Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukom

Žuvis su daržovėmis kepsnineje

tikrasis receptas:

300 g. zuvies file (pirkau menke)
2 morkos
1 poras
1 raudona paprika
200 g (cesnakinio) tepamojo varskes surelio
1 saukstas skysto medaus
1 saukstas citrinu sulciu
ziupsnelis druskos
ziupsnelis maltu juoduju pipiru
smulkintu krapu

Supjaustykite zuvu file. Morkas, pora ir paprika supjaustykite juostelemis. Zuvi bei darzoves isdeliokite ant keturiu folijos lakstu. Pagardinkite druska, citrinu sultimis ir smulkintais krapais. Sumaisykite tepamaji sureli, medu bei pipirus, misiniu apdekita zuvies ir darzoviu porcija. Folija kruopsciai uzsukite ir kepkite kepsnineje 20-30 minuciu.

Mes dareme: zuvies turejo 1 kg, o va darzoviu nedaug, tai gavosi su mazai darzoviu. nusipirkau citrina, tai po sauksta visur dejau citrinu sulciu.
Bet kai iskepem musu padazas buvo skystas, o va paveikslelyje jis apkepes, as nesuprantu, gal tie sureliai skiriasi? jei kazkas zino pakomentuokit, nes mes pirkom nu toki tepama, ale sumustiniam.

Idedu foto ir savo, bet ji nelabai kokia blush2.gif
user posted image

Ir idedu nufotografuota knygos foto, MANO NAMU serijos knygos.
user posted image

P.S. Nors ir padazas buvo skystas, o as ziauriai nemegstu zuvies, bet buvo TAAAIP SKANU, kad planuoju vel ja keptis vietoj kokiu saslyku 4u.gif
Papildyta:
ir kol Jus pykstates, issikepiua pietums apkepa tongue.gif

Sluoksniuotas cukiniju ir maltos mesos apkepas


Receptas:
2 cukinijos
1 poras
300 g maltos mesos
1 sultinio kubelis
1 saukstas soju padazo
0,25 saukstelio pipiru
1 saukstelis maltos paprikos
sviesto formai istepti
aliejus kepti

400 ml pieno
2 kiausiniai
0,5 saukstelio cukraus
2 pomidorai
0,5 saukstelio druskos
0,25 saukstelio pipiru
200 g tarkuoto surio

Cukinijas stambiai sutarkuokite. pora susmulkinkite. Keptuveje pakepinkite malta mesa, idekita pora. imaisykite sutrupinta sultinio kubeli, soja, pipirus ir paprika malta. I sviestu istepta kepimo inda dekite puse kiekio cukinijos - farsa- ir vel cukinija.
Sumaisykite piena, kiausinius, cukru ir druska, supilkite i forma. ant virsau dekite griezinelius pomidoru, uzbarstykite pipiru. Uzbarstykite visa suri.
Kepkite 200 C orkaiteje 50 minuciu.
Patiekti su bulvemis.

As dejau farso apie 500-600, esam mesaedziai.. gal del to skyscio buvo daugiau siek tiek smile.gif labai pasigailejau kad retai darau valgyti is knygu o ypac apkepus, nes MB taip valge, kad galvojau viska suvalgys, sake kad darysim toki kai kokie sveciai atvaziuos, ir mazdaug 50 kartu pasake kaip skanu lotuliukas.gif

Mano foto:
user posted image

user posted image

Knygos, MANO NAMU serijos receptai:
user posted image

Siuliau tikrai isbandyti 4u.gif
Atsakyti
Adilaila swoon.gif jau grožis patiekaliukų....neabejoju,kad labai skanu smile.gif

Slepiuosi su savo bulviniais blynais blush2.gif

Receptą išbandžiau iš SM platybių,norėjosi bandymus atilikt lotuliukas.gif
Orginalus receptas buvo toks:
"bulves (apie0,5kg), įtarkuotas svogunas, kiausiniai(1), verdantis pienas(apie pusę stiklinės pakako) ir siek tiek manu kruopu(1-2 šaukštai). Mmmmm, labai geri gaunasi . Ai, ir dar pipru ideda, taip nepagailint."

Taigi skliausteliuose proporcijas parašiau,daugmaž,nes viską dedu iš akies blush2.gif .Labai purūs,kvapas net nustebino,atrodo,kad pirmą kart kepu mastau.gif .Tikrai labai labai patiko
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mammka: 21 balandžio 2009 - 14:14
QUOTE(mammka @ 2009 04 21, 14:10)
Slepiuosi su savo bulviniais blynais blush2.gif

fantastika, laaabai noriu, jau seniai noriu, bet tingiu issikepti blush2.gif
Atsakyti
Neryte, labai skaniai apkepas ir atrodo, ir skamba smile.gif kai vel uzsipirksiu cukiniju, jis bus vienas is patiekalu
Atsakyti
QUOTE(mammka @ 2009 04 21, 15:10)
bulviniais blynais

rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif jei gausiu šiandien lašišos, tai kepsiu buvlvinius blynus su ja rolleyes.gif thumbup.gif
Atsakyti
kaip uzsinorejau bulvinių blynų! jau vakariene sugalvota mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kvepia liepos @ 2009 04 21, 14:42)
Neryte, labai skaniai apkepas ir atrodo, ir skamba smile.gif kai vel uzsipirksiu cukiniju, jis bus vienas is patiekalu

Apie kuri apkepa kalbi? ta paskutini mano bloge su varskes sureliu? o is cukiniju, kad nedariau apkepo? g.gif Arba kazka sumaisei, arba as nesuprantu apie kokius apkepus kalbi biggrin.gif
Atsakyti
šiaip durna mintis šovė į galva doh.gif biggrin.gif kuria pasidalinsiu su jumis biggrin.gif

jei tarkim į žagarėlius įpili degtinės, tai mažiau pritraukia riebalų g.gif
tai gal ir su bulviniais blynais taip galima g.gif lotuliukas.gif

o gal kuri turit kokių patarimų kuri 4u.gif
Atsakyti
kai blynai iskepa, as juos ant popierinio ranksluoscio padedu, kad nuvarvetu riebalai.
Atsakyti
QUOTE(Joana @ 2009 04 21, 13:11)
o skirtumas gali būt  g.gif aš tai galvojau merkt į paprastą, tik man įdomu, jie labai pakyla po to? palikt daug vietos viršuj? nes pupelės tai tarkim neišbrinksta visai  lotuliukas.gif

Vat del to ir klausiu, nes mano drauge turi kazkoki specialu puoda ir jame brankina grikius. Jeigu paparastam taip pat galima brankinti , tai as lb dziaugciausi nestuke.gif
Papildyta:
Adilaila, super thumbup.gif thumbup.gif kaip uzsimaniau apkepo su cukinijom doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jurguliux @ 2009 04 21, 16:01)
šiaip durna mintis šovė į galva doh.gif  biggrin.gif  kuria pasidalinsiu su jumis biggrin.gif

jei tarkim į žagarėlius įpili degtinės, tai mažiau pritraukia riebalų g.gif
tai gal ir su bulviniais blynais taip galima g.gif  lotuliukas.gif

o gal kuri turit kokių patarimų kuri 4u.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif nu žinok bekepdama ir aš taip pagalvojau laugh.gif .Gerai,kad ne man vienai tokios mintys šauna blush2.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Adilaila @ 2009 04 21, 13:16)
[
Sluoksniuotas cukiniju ir maltos mesos apkepas



labai skaniai atrodo ir skamba smile.gif rytoj bandysiu išsikept blush2.gif
Atsakyti