
Kalakutienos suktinukai su citrininiu padažu
1.600 g kalakutienos krūtinėlės,
2.100 g virto kumpio,
3.100 g fermentinio sūrio, 4.1 citrinos,
5.4 šaukštai grietinės,
6.1/2 stiklinės sultinio,
7.4 šaukštai aliejaus,
druskos,
maltų baltųjų pipirų
Mėsą supjaustykite į 6 didelius gabalus ir šiek tiek pamuškite juos. Kumpį pašlakstykite pusės citrinos sultimis, pabarstykite druska ir maltais pipirais.
Kumpį ir sūrį supjaustykite plonais griežinėliais, ant kiekvieno mėsos gabalo dėkite po griežinėlį kumpio ir sūrio. Mėsą suvyniokite ir susmeikite specialiais smeigtukais. Aliejuje apkepinkite suktinukus, užpilkite sultinio ir 5 - 10 minučių uždengus patroškinkite. Į padažą supilkite citrinos sultis ir grietinę.
Papildyta:
QUOTE(Srove @ 2009 04 10, 17:04)
Nezinau, kaip vadinasi tas patiekalas

,bet jis is sm nukopintas.(idejo laana)
Kukuruzu kruopu 225gr.
Surio fermentinio apie 150 gr.
Sviesto 100gr.
Ilitra vandens uzvirusi supilti kruopas ir maisant visa laika nuo uzvirimo virti 15 min., nebijokit, kad sutirstes stipriai, taip ir turi buti, po to sudeti sviesta ir suberti tarkuota per burokine tarka suri ir dar siek tiek maisant pavirti, ideti druskos.
Po to nukaisti ir supilti greit i skardele diametru 15 ant 20, nu kazkas panasaus.Valanda palaikyti.Po to truputi pajudinus peiliu sonus sita gauta mase graziai issivercia, supjaustyti juostelemis, persmeigti pagaliukais ir apkepti sviestuke is visu pusiu.Galima valgyti su bet kokiu padazu, grybu, spirguciais, bet man skaniausiai su grietine ir abrikosu dzemu
Nerytes tarta-

vistienos pyragiukas irgi
mamaliga arba polenta