Įkraunama...
Įkraunama...

Vaistai nuo morčiaus

Snape Lape, kai kur mūsų mintys sutampa, o kai kur - tikrai ne wink.gif

QUOTE(Snape Lape @ 2008 02 25, 00:03)
ir nusprendziau jai duoti morciauti naturaliai.
nebent kai labai jau sunkiai uzeis jai kad nustos valgyt ar reks visa nakti ir pati eis is proto - turesiu tam atvejui homeopatiniu vaistuku.

Teisingai. Jeigu nemorčiuoja labai dažnai ir nestresuoja labai per morčių - nėra reikalo nie daryti. Vienintelis dalykas, kurį PRIVALOMA daryti - tai saugoti nuo kačiukų atsivedimo. Turėk sąžinės. Apsidairyk, kiek yra benamių kačių (nepatingėk, nuvažiuok į prieglaudą - pasižiūrėk, akys atsivers). Pasidomėk, kiek KASDIEN kačių užmigdoma dėl to, kad nėra kam jomis rūpintis. Vien čia pažiūrėk kiek jų: http://www.pifo.lt/lt/dovanoju/type.1 Nori prie to prisidėti? čia tipo labai humaniška - "aš gerutė, savo katės po peiliu nekišiu, o kad paskui dėl to 50 kačiukų nužudys, tai man giliai dzin, bile ne mano". Nenori kastruot - viskas ok, čia tavo pozicija ir tavo pasirinkimas. Bet jau malonėk pasirūpinti, kad nedidintum valkataujančių ir žudomų skaičiaus. Tai nėra sudėtinga. Per morčių į lauką neišleisk, arba išleisk tik su savo priežiūra - tiek ir tereikia.

QUOTE(LaiLaa @ 2008 02 25, 13:13)
Manjana, Snape Lape jau daug kartų rašė, kad gyvena LONDONE ir tikrai negali nubėgti į "pifą" pasižvalgyti  O ten, kaip supratau, situacija su kačiukais visai kitokia negu pas mus  Ir visa laimė  Nes mūsų šalyje baisu kas darosi

Koks skirtumas, Londonas ar ne? Aš sakiau nueiti į prieglaudą - ne į Pifą Pifo nuorodą įdėjau kaip pavyzdį. Situacija Londone gal ir geresnė, bet tikrai ne puiki. Ir esu tikra, kad kačių užmigdoma pakankamai, ir tikrai ne visi kačiukai randa puikius namus... Jei aš klystu - tada persiprašau. Jeigu Londone kačių trūksta ir nėra benamių, beglobių, kasdien urmu migdomų - prašom, dauginkit į sveikatą

Aišku tik vėlgi, reiktų prieš tai apsidomėti, kiek tam dauginime humaniškumo yra. Jautriems žmonėms tikrai nepatarčiau. Ir apsigimusius kačiukus sunaikinti tenka, ir katė numirti gali, ir operacijos gali prireikti...
Atsakyti
O dabar jau ir man "PRAMUŠO"

L.Snape, mes (su MP) veik 9 metus katytės morčiavimą nugalime padedami rusų gamybos tabletėmis "Sexbarjer". Deje, nežinau kaip jų gauti UK, nes ir Marijos žemėje jos pamažėl tampa deficitu. Visi vetai apsirūpino 10 kartų brangesniais hormoniniais preparatais Suprask,- biznis didesnis, o ant gyvūno tai jiems giliai dzin...

A dabar visos peilių mylėtojos ar jau suvokėte apie ką kalbate? Netrukus dar paaiškinsiu. BL doh.gif

Tai "sexbarjerą" sukišame tik tada, kai jau pamatome, kad mur mur mur 100- procentinis. Praktiškai užtenka suduoti du kartus. (1 diena - 1 tabletė). Tiesa, po 2 savaičių morčiukas pasikartoja; tada - dar viena "porcija" ir porą, trejetą mėnesių ramu. Tas tabletkas (tik dozuotas pagal svorį) duoda ir kalytėms, ir voobščie, prieš ilgesnę kelionę,- kad katė aprimtų ir nesistresuotų. Gal todėl kažkur čia buvo išsakyta mintis, kad po tabletės katės lieka vangios. (Toks įspūdis, kad po kastracijos pasidaro žiauriškai "šūstros"). Na, bet čia kiekvienusyk individualus atvejis: priklauso nuo katės, pelės ir šeimininkės (-o).

QUOTE(Iste @ 2008 02 26, 00:15)
neskleisk ereziju. matosi kad kisi savo katei ta sh... iki galo neisigilines apie jo poveiki. net vaisto isnstrukcijoje raso apie sukeliamas problemas. jei 9 metus nieko nenutiko, tai garantuoji kad nenutiks nieko dar po metu...?
jegu nenori sterilizuot savo katytes tai bent homeopatinius vaistukus reikia naudot.
vat jei tokio lygio sh... tu i save kistum...

Taigi sakau, kad "PRAMUŠĖ"...

Man keista logika susidaro: pažiūrėkit pirmą šios temos postą: žmogus klausia, kokius naudoti ir kur gauti vaistų nuo katytės meilės. O kiti aiškina kaip peilį pasigaląsti. Ir dar kaip intensyviai! Atrodo, kad nėra atskiros temos apie sterilizaciją.

Šiaip jau ir aš nieko prieš gyvūnų daktarus neturiu; pasitaiko visai padorių. Bet nereikia tos klaikios ekspresijos: "Va dabar pulsim ir suėsim mažiau žinatįjį". Gerai,- mes duodame "seksbarjerą", specė sako, kad geriau kiti vaistai; sutinku nes nežinau ir negaliu ginčytis. Bet tai čia ir yra disputas, informacija ir dar kas tik norit. Ir čia galima rasti tinkamą (ir patinkamą) atsakymą.

O pjaustyti... Nu loxas tas Ponas Dievas, kad katei šikną sukūrė. Dabar jau įsitikinau, kad pirma jis sukūrė "Loreal de Paris", o tik paskui Ievą. Pasidažįs. biggrin.gif

Užkniso skaityti (tikrai spamines) nesamones apie kastracijos naudą katės organizmui. Kas čia taikliai rėžė: "Pačios gimdą išsipjaukit!!!"!!! Paskui bus labai faina: jokių stresų, jokių spiralių, prezervatyvų, orgazmų arba TŲ PAČIŲ (!!!) tabletkių. O man tai iš viso... (net nežinau, kaip iki šiolei "konkolus" kentėjau; kai tvoja su futbolo kamuoliu,- skauda... AJAJAJ! Geriau išpjautų nuo vaikystės. "Naxuiniko" niekad nereikėtų. Va koks taupymas! (Užsiciklinusioms vetėms pradžiai siūlyčiau savo vos gimusiems vaikučiams apendicitą išrauti; irgi bus "į naudą", bo visiškai nereikalinga toji žarnos atauga.

L.Snapė jau 10 kartų net ir labai lietuviškai parašė apie tvirtą apsisprendimą savo katytės nežaloti. Bet tema, regis, neišsemiama. Keisčiausia, kad Jos "Firminė temka" paliko tik AŽ lygyje. Visos kitos, fainulkos, gyvūnus jau išsipjovė arba lab. didžiuojasi susikurpusios litų nusibrukti pas KRŪTĄ (neMAŽEIKIŲ) mėsininką. Beje, pasiūlykit dar biški pinigų, tai jis urmu ir šeimininkei abortą pavarys).

Ne, ne,- gal ne taip suoratote: aš pasisakau : kačių kastravimą, nunaginimą, nudantinimą nublakstieninimą (idant geriau peles matytų), nuūsinimą (dar nesugalvojau kodėl) ir nuuodeginimą (nes maniškė Raisa nuo šitos nereikalingos ataugos labai pūkus ant Lentvario gamybos tako barsto).

P.S
Nemylėjau Tavęs Fonda... bet nuomonę pakeičiau. 4u.gif
Mylėjau Tave Manjana... ax.gif
Atsakyti
Pasistengsiu būti mandagi.
Pirmiausia, tai neteigsiu, kad kastracija yra gėris. Taip, tai yra chirurginė intervencija į gyvūno organizmą ir ji yra bet kokiu atveju rizikinga. Tačiau..
Kokias mes išeitis turim?
1. Šerti chemija ir smarkiai sutrumpint gyvūnui gyvenimą, pasmerkt jį neišgydomoms ligoms. Deja, daugumos kačių organizmas labai jautriai reaguoja į hormonus.
2. Kastruoti/sterilizuoti
3. Nedaryti nieko ir kentėti morčių.
Pastarasis variantas nepaisant visų jo minusų yra pats natūraliausias. Kodėl Jūs(kreipiuosi į kastracijos priešininkus) nesirenkat šio varianto? Juk deklaruojate didelę meilę ir rūpestį savo gyvūnams?? Neįsižeiskit, bet deja, gyvūno gerovė Jums mažiausiai rūpi. Jums rūpi tik Jūsų asmeninė gerovė ir Jūsų komfortas, o ne gyvūnas. Katės/katino klyksmų ir žymėjimo nenorite kentėti, bet kastruoti nesiruošiate, todėl ieškote forumuose sąžinės nuraminimo?
Aš pasakysiu, kodėl žmonės dažniausiai nenori kastruot savo gyuvūnų. Yra keletas priežasčių:
1. Diletantizmas, neišmanymas, informacijos trūkumas ir kvaili įsitikinimai paremti vienetine nesėkminga patirtimi.
2. Kaimietiškas klaidingas požiūris, neva kastruotas katinas tai jau nebe katinas
3. "Taupymas" - kam mokėt 100 lt už operaciją, jeigu galima rėkiantį žvėrį laukan išspirt, pasitūsins ir pareis. Tokie deklaruoja save didžiausiais "mylėtojais" ir natūralistais, o iš tikrųjų juos pačius reiktų iškastruot už sąmoningą ir piktybišką benamių gyvūnų populiacijos dauginimą.
Galėčiau dar pavardint tų priežasčių, bet gaila savo brangaus laiko.
Mano pasiūlymas yra toks - vietoj akių drąskymo forumuose, žmonės pasiskaitykit internete apie kastraciją/sterilizaciją, kontraceptikus, morčių, minusus, statistiką, informacijos yra tiek, kad 3 mėnesius neatsitraukdami skaitysit. Domėkitės, tyrinėkit, o ne kvailai laikykitės savo įsitikinimų.
Kastracija/sterilizacija šiuo atveju yra ne gėris ir išsigelbėjimas, o mažiausia blogybė iš visų galimų, leidžianti su mažiausia rizika sveikatai ir gyvybei ir su masimaliu gyvūno ir šeiminiko komfortu jiems kartu gyventi.
Čia ne iš piršto laužta info, sakau, pasidomėkit, paskaitytkit, o paskui jau klauskit, jeigu bus papildomų klausimų. Aišku su sąlyga, jeigu gyvūno gerovė jums rūpi, o ne tik jūsų pačių komfortas ar forumuose pasipliekti. Duoti tablietką ir negalvoti apie pasekmes yra pats paprasčiausias būdas jo šeimininkui. Bet tikrai ne geriausias gyvūnui.

QUOTE(arvydas. @ 2008 02 26, 00:46)
O man tai iš viso... (net nežinau, kaip iki šiolei "konkolus" kentėjau; kai tvoja su futbolo kamuoliu,- skauda... AJAJAJ! Geriau išpjautų nuo vaikystės. "Naxuiniko" niekad nereikėtų. Va koks taupymas!  (Užsiciklinusioms vetėms pradžiai siūlyčiau savo vos gimusiems vaikučiams apendicitą išrauti; irgi bus "į naudą", bo visiškai nereikalinga toji žarnos atauga.

Arvydai, apie konkolus gerai, šmaikščiai parašėt, bet ne į temą. Katinai, deja futbolo nežaidžia dažniausiai, taigi jiems tas neaktualu.
Bet dabar įsivaizduokit kitą situaciją. Jūs gražuolis, stiprus, sveikas pilnas jėgų ir pasitikėjimo, valgot geriausią kokybiškiausią maistą, sportuojat , miegat kiek norit, užsiimat tuo kas Jums faina ir įdomu, nepatiriat jokių stresų, tik aplinkinių dėmesį ir rūpestį. Ir vieną dieną staiga pajuntat, kad jūsų gyvenimas nepilnavertis, ir kad Jūs KAŽKO NORIT. Tas norėjimas pamažu pradeda Jus varginti, vėliau sekina, erzina, pradeda mausti ne tik konkolus, bet ir visą kūną, Jūs rėkiat, lipat sienom, pasidarot ne tik irzlus, bet ir agresyvus, nepasitenkinimą išliejat ant aplinkinių, o jie mėto į Jus šlepetes neapsikentę, negalit ir nenorit valgyt, sulystat, Jus kamuoja išsekimas. Po savaitės tokios savijautos, kai hormonų audra praeina Jūs tik miegat, po to kelias savaites tik ėdat, o po to vėl viskas kartojasi..Prie visko dar imunitetas nusilpsta ir ligos pradeda pult..
Altternatyvos:
1. Mylinti "mamytė" neapsikentus ištrenkia Jus į..Harlemą. Ten mušatės su negrais kultūristas, kovojat su visokio plauko bandziuganais, Jus vis taikosi mašina numušti, galų gale paršliaužiat namo leisgyvis, su ant siūlo kabančia iš akiduobės iškritusia akim, užpūliavusiom žaizdom, blusuotas , ir pusdienį praleidžiate po narkoze pas vetą, kur Jus sulopo iki sekančio tokio pasiganymo. Pridėsiu dar, kad nuo tos mergaitės, kurią per tokias kančias Jums visgi pavyko paturėti, Jūs pasigaunam puokštelę virusinių ir infekcinių ligų, kurios ilgainiui tampa chroniškomis ir jeigu mamytė Jus myli, tai priedo dar ir antibiotikais nuolatos bado "ramiaisiais" periodais, kai Jūs namie, o ne Harleme.
2. Mamytė gali sušerti Jums tablečikę ir morčius praeis kuriam laikui. Ji gali tikėtis, kad Jūs iš tų vienetų,(vos kelių procentų), kurie ant hormonų išgyvens ilgiau nei 5 metus. Bet jeigu Jūs "užsilenksite" po poros metelių, tai nubrauks ašarą ir įsigys naują "labai mylimą" draugą.
3.Mamytė gali vieną kartą ir visiems laikams nutraukti tas Jūsų hormonų audras ir kančias pas vetą nučikindama "velykas", ar išpjaudama gimdą su visais kitas pričendalais. Rizika aišku yra, pvz. Jūs galite numirti nuo reakcijos į narkozę. Jeigu mamytė pataupys ir nuveš jus pas šarlataną, nes TEN PIGIAU, tai nekokybiškai atlikta operacija gali sugadinti gyvenimą ir pasmerkti kančioms ir nepatogumui, bet tokie atvejai procentaliai yra gerokai retesni nei vėžys ar piometra nuo tablečių. Be to Jums reikės papildomos priežiūros po operacijos - pvz. pirkti specialų maistą, reguliuoti viršsvorį, rūpintis, kad gyventumėt aktyvų gyvenimo būdą ir t.t., o tai kur kas sunkiau, negu įkišti gerklėn tablečikę ir garsiai po to "meilę" Jums deklaruoti.
Tačiau šiaip būsite normalus, linksmas aktyvus, toks pats, koks ir buvot, tik niekas Jums galvos nekvaršins, neteks kentėt, rėkt, raitytis, lipt ant langų, ar kariaut Harleme dėl to vieno "užsibraukimo". Netgi atsiras naujų interesų - pvz. labiau ir daugiau su žmonėm bendraut, naujus žaidimus žaist ir t.t.
Patikėkite, jeigu Jums tokioj situacijos leistų pasirinkti, Jūs neabejotinai trečią variantą pasirinktumėt. Bet kadangi dažniausiai tokio pasirinkimo nėra, tenka tikėtis, kad mamytė bus protinga ir ne tik apie save galvos.

Va teip va.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Snape Lape @ 2008 02 26, 18:00)

temoje apie homeoptija rasiau recepta slopinti rujai - bandyk ir dalinkis rezultatais
Atsakyti

Dabar dar del ruju ir tt.
Pas mane taip pat kaip ir pas Fonda yra veislynas skirtumas tik toks kad mes auginame radikaliai priesingo charakterio gyvunus. Persai net negali buti lyginami su Rytietiskomis katemis, nes tai yra beveik kaip du skirtingi poliai. Nesakau, kad kazkas is ju yra gerai o kitas blogai. Tiesiog tai yra visishkai skirtingi gyvunai (nors ir kates biggrin.gif). Fondos kates rujoja 2k per metus, pamurkdamos, pasivartaliodamos, labai retai miaukteledamos. Mano kates rujoja gerokai dazniau ir shaukia taip, jog atrodo, kad kazkas kudiki pjauna doh.gif
is karto pasakysiu jog tai nerodo kazkokiu problemu, tiesiog jos ir nerujodamos yra labai bendraujancios ir "kalbancios"- kitaip sakant charakteris visai kitas.
Is kitos puses persai yra tarsi pagalveles is serijos "kur padejai ten radai"(na bent jau man toks ispudis susidares is pasakojimu-asmenines patirties neturiu), o rytietiskos kates yra kates kompanjonai, jos dalyvauja su tavimi visur(net i WC negali vienas nueiti) ir visada stengiasi garsiai pareiksti savo nuomone. biggrin.gif Jos ziauriai aktyvios ! (todel tikrai nelabai tiktu ramaus, leto charakterio zmogui)

na cia toks lyrinis nukrypimas buvo blush2.gif as tiesiog norejau pasakyti, kad kiekvienas kaciu augintojas/veisejas turi skirtinga patirti apie kaciu rujas, nes jos irgi skiriasi (priklausomai nuo kates charakterio/budo/veisles ipatumu)


Tai va, pagal veisimo taisykles norint nepakenkti kates sveikatai kate galima veisti 3kartus per 2metus. Bet mano kates rujoja dazniau ir iki jau "galejimo kergtis" jos turi nuo 2 iki 4-5ruju (kai kada as darau ilgesnes pauzes nei kas 8men).
As savo katems taip pat neduodu jokiu "antisexu" ir panasiu "tabletyciu".

Ka as darau:
1. Pirmosiomis rujomis tiesiog nakciai uzdarineju i nedidele erdve(narva) ir uzdengiu, kad butu visishka tamsa(kitu atveju nemiegos ne tik musu artimiausi kaimynai, bet ir visas mikrorajonas doh.gif ). Diena, bunu darbe, tai tegul rekauja, vakare sudrausminu ir principe pradzioje jos "klauso".

2.kai jau tai nebepadeda uzdarymas, t.y. kai ruja "isibegeja". trumpiems nuraminimams (mazdaug valandai/dviems) padeda koju suhlapinimas vandeniu arba kailio istepimas zuvies taukais (kol ishsiprausia tol tyli).

3. Veliau duodame homeopatinius raminancius. Siek tiek nuima ta isterini rekima, bet kad butu labai efektyvus tai nepasakyciau. Gal kates buna siek tiek ramesnes, bet homeopatijos visishkai rujos nenuima. schmoll.gif

4. Kai mano kates jau buna nebeveisiamos, jos yra sterilizuojamos. Dazniausiai todel, kad jei kate yra nekergiama jos rujos ziauriai padazneja ty ji savaite rujoja savaite tyli, savaite rujoja, savaite tyli doh.gif Kate ziauriai sukusta, pasidaro dirgli, nervinga, jokia homeopatija jau nebepadeda, kate pradeda stengtis isbegti pro duris, kate pradeda zymeti teritorija... Ir labai akivaizdziai kate kankinasi...
Taip yra pas mane! Pas kitus tikrai tikiu, jog buna kitaip...

Taigi reziume.

Jei Jusu katyte yra ramaus budo. Jei jos rujos yra retos, tylios ir ji per jas labai nepasikeicia (ty puikiai valgo, neisterikuoja), pasivartalioja ir tiek. Tai ZINOMA, visishkai nera poreikio jos sterilizuoti !!!!!! Tiesiog pasaugokit, kad per ruja neishbegtu i pasimatyma, galite uzdeti kokias kelnaites del viso pikto (jei jau bus pavojus, kad nenusaugosite), sugirdykite jai homeopatijos, kad "gamtos shauksmas smegenu nespaustu" ir viskas bus shaunu thumbup.gif

bet jei matysite, kad ji "isirujoja" ir tos rujos pasidaro praktiskai be perstojo. Jei ji taps agresyvoka ir stengsis pasatoviai pabegti. Jei ji nevalgys, sukus, jos kailis prades stipriai shertis ir nebeblizges. Jei matysite, kad tai jau darosi pavojinga jos sveikatai.... tada ir galvosite kaip yra geriau: kergti ar sterilizuoti.

O dabar manau, si tema asmeniskai Jums yra naudinga tik tiek, kad gavote daug informacijos, bet siaip kol kas nera aktuali.

Sekmes Jusu katytei !!!

P.S. man labai idomu vienas dalykas: o kaip UK yra su kaciu ligomis? Pvz LT katei "pasilakscius" po lauka ji gali toooooooooooookia puokste ligu parsineshti, kad seimininkai ilgai zagses bandydami isgydyti doh.gif Kaip yra UK?

P.P.S. Dar viena dalyka norejau patarti. Kai katyte jau prades rujoti, Jus gal vistik kaip nors uzsandarinkite tas skyles tvoroje (garaze? ) nu vienzo ten pro kur katinas ilenda i Jusu soda. Nes katinas uzuodes rujojancia kate, paliks daug stipriai kvepianciu "SMS" lotuliukas.gif Jusu sode visur kur imanoma doh.gif patikekit malonumas menkas, nes kvapas praktishkai neishnaikinamas, ypac jei bus kur isigeres (pvz i kokia medine kede ar siena ar duru kilimeli ar ....bele kur)
Pas mano tevus sode katinai buvo isigudrine ant aromatiniu (prieskoniniu) zoliu zymeti lotuliukas.gif tai mes kai netycia pamateme laaaaaaaabai juokemes isivaizduodami koks malonus maisto aromatas bus panaudojus tokius prieskonius lotuliukas.gif (zinoma perspejome tevus ax.gif ir prieskoniniai augalai nebuvo naudojami pagal paskirti)
Atsakyti
As parsiveziau homeopatiniu zirniuku ir kai jau prades maniske dainuioti, bandysim juos tongue.gif Apie rezultatus pranesiu veliau mirksiukas.gif

QUOTE(gravel @ 2008 03 07, 14:27)
Jei apie tuos žirniukus galvoju, tai jų negalima duoti morčiaus metu.

Ar Moschus C30? g.gif Tai kad Helene aiskino, jog morciaus metu unsure.gif

 i 
Žinutės, liečiančios pačią sterilizacijos/kastracijos koncepciją ir nesusijusios su priemonėmis nuo "morčiaus", perkeltos į kitą temą (žr. nuorodą žemiau).

Moderatorė
kykute
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kykute: 05 balandžio 2009 - 19:53
Turiu kalusima gyvenancioms Anglijoje... Turiu katyte kazkur 6 menesiu amziaus smile.gif Viskas buvo puiku iki siandienos, pastebejau jog ji turi kirmelyciu ir labai issigandau nes laukiuosi 20 savaiciu doh.gif Gal kuri zinote ar tai kaip nors gali pakenkti vaikiukui? Itariu tokiu atveju geriau pas veterinara eiti? Gal zinote kokios ju kainos UK? Kiek kainuotu apsilankymas (dar itariu prisiknistu kad katyte neskiepta ir t.t...) kiek kainuotu pirmas apsilankymas? Buciau labai dekinga uz atsakymus
Atsakyti
Šiaip kastravimas yra pigesnis variantas nei naudotis kontraceptikais, tik kažkodėl žmonėms paprasčiau sumokėti 500 lt per 5 metus, nei 100 lt vieną kartą smile.gif mes katę iš karto sterilizavimo, problemų neturėjome, tik 11 gyvenimo metais inkstai sustreikavo, bet tai yra naturalu persams.
Ir charakteriui įtakos neturėjo, mūsų persė labai aktyvi ir nepaisant amžiaus kiekvieną vakarą reikalaują žaidimų smile.gif

ps.
bet uždarinėti katę kažkur nakčiai... jiems nakti būdinga po kambarį lakstyti, o ne narve sedėti, čia tai humaniškumas..
Atsakyti
QUOTE(pluriel @ 2010 12 09, 12:14)

ps.
bet uždarinėti katę kažkur nakčiai...  jiems nakti būdinga po kambarį lakstyti, o ne narve sedėti, čia tai humaniškumas..



Nus ne, manieji naktį deja miega lotuliukas.gif
Atsakyti
O kiek kainuoja sterilizavimas kates UK? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zhiu @ 2010 12 09, 13:47)
O kiek kainuoja sterilizavimas kates UK? smile.gif


O jums nepaprasčiau būtų pasiskambinti veterinarui ir viską susižinoti. 4u.gif
O nuo kirminų nupirkite katei tabletę, tam apžiūra pas veterinarą tikrai nereikalinga.
Atsakyti
QUOTE(fenddi @ 2010 12 09, 11:12)
O jums nepaprasčiau būtų pasiskambinti veterinarui ir viską susižinoti. 4u.gif
O nuo kirminų nupirkite katei tabletę, tam apžiūra pas veterinarą tikrai nereikalinga.


Nupirkau jau ir sumaitinau, vakar vakare jau pavargusi buvau ir kai pamaciau supanikavau gal siektiek ir tiek blush2.gif Issimiegojau, atsibudau ramia galva, nuejau i parduotuve nupirkau vaistu ir tiek, manau viskas bus gerai, tik buvau issigandusi tik ar man negali kirmelytes pakenkti kates, bet netureciau ju buti pasigavusi, visgi tvarkingai katyte priziuriu, rankas visada plaunu, su pirstinemis kraika keiciu, naudoju antibakterinius valiklius ir t.t... smile.gif
Atsakyti