Įkraunama...
Įkraunama...

kaip Adomelis keliavo i pasauli

na mergytes, rasiau rasiau irmamukas isjunge. tai vel rasysiu ir bandysiu kaip graziai, kad idomiau butu, bet prisipazystu is manes rasytoja nekokia.
prasidejo stebukliukas vasara per atostogas, manau kad leliukai tada ir atkeliauja is dangaus, kai teveliai atsipalaidave ir laimingi buna. atostogos paprastos musu buvo. atskridom i lietuva su mb, pasigrobem mamuko mano masiniuka ir islekem aplink graziaja salele. atostogos baigesi, teko gryzti londona. manes lauke naujas darbas. ten reikejo buti pasitempus, visada su kostiumeliu ir sypsotis. betr kazkaip po menesiuko atidirbus, man skrandukas nebeveikia kazkaip bloga. pastebejau kad mmm veluoja savaitele, bet man net minties nebuvo kad gali buti kazkas tokio kaip nestumas. bet mb sako kad pasidaryciau testuka. na viena ankstu ryta, issikrapstau is loviskiu ir sliauziu i wc. ir sumastau kad del mb ramios galvos pasidarysiu testuka. pasiusioju sedziu toliau laukiu ramiai ir matau kad rezultatas netiketas. sokas. nesuosi testa i lova, zadinu mb irsakau ziurek, kas dabar bus.!!!!!!!!!!!!
o buvo tas kas ir reikejo. nestumas ir laukimas ilgas musu stebuklelio. darbas sekesi prastai, nes vemimas sekesi gerai. jau norejo atleisti, bet issaiskejo priezastis ir nebegalejo.
laikas leke kaip karusele. po naujuju metu nustojau dirbti, nes lakstyti ir lankstytis sunku pasidare. likus 2 menesiam iki gimdymo persikraustem i naujus erdvesnius namucius. pradejom rimtai ruostis, o man sunku vis patiketi buvo kad bus leliukas, jau buvau pripratus prie nestumo. na ir atejo laikas
pagal skana kovo 23 buvo musu susitikimo data. as vis tikejau kad mano leliukas anksciau pasibels, beveik buvau teisi. kovo 22 d. angliska motinos diena.ryte man pasirode kraujuko, supratau kad kamstis jau iseina ir kad jau greit. saremiukai po truputy kankint pradeda, bet dar diena praleidziu normaliai. ateina naktis, gryzta mb is darbo, man saremiukai rimtesni, kas 10 min. jau miegot nebeiseina.bet mb leidziu miegot, nes jis pavarges. 5h ryto akys merkiasi bet nesimiega, nes skauda, sumastau kad reik eit wc siusiuko, atsikeliu is lovos, du zingsniai ir sliuuuuukst, vandenukai leliuko nubego, as surikau net, mb pasoko is lovos greit sviesa, ranksluostis, as i wc, sakau skambink taxi, nesk man drabuzius, tik komanduoju. ir jauciu kad saremiaiai nurimo, o vandenukai vis teka. sumastau kad kol per pusvalandi taxi atvaziuos as spesiu i dusa. spejau.
taigi su tasem nulekiam i ligonine. nuveda mus i kazkoki kambary su keliomlovom, uztraukia uzuolaida sako paziuresim kas gero ten.... na akusere kisa ten ranka ir niekaip nepasiekia, sako labai aukstai. ir turbut, pabrezziu -turbut-, mazas kaklelio atsidarymas, pasiulo pakviest kolege apziurai. aisku sutinku. ateina kita ir kystr rtanka taip giliai giliai. as jai sakau jau kad jauciu kad pasieke, o ji tos rankos netraukia, bet kazka pradeda daryt, ir skaudziai skaudziai, as rekiu nesavu balsu jau kad istrauktu ji ta ranka, o ji netraukia. pagaliau kosmaras baigiasi. istraukus ranka pareiskia kad padare sweepa(kaklelio masaza-skatinima) vos neisprotejau is pykcio. nieko neperspejo. ir taip skaudejo. saremiai vel sugryzo, o mum liepe vaziuot namo su nubegusiais vandenim!!!!!!!!!!! ir saremiais!!!!!!!!!!!!! ir gryzt kita diena 8h ryto rimtam skatinimui jei iki to nepagimdysiu.
nukabine nosis parvaziavom namo. visa diena tekejo vandenys ir saremiai stiprejo, bet nedaznejo, tik kas 7-10min.istembep visa diena, iki nakties. ir jau man labai skaudejo. nusprendem vel vaziuot i ligonine. ir vel patikrinimas, kurio jau bijau, kad vel nesumastytu kokiu proceduru be mano sutikimo. patikrina ogi 4 cm. na sako paliksim ligoninej, bet pagulde i skyriu, mb neleido pasilikt, liepe ryte gryzt.pareiske kad man duos nuo skausmo tablete ir kad pailseciau kazko raminancio. tai veliau isiiaiskinau kad paracetamolis buvo tai ka jie man dave. gulejau lovoj ir nemiegojau jau antra nakty. skaudejo labai, ir kuo toliau tuo blogiau jauciausi. bandziau klaust kaimynes kaip pagalba pasisauk, juk pirma karta gulio ligoninej anglijoj. kaimynine lova nieko neatsake. susikaupus ir islaukus kol praeis saremis atsistoju ir einu ieskot pagalbos. visa drebanti susirietus pasiekiu seseles stala, sesele ruosiasi valgyt banana. as jai pradedu aiskint kad labai blogai jauciuosi ir kad man daktaro reikia. o ji sako palauk as tuoj pas tave ateisiu. taigi sliukinu vel iki lovos. sedziu bandau gultis, saltis purto zeuriai. skausmas. maniau kad jau mirstu ir pradejau nerimauti del maziuko, bet vis jauciu kad jis pasimala pilve. atejus sesele paziuri i manokortele, pasako kad nieko dabar padet negali po valandos gales duot paracetamolio. ir ateis daktarai. prasvinta, nezinau kaip sulaukiau ryto. ateina akusere, patikrina spaudima ir temperatura, abu rodmenys auksti, temperatura 38.9. nebejuokinga. prijungia leliaus monitoriu, kad girdetu sirdele, o sirdele su kiekvienu saremiu leteja. pagaliau pasirodo mb o su juo ir daktarai, saukdami vieni ant kitu kad man jau seniai reikejo but gimdykloj. as jau prasausi epiduro. o man atsauna kad jo negalima nes man temperatura. pamanau kad isprotesiu. nuveza mane i gimdykla, ten laukia maloni akusere. as visai netekus skysciu, lupos isdziuvusios, veidas baltas, jegu nerasta. pastato laseline. iskviecia daktaru daugiau. nusprendziama daryti epidura,nes jei nepailsesiu tai nepagimdysiu. ateina grazi anesteziologe, pasneka apie pavojus ir *** ble, tikrai ne ka pamenu is to pokalbio, zinau tik kad viska apie epidura zinau ir kad jo pradzio nenorejau. padaro epidura, laukiu palengvejimo, o jo nera. po dvieju valandu ta pati anesteziologe su vyresniaja taiso ta slangele. visai jokiu pokyciu. po valandos ateina grupele anesteziologu ir sprendziama ka daryt. pasiulo antra kart padaryt epidura, as sutinku nes man jau temsta. suleidzia super stipru epidura ir pgalaiau palaima. negaliu patiket, nieko nejauciu. tame tarpe ir koju. dvi valandas juokauju, ilsiuosi, paknarkliu. atsidarynas 7cm. bet isistatymojokio. leliuko galvyte ziuri ne ton pusen. po dvieju valandu ateina epiduro papildymas, deja nebeveikia. ir vel skausmas. ant leliuko galvytes pritaiso elektroda kad tiksliai sektu jo sirdute ir saremiu stipruma. o sirdute per kiekviena saremi nuo 150 duziu iki 50 nukrenta. oi kaip man del jo baisu. saremiai kas 3 min. vel daktaru komisija siulo skatinima, bet ir patys mato kad jei nenuskausmins as prarasiu samone, ir ne del to kad skausmas butu nepakeliamas, o del to kad as pavarkus beprotiskai. mergytes, manau kad saremius tikrai galima istverti. taip- skauda, bet istverti galima.
taigi vel keiciasi daktaru pamaina. akusere jau antra. uz lango vakaras. tikrina atsidaryma, ogi jau 9cm, bet vis dar aukstai. visa da nori skatint kad galvyte nusileistu. as rekiu kad mirsiu jei sustiprins saremius. man bando duot duju. pabandau, bloga pasidaro iskart. spjaunu ir rekiu kad nekistu to sudo daugiau. tikrina leliuko degouonies lygy imdami kraujuko is jo pakausio. sako dar galima palaukti ir kad skatinsim. nes kaklelis atidares nevienodai visose pusese, nesw leliuko galvyte neteisingai buvo. dar po valandos tikrina atsidaryma, o gi pilnas atsidarymas. bet galvyte aukstai. sako bandyk stumti. as stumiu. kiek galiu, kviepuoju kiek galiu kad tik leliuj oro uztektu, girdziu nuosprendy triju indziu daktariu, kad darys instrumentiny leliukio isemima. man baisu, bet kad tik leliuj butu viskas gerai. bet suabejoja ir nusprendzia patikrint deguoni vel is jo galvytes kad zinotu kieklaiko turim. patikrina per tris minutes ir kitas nuosprendis rezia man ausy rekia kad lekiam i operacine greit ruosiames cezariui. as apakus. suka jau lova, o mano kojos sukeltos, visos grozybes sviecia, dar bandau uzmesti palas kad nesimatytu. aciu akuseriai, kuri sustabde tas beprotes ir liepe nukelti kojas ir uzdengti mane. vaziuojam i operacine, nervuotis neturiu kada tik mb kazkur dingo, o as jo taip noriu salia. mebezinau kas bus, ar migdys ar ne. labai bijojau tos nejautros kai nemigdo. bet nesvarbu. skauda beproto. pagaliau mes operacinej. as rekiu kad palauktu su perkelimu ant operacinio stalo, nes man saremis. o man atrekia kad ner kada. uzsiciaupiu ir kenciu. padaro spinaline nejautra. palaima. jokio skausmo, nejauciu puse kuno. atsiranda kur buves kur nebuves mano vyras. glosto galva ir ramina. linksmas anesteziologas is kitos puses bando mane linksminti. prasideda operacija. jauciu tik kaip tampo ir toks jausmas kad net kunas siubuoja. po nezinomo man laiko tarpo anesteziologas rodo pirstu i kita puse ir pamatau savo leliuka, ji nesa kazkur, mb is paskos leliuko isbega o as bandau rekt, kodel jis neverkia, ir su tais zodziais isgirstu klyksma. paty mieliausia. verkiu, nesuprantu kas su manim darosi. negaliu patiket kad jis jau gime.
mane siuva, o man jau neberupi. zinau kad gime ir kad gyvas. po keliu akimirku vyras atnesa ant savu ranku leliuka man parodyt, o as verkiu ir negaliu patiket kad toks grazumas gime. idealus leliukas. greit jie mane palieka, keliauja i kita skyriu tikrint leliuko. o mane uzbaigineja tvarkyt.
va tokia ilga istorija. tikiuosi labai nepabodau. kazkaip bandziau detales aprasyt, bet vistiek man rodos prastai gavosi. visos po operazines problemos jau kita istorija, jei kam idomu klauskit. papasakosiu. rasiau istorija ne tiek is sentimentalumo o todel kad norejau pasidalint patirtim ir pabrezt kad niekad nieko nesuplanuosi. viskas gali nutikt. bukit atviros galimybems ir stiprios del savo vaikuciu. dabar mums viskas gerai. myliu suneli kaip nieko kito p[asaulyje
Atsakyti
oho, kokia istorija blink.gif jetus jetus, ko mamos tik netenka iškęsti dėl savo žmogučių doh.gif bet svarbiausia, kad viskas baigėsi gerai 4u.gif 4u.gif 4u.gif Stiprybės ir toliau tokiai stipriai mamytei ir sūneliui 4u.gif 4u.gif 4u.gif

beje, istorija labai graži ir įdomi, labai įsijaučiau skaitydama, labai patiko 4u.gif
Atsakyti
Raganele, as taip susigraudinau. Kaip gerai kad viskas gerai baigesi!!! Nu bet tie daktarai mane stebina vis tiek. Issekina mama bele kiek ir paskui galu gale padaro CS.

Laikykis ir aukit dbr sveiki ir grazus wub.gif wub.gif
Atsakyti
Labai idomiai ir smulkmeniskai aprasei, Raganele mirksiukas.gif
Nieko negali suplanuoti, tam ir yra likimas..
Svarbiausia, kad viskas baigesi laimingai ir Adomelis jau tavo glebyje! wub.gif
Sveikatytes jums, aukite grazuciai, stpruciai ir diduciai! 4u.gif
Atsakyti
saunuole, kad buvai stipri del leliaus 4u.gif gerai, kad viskas gerai baigesi, o skausmas pasimirs ir randai sugis mirksiukas.gif sveikatytes, ramiu nakteliu, daug pieniuko ir daug sypseniuku jums 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Angliuuke: 10 balandžio 2009 - 22:32
Eina sau, Raganele, nu tu saunuole, sitiek iskentei. Bet jau daktarai, su savo tuo NHS taupymu, man zodziu truksta blink.gif ir istorija gerai parasyta!:super aukit sveiki, dideli ir laimingi! wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo k@stone: 10 balandžio 2009 - 22:40
Tikrai neprailgo skaityt, įdomi istorija, dėkui, kad pasidalinai! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikinu, kad ir Jus ir leliukas sveiki ir gyvi! 4u.gif Saunuole mamyte tiek istverusi.

Bet zinot pamasciau - jei taip Lietuvoj tokia gimdymo prieziura, tai visos televizijos jau butu uzsiundytos. Cia bevandenis periodas kiek gaunasi - kokios trys paros. Net man aisku, kad Cezari daug anksciau reikejo daryt ir nekankint mamytes ir vaikiuko. Na, bet svarbiausia, kad viskas su gera pabaiga.
Atsakyti
saunuole,raganele! labai aiskiai ir graziai parasei,zinoma,daktarai negraziai cia su tavim,bet...
svarbu,kad dabar jus jau visi kartu,labai grazi pabaiga cray.gif cray.gif
aukit sveiki,grazus dideli 4u.gif
ramiu nakteliu,saldaus pienuko wub.gif wub.gif

Atsakyti
cry.gif cry.gif Susigraudinau....(nes toks sunkus tas zmogucio kelias i pasauli), fear.gif Bijau...(nes nezinau,kaip man seksis gimdyt), wub.gif Zaviuosi mamytes stiprybe, wub.gif wub.gif wub.gif Daug laimes ir sekmes seimynelei! Aukit dideli!!! 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
sėkmės jums dideliausios 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
zinai raganele, as galvoju kodel tau taip sunkiai lemta buvo prasikankinti.. nu sakes, na ir istverei, nu bet daktarai kai kurie tai nusaut juos maza, daug priezasciu.. smile.gif
na svarbu pabaiga gera ir mazasis zmogutis auga gerai.
laikykis brangioji, atgausi greit visas jegas
wub.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti