Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

Cipciuk, swoon.gif, šakės koks torto grožis wub.gif
Atsakyti
Ačiū, Cipciuk, už atsakymą 4u.gif joooo super daikčiuką įsigijot bigsmile.gif thumbup.gif einu specialiai į tą Surbitoną bent pasižvalgyt kaip tos grotelės atrodo, jei sugebėsiu rast blush2.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
cipciuk!!!!kaip visada,be zodziu!!!! blink.gif thumbup.gif Ot motera,rankas turi good.gif
Atsakyti
cipsiuk,nuo tokio torto grožio žmogelis nė 81 m.nesulauks swoon.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif lotuliukas.gif .....oi , nu baik tu , tegu ir 100 sulaukia , tada dar gražesnį nulipdysiu biggrin.gif

Ačiū mergaitės už gražius žodius blush2.gif .....labai palengvėjo darbas , kai įsigijau reikiamų daikčiukų , aišku iki pilnos komplektacijos toli , bet.....ateitį bus ir jie tongue.gif .....ačiū Meian , be jos ir netūrėčiau , ir kitos taip pat .

Mamkaa.....tavo komentaras trumpas , be žodžių bet liuks thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 04 17, 00:12)
O čia , ką tik baigtas tortukas , užsakymas rytojui , bet kad isigertų ir būtų skanesnis dariau šiandien ( medutis ).

Dengtas mase su dirbtinu medum ( Meian ji nepatinka , o man gražiau kai ji blizga , skonio reikalas  rolleyes.gif ) , be galo malonu su ja dirbti , elastinga , neplyšta , tampri , gėlytės iš balto šokolado , ir aišku į jį ilašinta po lašelį dažų ,mažos gėlytės pudra ir želatina , purkšta perlamutru .....

Tortukas grazuolis, nieko nepridursi wub.gif thumbup.gif

Del mases, beje... as tikrai turiu pritarti, kad is visu isbandytu masiu, elastingumas buvo geriausias tos, su gliukoze. betgi emiau jos vengti butent po to atvejo, kai ji man eme ir istirpo. Tada torto sonai isvis isbego "nemunais i laisve", o virsus tarsi ir laikesi, bet toks praskydes buvo, istezes (tada tas blizgesys ir atsirado toks nemalonus -- del to, kad mase isskydo). Antra kart kai dengiau ja, irgi buvo "praskydusi" -- bet, hmm, taip sutapo, kad abiejuose tortose zeles buvau nepagailejusi, gal su ja sureagavo?

Siaip ar taip, vakar aptikau, kad sios mases dar nemaza gabala turiu saldytuve (jau virs menesio ten buvo ikista). Kaip tik baigiau "Zacheri" kept, tai pamaniau, surizikuosiu, apdengsiu ta mase (pamaniau, jei ka, penktadienio vakara pataisysiu). Zinokit, kas man labiausiai ispudi padare, tai kad ji tiek saldytuve stovejus, netapo trapesne (gal net kaip tik -- dar tampresne mastau.gif ), be to, isemus pakako rankose palaikyt, ji susilo, ir iskart buvo galima dirbt (nereikia mikrobanges). Zodziu, is sitos puses tikrai liuks.

Mano ta Zacheri issives tik sestadienio ryta, tai ziuresim, kaip apdengimas atlaikys -- bet turiu pasakyti, siryt mase stovejo kuo puikiausiai. Ir to blizgesio nesimpatisko irgi kol kas nera mastau.gif Tai gal tikrai ji tiesiog nedraugauja su zele? (reiketu daugiau paeksperimentuot, kad butu galima tiksliai atsakyt...)


QUOTE(Cipciukas @ 2009 04 17, 12:09)
..labai palengvėjo darbas , kai įsigijau reikiamų daikčiukų , aišku iki pilnos komplektacijos toli , bet.....ateitį bus ir jie  tongue.gif .....ačiū Meian , be jos ir netūrėčiau , ir kitos taip pat .


notworthy.gif nera uz ka, jus tik kepkit, naudokit, ir mums demonstruokit ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Inočka @ 2009 04 16, 21:36)
Tai is ko tas geles tada daryti, kad nepasileistu? g.gif
Idomu, o beze cia tas pats velnis kaip grietinele ar ne. Nes Cipciuko tortai beveik visi beze papuosti ir ten tos geles istatytos. Gal beze maziau dregmes turi ir tos geles tada laikosi g.gif

beze netas pats turetu buti. nes pvz ant beze nepaleidzia spalvos visokie saldainiukai, papuosimai pardauotuviniai..

klausimas meian. tik ka suminkiau ta mase su sirupu. bandziau daryti dviguba norma, sirupa viriau kaip beze darymui iki "tingiu" burbulu... tai vat man tos stadijos "per skysta ir per tasi" nebuvo... supyliau tik ~0.7 kg cukraus pudros (dvigubai normai), o mase jau reikejo slapiom rankom minkyti... ir dar kelis kartus rankas slapinti... zodziu skyscio pas mane gavosi gerokai maziau nei reik g.gif gal sirupo vandeni per daug isgarinau? arba gal jusiskiai puodeliai dideli g.gif ka dar galejau ne taip daryti?
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2009 04 17, 13:16)
beze netas pats turetu buti. nes pvz ant beze nepaleidzia spalvos visokie saldainiukai, papuosimai pardauotuviniai..

klausimas meian. tik ka suminkiau ta mase su sirupu. bandziau daryti dviguba norma, sirupa viriau kaip beze darymui iki "tingiu" burbulu... tai vat man tos stadijos "per skysta ir per tasi" nebuvo... supyliau tik ~0.7 kg cukraus pudros (dvigubai normai), o mase jau reikejo slapiom rankom minkyti... ir dar kelis kartus rankas slapinti... zodziu skyscio pas mane gavosi gerokai maziau nei reik g.gif  gal sirupo vandeni per daug isgarinau? arba gal jusiskiai puodeliai dideli  g.gif  ka dar galejau ne taip daryti?


0.7 kg -- tai cia, hmm, pusantro pakelio cukraus pudros... dvigubai normai tikrai mazoka blink.gif

Pirmiausia tai klausimas toks... g.gif verdant sirupa beze, proporcijos kiek skiriasi nuo tu, kurias cia parasiusi buvau (beziukui imama daugiau cukraus, vandens tik tiek, kad cukru sudrekint,tad rezultate beze sirupas tirstesnis -- cia gi as naudoju kiek daugiau vandens, kad cukru matomai apsemtu). Bet jus ir pylet tokiom proporcijom, kokios recepte, o ne kaip beziukui, ar ne? O ir verdant sirupa, beze svarbu, kad neimtu tamseti, cia gi ji paverdam kelias minutes (su laiku skiriasi chemines medziagos), gaunasi virt vos daugiau, nei bezui.

Del paties puodelio -- i toki, koki as naudoju, telpa apie 270 ml skyscio, bet niekada jo pilno nepilu (tai koks 240-250 ml gaunasi).

Siaip ar taip, cukraus pudra po truputi vis pilant, man kazkaip labai lengva buna kontroliuot mases konsistencija -- jauciasi, kada jau pakanka. Tad labai gerai, kad masei pradejus tvirtet, nebedejot cukraus pudros "iki normos". O jei gavosi taip, kad cukraus pudros dabar ten per daug ir mase per kieta ar per trapi, tai gal ne tik dregmes jai dabar truksta -- minkant sveika butu rankas aliejumi pasitept, o jei naudojot glicerina, galit dar koki puse sauksto iminkyt (jis tikrai pagerina elastinguma).
Atsakyti
Cipciuk, nuostabūs tortai. Norint gauti spalvotą šokoladą, kokiu jo tirpinimo metu reikia dėti dažus? Ar tiks tokiam dalykui dažai miltelių pavidalu?

Cipciuk, Meian, ačiū už tai, kad jūs ne tik rodote savo grožius, bet ir mokate mus, kaip tokį grožį padaryti.
Atsakyti
Cipciuk bigsmile.gif bigsmile.gif , nuostabus tortas. Liuks

-----------------------------------

As dariau geles pries savaite ir zaisliukus irgi. Cia kalbu apie ta savo vienetuka. Man tiesiog atsiunte nuotrauka jau prapjauto tortuko. Dejau zaisliukus ir gelytes sestadieni, o valge sekmadieni, tai visi tie daikciukai buvo siek tiek aptirpe ant grietineles. Idomu del ko? Gal per mazai zelatinos dejau i mase?
Atsakyti
Miglute , dėk kokius turi ...miltelius arba skystus , dedasi viskas kartu ...sulaužai šokoladą , idedi medų ir iberi ar ilašini dažus .....tik noriu perspėti , jų reikia laaaaaaabai mažai , nes pasirodo šokoladas labai imlus dažams doh.gif ....galite taip nudažyti , kad paskui reikės dadėti 10 plytelių šokolado , į tą tamsią , kad gautumėte šviesią splalvą lotuliukas.gif .....žodžiu kruopelė arba mini lašiukas biggrin.gif

Kad padaryti vos rudą spalvytę , į vieną plytelę balto šokolado , reikia idėti tik 1 nu 2 gabaliukus juodo šokolado ....kitaip gausis kaip pieniškas , o va man reikėjo tokio kaip kreminio atspalvio , tai dėjau 1,5 ( pusantro ) gabaliuko juodo tongue.gif

Inočka , jos aplamai skirtos dėti ant šokolado ir beze .....bet galėjo būti ir taip , kad tikrai per mažai želatino , arba laaaaabai plonai iškočiotos , pas mane jos apie 1 mm. storio ...jei jus jas darysite kaip celofalą , tai tikrai nedėkite ant grietinėlės schmoll.gif - išsileis , o jaigu darytos rožės ....tai iš vis nė nekalbu , pūpso kaip akmenukai tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cipciukas: 17 balandžio 2009 - 13:48
Meian ir Cipciukas net trukta zodziu apsakyti ju tortu groziui ir pamokymais kaip ka daryti wub.gif
tortai nuostabus, o gelytes tokios tikroviskos bigsmile.gif
Atsakyti