Įkraunama...
Įkraunama...

Sutvirtinimo sakramentas

Nedaklioska, gaila, kad viskas priklauso tik nuo interpretacijos.
Ką tik kalbėjau su kunigu (todėl iškart įlindau ir čia paskaityt), aiškinomės dėl truputėlį kito klausimo, bet jis atsakė ir apie amžių. Sutvirtinimo tėvu ar mama gali būti ir jaunesnis asmuo. Sako - tikrai gali, gi mano paties sutvirtinimo tėvas jaunesnis už mane.
Man patiktų, jei viskas būtų aišku ir konkretu bent jau bažnyčioje, o čia irgi pilna erdvės interpretacijoms. Tiesa, skaičiau kanonų teisyną, tai tėvui ar mamai būti vyresniam nereikia, bet štai Sutvirtinimo sakramentą turėti būtina.
Atsakyti
Tai va tos interpretacijos... as irgi girdejus, kad tuokiantis, krikstijant vaika ir pan reikia buti krikstytam, priejus pirmos komunijos ir buti ''bermavotam''. Aisku, kai kuriais atvejais gerai, kad kunigai ne grieztai ziuri ir atranda visokiu isimciu (gal iki siol buciau netekejus smile.gif ). Bet sikart tik del saves ir nieko kito noriu pagaliau patapti tikra katalike, o vedybu penkmecio proga nusprendem dar karta prisiekti amzina meile, pasventint naujus ziedus jau kaip abu lygiaverciai tikintys blush2.gif siaip kunigas ''perspejo'' pries sutuokdamas, kad be mano Sutvirtinimo sakramento musu Santuokos sakramentas nebus tvirtas smile.gif tai va tvirtinsim viska is naujo.

Gal kas yra Sutvirtinimo sakramenta priemes Londono lietuviu baznycioje?
Atsakyti
Na man dar klausimas iskilo, as neturiu jokio dokumento, kuri irodytu, kad sutvirtinimo sakramentas man buvo suteiktas, tas vyko daugiau nei pries desimtmeti, bet tikrai jokio dokumento niekas neisrase, tai kaip dabar bus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2012 11 22, 23:42)
neturiu jokio dokumento, kuri irodytu, kad sutvirtinimo sakramentas man buvo suteiktas, tas vyko daugiau nei pries desimtmeti, bet tikrai jokio dokumento niekas neisrase

Bet įrašai Bažnyčioj juk turėtų būti. Ar kreipėtės? Ką atsakė?
Atsakyti
Sakykite pau, o ar gali krikšto mama būti ir sutvirtinimo sakramento mama ? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(urtele @ 2013 05 20, 10:05)
ar gali krikšto mama būti ir sutvirtinimo sakramento mama ?

Ne tik kad gali, bet net ir pageidaujama smile.gif
QUOTE(Borzika @ 2012 06 12, 19:39)
Čia rašoma taip:

Tam, kad būtų išreikštas glaudesnis Krikšto ir Sutvirtinimo ryšys, pageidaujama Sutvirtinimo tėvu ar mama kviesti vieną iš krikštatėvių.
Atsakyti
Labas vakaras,

ruošiamės tuoktis tik Bažnyčioje. Buvome užsiregistruoti, klebonas pasakė, kad reikalingas Sutvirtinimo sakramentas. Internete ieškojau informacijos, daugmaž suprantu, kas tai yra. Tačiau. Kaip jį gauti? Kokia procedūra? Ar gali kas nors išsamiai pasakoti? Nuo A iki Z. Visą procedūrą. Būčiau dėkingas smile.gif
Atsakyti
Tai, jei jau nusibeldėt iki klebono - buvo galima pas jį ir paklaust. Juolab, kad visvien, reikia kreiptis į savo parapijos kleboną ar kunigą ir pareikšti norą gauti sutvirtinimo sakramentą. Tada, jis jus įrašys į kokius nors kurselius prie bažnyčios, o gal leis ruoštis savarankiškai. Pasakys datą, kada tas sakramentas duodamas (kai mane tėvai tysė jį gauti - dermavojo kažkoks vyskupas ar kažkoks ten prie viršesnių). Tą dieną ateisit, jei bus nedaug žmonių -gal ir klustels ko nors, bet šiaip, pateplios kaktą aliejumi, o kitas vata nuvalys. Va tau ir sakramentas. O jūs labai jau religingi ir praktikuojantys katalikai, kad bažnyčioje tuoksitės, ar šiaip - madų vaikotės?
P.S. - dar reikės pasirinkt, jei gerai menu, dermavonės vardą ir ala globėją, tokį kaip krikšto tėvą ar motiną, kuris jau privalo būti jau dermavotas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciccio: 31 sausio 2014 - 21:28