tikrasis receptas:
300 g. zuvies file (pirkau menke)
2 morkos
1 poras
1 raudona paprika
200 g (cesnakinio) tepamojo varskes surelio
1 saukstas skysto medaus
1 saukstas citrinu sulciu
ziupsnelis druskos
ziupsnelis maltu juoduju pipiru
smulkintu krapu
Supjaustykite zuvu file. Morkas, pora ir paprika supjaustykite juostelemis. Zuvi bei darzoves isdeliokite ant keturiu folijos lakstu. Pagardinkite druska, citrinu sultimis ir smulkintais krapais. Sumaisykite tepamaji sureli, medu bei pipirus, misiniu apdekita zuvies ir darzoviu porcija. Folija kruopsciai uzsukite ir kepkite kepsnineje 20-30 minuciu.
Mes dareme: zuvies turejo 1 kg, o va darzoviu nedaug, tai gavosi su mazai darzoviu. nusipirkau citrina, tai po sauksta visur dejau citrinu sulciu.
Bet kai iskepem musu padazas buvo skystas, o va paveikslelyje jis apkepes, as nesuprantu, gal tie sureliai skiriasi? jei kazkas zino pakomentuokit, nes mes pirkom nu toki tepama, ale sumustiniam.
Idedu foto ir savo, bet ji nelabai kokia


Ir idedu nufotografuota knygos foto, MANO NAMU serijos knygos.

P.S. Nors ir padazas buvo skystas, o as ziauriai nemegstu zuvies, bet buvo TAAAIP SKANU, kad planuoju vel ja keptis vietoj kokiu saslyku

Papildyta:
ir kol Jus pykstates, issikepiua pietums apkepa

Sluoksniuotas cukiniju ir maltos mesos apkepas
Receptas:
2 cukinijos
1 poras
300 g maltos mesos
1 sultinio kubelis
1 saukstas soju padazo
0,25 saukstelio pipiru
1 saukstelis maltos paprikos
sviesto formai istepti
aliejus kepti
400 ml pieno
2 kiausiniai
0,5 saukstelio cukraus
2 pomidorai
0,5 saukstelio druskos
0,25 saukstelio pipiru
200 g tarkuoto surio
Cukinijas stambiai sutarkuokite. pora susmulkinkite. Keptuveje pakepinkite malta mesa, idekita pora. imaisykite sutrupinta sultinio kubeli, soja, pipirus ir paprika malta. I sviestu istepta kepimo inda dekite puse kiekio cukinijos - farsa- ir vel cukinija.
Sumaisykite piena, kiausinius, cukru ir druska, supilkite i forma. ant virsau dekite griezinelius pomidoru, uzbarstykite pipiru. Uzbarstykite visa suri.
Kepkite 200 C orkaiteje 50 minuciu.
Patiekti su bulvemis.
As dejau farso apie 500-600, esam mesaedziai.. gal del to skyscio buvo daugiau siek tiek


Mano foto:


Knygos, MANO NAMU serijos receptai:

Siuliau tikrai isbandyti
