Žuvis su daržovėmis kepsnineje
tikrasis receptas:
300 g. zuvies file (pirkau menke)
2 morkos
1 poras
1 raudona paprika
200 g (cesnakinio) tepamojo varskes surelio
1 saukstas skysto medaus
1 saukstas citrinu sulciu
ziupsnelis druskos
ziupsnelis maltu juoduju pipiru
smulkintu krapu
Supjaustykite zuvu file. Morkas, pora ir paprika supjaustykite juostelemis. Zuvi bei darzoves isdeliokite ant keturiu folijos lakstu. Pagardinkite druska, citrinu sultimis ir smulkintais krapais. Sumaisykite tepamaji sureli, medu bei pipirus, misiniu apdekita zuvies ir darzoviu porcija. Folija kruopsciai uzsukite ir kepkite kepsnineje 20-30 minuciu.
Mes dareme: zuvies turejo 1 kg, o va darzoviu nedaug, tai gavosi su mazai darzoviu. nusipirkau citrina, tai po sauksta visur dejau citrinu sulciu.
Bet kai iskepem musu padazas buvo skystas, o va paveikslelyje jis apkepes, as nesuprantu, gal tie sureliai skiriasi? jei kazkas zino pakomentuokit, nes mes pirkom nu toki tepama, ale sumustiniam.
Idedu foto ir savo, bet ji nelabai kokia
Ir idedu nufotografuota knygos foto, MANO NAMU serijos knygos.
P.S. Nors ir padazas buvo skystas, o as ziauriai nemegstu zuvies, bet buvo TAAAIP SKANU, kad planuoju vel ja keptis vietoj kokiu saslyku
Papildyta:
ir kol Jus pykstates, issikepiua pietums apkepa
Sluoksniuotas cukiniju ir maltos mesos apkepas
Receptas:
2 cukinijos
1 poras
300 g maltos mesos
1 sultinio kubelis
1 saukstas soju padazo
0,25 saukstelio pipiru
1 saukstelis maltos paprikos
sviesto formai istepti
aliejus kepti
400 ml pieno
2 kiausiniai
0,5 saukstelio cukraus
2 pomidorai
0,5 saukstelio druskos
0,25 saukstelio pipiru
200 g tarkuoto surio
Cukinijas stambiai sutarkuokite. pora susmulkinkite. Keptuveje pakepinkite malta mesa, idekita pora. imaisykite sutrupinta sultinio kubeli, soja, pipirus ir paprika malta. I sviestu istepta kepimo inda dekite puse kiekio cukinijos - farsa- ir vel cukinija.
Sumaisykite piena, kiausinius, cukru ir druska, supilkite i forma. ant virsau dekite griezinelius pomidoru, uzbarstykite pipiru. Uzbarstykite visa suri.
Kepkite 200 C orkaiteje 50 minuciu.
Patiekti su bulvemis.
As dejau farso apie 500-600, esam mesaedziai.. gal del to skyscio buvo daugiau siek tiek labai pasigailejau kad retai darau valgyti is knygu o ypac apkepus, nes MB taip valge, kad galvojau viska suvalgys, sake kad darysim toki kai kokie sveciai atvaziuos, ir mazdaug 50 kartu pasake kaip skanu
Mano foto:
Knygos, MANO NAMU serijos receptai:
Siuliau tikrai isbandyti
Adilaila jau grožis patiekaliukų....neabejoju,kad labai skanu
Slepiuosi su savo bulviniais blynais
Receptą išbandžiau iš SM platybių,norėjosi bandymus atilikt
Orginalus receptas buvo toks:
"bulves (apie0,5kg), įtarkuotas svogunas, kiausiniai(1), verdantis pienas(apie pusę stiklinės pakako) ir siek tiek manu kruopu(1-2 šaukštai). Mmmmm, labai geri gaunasi . Ai, ir dar pipru ideda, taip nepagailint."
Taigi skliausteliuose proporcijas parašiau,daugmaž,nes viską dedu iš akies .Labai purūs,kvapas net nustebino,atrodo,kad pirmą kart kepu .Tikrai labai labai patiko
Slepiuosi su savo bulviniais blynais
Receptą išbandžiau iš SM platybių,norėjosi bandymus atilikt
Orginalus receptas buvo toks:
"bulves (apie0,5kg), įtarkuotas svogunas, kiausiniai(1), verdantis pienas(apie pusę stiklinės pakako) ir siek tiek manu kruopu(1-2 šaukštai). Mmmmm, labai geri gaunasi . Ai, ir dar pipru ideda, taip nepagailint."
Taigi skliausteliuose proporcijas parašiau,daugmaž,nes viską dedu iš akies .Labai purūs,kvapas net nustebino,atrodo,kad pirmą kart kepu .Tikrai labai labai patiko
QUOTE(mammka @ 2009 04 21, 14:10)
fantastika, laaabai noriu, jau seniai noriu, bet tingiu issikepti
QUOTE(mammka @ 2009 04 21, 15:10)
bulviniais blynais
jei gausiu šiandien lašišos, tai kepsiu buvlvinius blynus su ja
kaip uzsinorejau bulvinių blynų! jau vakariene sugalvota
QUOTE(kvepia liepos @ 2009 04 21, 14:42)
Neryte, labai skaniai apkepas ir atrodo, ir skamba kai vel uzsipirksiu cukiniju, jis bus vienas is patiekalu
Apie kuri apkepa kalbi? ta paskutini mano bloge su varskes sureliu? o is cukiniju, kad nedariau apkepo? Arba kazka sumaisei, arba as nesuprantu apie kokius apkepus kalbi
šiaip durna mintis šovė į galva kuria pasidalinsiu su jumis
jei tarkim į žagarėlius įpili degtinės, tai mažiau pritraukia riebalų
tai gal ir su bulviniais blynais taip galima
o gal kuri turit kokių patarimų kuri
jei tarkim į žagarėlius įpili degtinės, tai mažiau pritraukia riebalų
tai gal ir su bulviniais blynais taip galima
o gal kuri turit kokių patarimų kuri
kai blynai iskepa, as juos ant popierinio ranksluoscio padedu, kad nuvarvetu riebalai.
QUOTE(Joana @ 2009 04 21, 13:11)
o skirtumas gali būt aš tai galvojau merkt į paprastą, tik man įdomu, jie labai pakyla po to? palikt daug vietos viršuj? nes pupelės tai tarkim neišbrinksta visai
Vat del to ir klausiu, nes mano drauge turi kazkoki specialu puoda ir jame brankina grikius. Jeigu paparastam taip pat galima brankinti , tai as lb dziaugciausi
Papildyta:
Adilaila, super kaip uzsimaniau apkepo su cukinijom
QUOTE(jurguliux @ 2009 04 21, 16:01)
šiaip durna mintis šovė į galva kuria pasidalinsiu su jumis
jei tarkim į žagarėlius įpili degtinės, tai mažiau pritraukia riebalų
tai gal ir su bulviniais blynais taip galima
o gal kuri turit kokių patarimų kuri
jei tarkim į žagarėlius įpili degtinės, tai mažiau pritraukia riebalų
tai gal ir su bulviniais blynais taip galima
o gal kuri turit kokių patarimų kuri
nu žinok bekepdama ir aš taip pagalvojau .Gerai,kad ne man vienai tokios mintys šauna
QUOTE(Adilaila @ 2009 04 21, 13:16)
[
Sluoksniuotas cukiniju ir maltos mesos apkepas
Sluoksniuotas cukiniju ir maltos mesos apkepas
labai skaniai atrodo ir skamba rytoj bandysiu išsikept