Įkraunama...
Įkraunama...

Ovuliacijos stimuliacija

4u.gif 4u.gif 4u.gif
Vitalyte cia tau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FilMar: 07 balandžio 2009 - 19:14
Šiokia tokia info apie stimuliacijas:

1. STIMULIUOJANTYS FOLIKULŲ AUGIMĄ VAISTAI
Clostilbegyt, Gonal, Puregon jie gali būti skiriami vieni, t.y. tik clost., ar tik gonalis, bet gali būti ir kombinuoti, t.y. clost.+gonal(puregon)
Clost. vartojamas nuo 2-5 c.d. 5 dienas po 1-3 tabletes
Gonal skiriamas įvairiai nuo 2-14 c.d įvairios dozės ( 1 injekcija ~ 110 Lt) Jų gali būti skirta nuo 1 iki 30 injekcijų. Leidžiama į poodį.
Puregonas - panasus į gonalį.

2. SPROGDINANTYS (IŠSŠAUKIANTYS OVULIACIJĄ) VAISTAI
Ovitrelle, Pregnyl - hormonas HCG - Abu vaistai injekcijomis leidžiami į poodį (

3. PAPILDOMI VAISTAI
Estofem - estrogenas - gleivinei auginti (30 Lt pakuotė)
Climara- estrogeninis pleistas - gleivinei auginti (~ 13 lt vnt.)
Thrombo ASS - kraujui skystinti (kapeikos)
Bromokriptinas - kas turi problemų su padidėjusiu prolaktinu ( 19,02 Lt)
Duphaston - pas ką per mažas progesteronas (~ 35 Lt)
Cetrotide - skirima, kad nesprogtų nenubrendę folikulai (~ 180 Lt)

Dar - BŪTINA nuolatinė ginės (-io) priežiūra echoskopu, apie 3 kartus per ciklą.
Čia viską surašiau, kai yra normalus apie 28 dienų ciklas, jei jis nereguliarus ir gali siekti daugiau nei kokių 50 dienų, tai galimos net dvi stimuliacijos tame pačiame cikle.
Dar noriu pasakyti, kad kiekvienai vaistai skiariami individualiai, ir dozės labai individualios, ir tai geriausiai daro tik nevaisingumo specai. Pačioms sau skirti tokius vaistus - GRIEŽTAI DRAUDŽIAMA.
Iš esmės stimuliacijos metu skiriami vartoti hormoniniai preparatai, kurie atkuria natūralius moters ciklo procesus, jei jie nevyksta natūraliai.

Trumpas atskirų hormonų veikimo paaiškinimas:

GnRH (Gonadotropin releasing hormone) - gonadotropinus atpalaiduojantis hormonas.GnHR poveikyje iš hipofizės išsiskiria FSH and LH.

FSH (Follicle stimulating hormone)–folikulus stimuliuojantis hormonas. FSH yra gaminamas hipofizėje. Jis stimuliuoja folikulų augimą, kuriuose bręsta kiaušialąstės.

LH (Luteinizing hormone)– liuteinizuojantis hormonas. LHyra gaminamas hipofizėje. Jo poveikyje įvyksta ovuliacija.

Prolaktinas (Prolactine) - gaminamas hipofizėje, veikia krūtis ir kiaušides. Prolaktinas sąlygoja krūtų augimą nėštumo metu ir stimuliuoja pieno gamybą po gimdymo. Per didelė prolaktino sekrecija gali sutrikdyti ovuliaciją.

Estradiolis (Estradiol) - gaminamas kiaušidėse. Estradiolis stimuliuoja gimdos gleivinės augimą mėnesinių ciklo metu. Aukšta estradiolio koncentracija mėnesinių ciklo viduryje sąlygoja LH sekrecijos suintensyvėjimą dėl kurio įvyksta ovuliacija.

Progesteronas (Progesterone)- gaminamas kiaušidėse. Progesteronas kartu su estradioliu paruošia gimdos gleivinę apvaisinto kiaušinėlio implantacijai. Nėštumo metu progesteronas slopina gimdos susitraukimus.

Androgenai (Androgenes) – gaminami kiaušidėse ir antinksčiuose. Nuo jų priklauso plaukuotumas ir lytinis potraukis. Padidėjusi androgenų sekrecija sutrikdo ovuliaciją.

HCG (human chorion gonadotropin)– žmogaus chorioninis gonadotropinas. HCG gaminamas placentoje ir veikia kaip nėštumą palaikantis hormonas. Šis hormonas yra tiriamas siekiant nustatyti nėštumą. Mėnesinių metu kiaušidėse yra keletas - keliolika mažų folikulų. Kiekviename jų yra nesubrendęs kiaušinėlis. Hipofizė išskiria hormoną FSH, kurio poveikyje folikulai auga kol išsivysto vienas, dominuojantis, apie 20 mm diametro, folikulas. Kai folikulas subręsta, yra išskiriamas ovuliaciją stimuliuojantis hormonas LH.


Papildyta:
Filmar , aciu thumbup.gif linkiu visoms nestuke.gif nestuke.gif
tikiuosi man viskas bus gerai 2.gif ir galesiu greit atsiusti virusiuka 2.gif
taigi plepekime ir dalinkimes savo patirtimi , isgyvenimais ir pasiekimais drinks_cheers.gif si tema bus labai sekminga group.gif gossip.gif heart.gif
Atsakyti
Vitalyte kada dabar pas gydytoja leksi? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(FilMar @ 2009 04 07, 21:27)
Vitalyte kada dabar pas gydytoja leksi? 4u.gif

bandysiu penktad, jei bus gryzes, kad paziuretu,kas pas mane darosi pilvuke blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vitalyte25 @ 2009 04 07, 19:37)
bandysiu penktad, jei bus gryzes, kad paziuretu,kas pas mane darosi pilvuke  blush2.gif


Viskas bus ok 4u.gif
dziaukis ir augink pilvuka nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(vitalyte25 @ 2009 04 07, 18:53)
sveikos  4u.gif

nzn kaip cia ,, gerai atrodo hcg 154  thumbup.gif  atrodo  nestuke.gif  bet netikiu ar tiesa  doh.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Argi nesakėm, kad bėk hcg darytis? lotuliukas.gif Matai, kaip šauniai mirksiukas.gif O ar ne per anksti bus penkt? Nes man liepė ateiti po sav, kai bus teigiamas testas, tai aš nuėjau. Bet dar visą savaitę nieko nematė (tiesiog per mažas buvo). Tai aš visą sav prasinervinau kas antrą dieną echo ir hcg darytis, nes reikėjo vis žiūrėt ar kyla ax.gif Bet tau nebūtinai taip bus.

Vitalyte, ar pasakei vyrui?
Atsakyti
QUOTE(vitalyte25 @ 2009 04 07, 20:37)
bandysiu penktad, jei bus gryzes, kad paziuretu,kas pas mane darosi pilvuke  blush2.gif

Ar galiu dabar pasakyt, kaip kokia bobutė: Nu, ką aš sakiau lotuliukas.gif
Sveikinu, nėštuke. Netikėk dar kokius 4 mėn, o tada gausi spyrį į pilvą ir žinosi mirksiukas.gif
Gal dar neik penktadienį g.gif Echo mato, kai hcg būna apie 1000-2000.
Jis dvigubėja kas 2-3 paros.
Jamam kas dvi: antr 154, ketv. 300, šešt. 600, pirm. 1200 ir t.t. Gal tada geriau pasikartok hcg ketvirtadienį, matysi, kaip auga 4u.gif
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas,
wub.gif dar kartelį Vitalyte25, sveikinu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Vitalyte, sveikinu tave! Saunuole nestuke.gif

Merginos, nuo sio ciklo as pradedu stimuliacija Clost. Gydytoja paskyre nuo 3 c.d. Tik as nelabai suprantu, kada ta pirmoji ciklo diena g.gif Zinau, kad turi buti sviezias kraujukas. Man vakar pradejo tepti (rudai) ir pilva labai maude, o vakare taip nemazai jau to rudumo atsirado. Sakykit, ar cia i buvo pirmoji ciklo diena?
Manau, kad rytoj galiu pradeti gerti Clost. Mano ciklas 26 -27 d.
Oi, kazkaip neramu man pradeti tuos vaistukus gerti... Beje, kada geriau Clost gerti - vakare? Ir ar reikia ji butinai tuo paciu metu gerti?
Dekui uz atsakymus, mergytes wub.gif
Grazaus ryto jums... wub.gif
Atsakyti
aciu uz palaikyma ir sveikinimus 4u.gif kazkaip netikejau,kad kada tokia ateis... kai visos mane sveikinsit 4u.gif nuosirdziai visoms linkiu to paties nestuke.gif
Papildyta:
QUOTE(Mergyte_82 @ 2009 04 08, 09:21)
Vitalyte, sveikinu tave! Saunuole  nestuke.gif

Merginos, nuo sio ciklo as pradedu stimuliacija Clost. Gydytoja paskyre nuo 3 c.d. Tik as nelabai suprantu, kada ta pirmoji ciklo diena  g.gif  Zinau, kad turi buti sviezias kraujukas. Man vakar pradejo tepti (rudai) ir pilva labai maude, o vakare taip nemazai jau to rudumo atsirado. Sakykit, ar cia i buvo pirmoji ciklo diena?
Manau, kad rytoj galiu pradeti gerti Clost. Mano ciklas 26 -27 d.
Oi, kazkaip neramu man pradeti tuos vaistukus gerti... Beje, kada geriau Clost gerti - vakare? Ir ar reikia ji butinai tuo paciu metu gerti?
Dekui uz atsakymus, mergytes  wub.gif
Grazaus ryto jums...  wub.gif

man visus vaistukus sake, gert vakare, kad pramiegot salutinius poveikius thumbup.gif o mmm pirma diena tada kai normaliai prasideda kraujas. vakar man atrodo ,kad ne mm tau buvo smile.gif paziurek kaip siandien bus mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(loncelotas @ 2009 04 07, 23:27)
thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  Argi nesakėm, kad bėk hcg darytis? lotuliukas.gif  Matai, kaip šauniai  mirksiukas.gif O ar ne per anksti bus penkt? Nes man liepė ateiti po sav, kai bus teigiamas testas, tai aš nuėjau. Bet dar visą savaitę nieko nematė (tiesiog per mažas buvo). Tai aš visą sav prasinervinau kas antrą dieną echo ir hcg  darytis, nes reikėjo vis žiūrėt ar kyla ax.gif  Bet tau nebūtinai taip bus.

Vitalyte, ar pasakei vyrui?

sakiau , kai NT parodziau netikejo, sako vel kokie vaistai cia rodo, arba tavo testais sugede, o kai krauja pasidariau, tai sako aj gal suklydo ten, kazkaip man neparodo ,kad dziaugiasi, bet uosviene sake, kad labai dziaugiasi ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Eirenė @ 2009 04 08, 09:00)
Labas rytas,
wub.gif  dar kartelį Vitalyte25, sveikinu  4u.gif  4u.gif  4u.gif

pasiseks visoms cia esancioms 4u.gif pamatysit, as galvojau,kad mums jau nelemta vaiku turet, net MB jei sakiau kazkuri ryta sako,kad nebetiki tuom kad mes kada turesim nors dideli pilva smile.gif
bet reikalai labai juda i prieki, nes MB pradejo apie busta, nes sako pas mama negyvensim thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif pagaliau savi namai bus thumbup.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(niuma @ 2009 04 08, 00:07)
Ar galiu dabar pasakyt, kaip kokia bobutė: Nu, ką aš sakiau  lotuliukas.gif
Sveikinu, nėštuke. Netikėk dar kokius 4 mėn, o tada gausi spyrį į pilvą ir žinosi  mirksiukas.gif
Gal dar neik penktadienį  g.gif  Echo mato, kai hcg būna apie 1000-2000.
Jis dvigubėja kas 2-3 paros.
Jamam kas dvi: antr 154, ketv. 300, šešt. 600, pirm. 1200 ir t.t. Gal tada geriau pasikartok hcg ketvirtadienį, matysi, kaip auga  4u.gif
Sėkmės  4u.gif

oj bobulyte tiu thumbup.gif gerai cia prikarksejei 2.gif clap_1.gif group.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergyte_82 @ 2009 04 08, 08:21)
Zinau, kad turi buti sviezias kraujukas. Man vakar pradejo tepti (rudai) ir pilva labai maude, o vakare taip nemazai jau to rudumo atsirado. Sakykit, ar cia i buvo pirmoji ciklo diena?

schmoll.gif dar ne. Luktelk dar smile.gif Man ginė sakė pirmą dieną laikyt, kai būna šviežias kraujas ir per parą sunaudoji paketą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(niuma @ 2009 04 08, 09:27)
schmoll.gif  dar ne. Luktelk dar smile.gif Man ginė sakė pirmą dieną laikyt, kai būna šviežias kraujas ir per parą sunaudoji paketą  4u.gif


Na tuomet aisku smile.gif
Dkeui jums mergytes uz atsakyma. Tuomet Clost pradesiu nuo penktadienio smile.gif
Atsakyti