam, galima brinkinti, žuvį supjaustom mažais gabaliukais, sumaišom su atvėsintais grikiais, įmušam kiaušinį, dedam majonezo, permaišom ir suberiam miltus, masė limpa prie rankų, tai į keptuvę dėjau drėgnom rankom, kepam po keletą minučių iš abiejų pusių. Labai tinka čili padažas, salotoms naudojau kopūstą, morką ir iceberg salotas, užpilas šaltai spaustas sėmenų aliejus, baltojo vyno actas, santykiu 3:1, pipirai, druska pagal skonį.
10 - 15 virtų bulvių;
kiaušinis;
bulvių krakmolo, dedu iš akies, kad masė nebeliptų prie rankų;
druskos;
pipirų
Įdaras
200 - 300 gramų kiaulienos kumpio;
svogūnas;
druska
Kiaulienos kumpį išverdu, smulkiai supjaustau ir sumaišau su smulkintu svogūnu. Bulves sumalu mėsmale, mušu kiaušinį, druską, pipirus ir minkau vis įdėdama krakmolo, kol nebelimpa prie rankų ir galima formuoti blynus. Juos apvolioju džiūvėsėliuose ir kepu įkaitintame aliejuje. Padažą darau įvairų, kartais grietinė, kartais grietinės - sviesto, šį kartą pakepinau lašinukus, svogūną ir įdėjau grietinės.
Žuvies - grikių kotletai
Keli gabalėliai žuvies filė;
1 stiklinė nevirtų grikių;
1 kiaušinis;
šaukštas majonezo;
2 -3 šaukštai miltų
Grikius išverdam, galima brinkinti, žuvį supjaustom mažais gabaliukais, sumaišom su atvėsintais grikiais, įmušam kiaušinį, dedam majonezo, permaišom ir suberiam miltus, masė limpa prie rankų, tai į keptuvę dėjau drėgnom rankom, kepam po keletą minučių iš abiejų pusių. Labai tinka čili padažas, salotoms naudojau kopūstą, morką ir iceberg salotas, užpilas šaltai spaustas sėmenų aliejus, baltojo vyno actas, santykiu 3:1, pipirai, druska pagal skonį.
QUOTE(Joana @ 2009 04 23, 16:05)
Žuvies - grikių kotletai
labai skaniai atrodo ir paprastai skamba
QUOTE(Elena @ 2009 04 23, 08:10)
Va šitą tai mačiau laidą Lino, labai skaniai atrodo.
QUOTE(Adilaila @ 2009 04 21, 13:16)
Sluoksniuotas cukiniju ir maltos mesos apkepas
vat kątik pasigaminau ir daaauuug suvalgiau, nes negalėjau sustot labai labai skanu (jei ką, receptas 29psl..)
Ačiū Neryte,viskas jau veikia, matau visas receptų nuotraukas Nuostabūs Jūsų patiekaliukai nevienas jau ir mūsų šeimos išbandytas