QUOTE(Rinesa @ 2015 09 09, 12:17)
8kg neverta net terliotis.
Klausimas buvo apie veršiukus...
kam verta, kam neverta...
mums buvo verta, nes ėriena parduotuvėje brangiau išeina, o avienos, kuri būtų sunkesnė (nes gyvulys jau didesnis) - nenorėjome, vaikai tada nevalgo dėl kvapo..
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2015 09 09, 17:54)
Mums pusę kiaulės apsimokėdavo pirkti.
Vyras valgo lašinukus, tad jie neužsigulėdavo ilgai.
Lašinius pasūdydavome. Kelis gabaliukus veždavom parūkyti. Kitus ir taip suvalgydavom.
Tik kad vietą šaldyklyje užima.
Čia 8 kg erienos vien mėsos? Be kaulų?
čia mėsos, išdarinėjusi pasvėriau +-. Visas ėriukas svėrė maždaug 32 kg. Kadangi pusę pirkom, tai maždaug mūsų pusė buvo 15 kg. Rašau ir galvoju - lygtais taip viskas