Įkraunama...
Įkraunama...

Visapusio ankstyvojo lavinimo centras

www.mokyklele.lt


sveiki,

gal dar kas lankote ar norėtumėt lankyti Saviraiškos studiją (DABAR JAU - VISAPUSIO ANKSTYVOJO LAVINIMO CENTRAS "Saviraiškos studija")? Ieškom kompanijos smile.gif Papasakosiu mūsų su dukryte įspūdžius apie studiją.

Miesto centras, patalpos jaukios - didelis butas, vaikų grupelės kamerinės, būdavo 3-6 vaikučiai nuo 2 iki 3 metukų. Atėjus iškart pasitinka 3-4 mokytojos. Labai malonios ir iškart pavergiančios mažylių simpatijas. Maniškė taip ir "sutirpdavo" wub.gif wub.gif nuo dėmesio ir komplimentų.

Yra žaidimų kambarys, kuriame vaikai pažaidžia su kokybiškais lavinamaisiais žaislais, kol susirenka visa grupelė (vaikai per užsiėmimus būna su juos lydinčiais mamoms ar tėčiais). Per savaitę būdavo 2 užsiėmimai po 1 val. vakarais. Kai visi susirenka, varpelis pakviečia į kitą kambarį, kuriame vaikai susėda ant žemės ir žiūri lėlių teatro spektakliuką (kaskart vis naują pasaką) Įdomiausia tai, kad lėlės bendrauja ir su vaikiukais, paklausinėja jų, šie atsako. O po spektaklio, vaikai turi galimybę paliesti lėles, su jomis pavaidinti ir pažaisti, gali rinktis kokią nori lėlę ar dekoraciją. Tokiems pypliukams taip įdomu ir svarbu viską patiems pačiupinėti.
Po to daroma pertraukėlė (vaikai išeina į kitą kambarį pažaisti, pailsėti), kol patalpa išvėdinama, ir viskas paruošiama kitai pamokėlei, pvz. dailei. Kaskart vis naujos piešimo technologijos ir vis kitos priemonės (plačiau apie tai labai daug rašiau kitoje temoje "Vaikai piešia"). Dar būna muzikos pamokėlės - jose taip pat smagiai dainuojam, šokam, grojam ir žaidžiam, vis susipažįstam su nauju nematytu įdomiu instrumentu ir t.t. Kai pamokėlės baigiasi ir vaikai dar niekaip nenori eiti į namus, o mamos trepsi ir niekaip negali jų iškrapštyti, mokytoja vaikams pasiūlo pasivaišinti skanėstais: tai obuoliuko skiltelių, tai sausainukų ir pan. Vaikai po vaišių jau linksmiau eina rengtis ir atsisveikina.

Pasibaigus mokslo metams, buvo surengtas koncertas. Saviraiškos studijoje yra ir kitų amžiaus grupių vaikų. Susirinko pilna salė įvairaus amžiaus vaikučių su tėveliais. Visi pademonstravo, ko per metus išmoko: žaidė, šoko, piešinių parodoje darbelius demonstravo, dainavo, dičkiai parodė savo pačių sukurtus animacinius filmukus. Visi gavo Diplomus. Po to ėjome ant Tauro kalno leisti didžiulio aitvaro. Buvo šaunu.

Nekantraudama laukiu rugsėjo, nes mano dukrytė per vasarą baigia man ausis išūžti, kada gi mes vėl eisim pas mokytojas cry.gif pirmomis atostogų dienomis būdavo susikrauna daiktus, apsirengia ir stovi prie durų, laukia, kada eisim į studiją... man tai geriausias įrodymas, kad pasirinkom teisingai thumbup.gif
------------------------------------------------------------------------------------

Mokyklėlės info:


Naujas adresas – Kaštonų gatvė 1-12

Naujas telefonas - 2619164
Atsakyti
Mane labai sudomino 4u.gif
Zadam ir mes kazkokia mokyklele lankyt - va tik vis dar neissirenkam g.gif reiketu paziuret Strazdaneles, Yamaha.........tiesiog nieko nezinau - kuo jos viena nuo kitos skiriasi?, is kitos puses - gal ir arciau rastume - iki Tauro k. mums geras gabaliukas blush2.gif

Is to kas aprasyta - skamba labai viliojanciai...........reiks paskambinti ir pasidomet - gal ir susitiksim drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazule2: 27 rugpjūčio 2005 - 17:03
Pradėsim antroje rugsėjo pusėje "mokslo" metus smile.gif Tikiuos susimatysim mirksiukas.gif

Aš kai rinkausi mokyklėlę, ieškojau ne tiek kažkokio vardo/pavadinimo, ne metodikos vienokios ar kitokios, o ŽMONIŲ - talentingų, mielų, įdomių, energingų ir t.t. Radom wub.gif
Ir antras man svarbus dalykas buvo vieta (aš nevairuojanti), tad ieškojau kuo arčiau namų.
Atsakyti
Šiandien buvome su dukryte mokslo metų pradžios šventėje - nuostabiai praleidom laiką wub.gif Viskas vyko Teatro sąjungos salėje, prie įėjimo, gatvėje radome staliuką su saldainiais, plakatų - ant kurių buvo priklijuota daugybė vaikučių (studijos mokinukų) nuotraukų ir balionų! Per renginį kiekvienas vaikas gavo dovanėlių - "džiaugsmo pasą" (svarbus dokumentas, kuriame per visus metus vaikai renka džiaugsmo antspaudėlius, ,kurie uždedami po pamokėlės ir patvirtina, kad vaikučiui puikiai sekėsi), saldumynų. Prisistatė visos mokytojos. O po to visi žiūrėjom lėlių teatro spektaklį "Pelenė". Jis užbūrė visus - ir vaikus, ir tėvelius. Smagiausia vaikams buvo gal tada, kai Princas matavo pamestą Pelenės kurpaitę - ne tik teatro lėlėms, bet ir visoms mergytėms salėje (kai kurių mažųjų mokinukių kojytės dar tokios mažytės, kad jos vos vos netapo princo išrinktosiomis vietoje Pelenės! Kurpaitė buvo vos keliais centimetriukais per maža tongue.gif ) O spektaklio pabaigoje, kai karaliaus rūmuose vyko smagi puota, vaikai taip pat galėjo šokti "puotoje" kartu su mokytojomis wub.gif
Buvo labai smagu.
Trečiadienį vakare mes jau pradedam mokytis mirksiukas.gif
Atsakyti
[attachmentid=31169]


SAVIRAIŠKOS STUDIJA

Naujas adresas – Kaštonų gatvė 1/12
(senuoju adresu jau tik mūsų palikti geros energijos balionėliai teskraido – mūsų pačių ten nėra... ten buvo gera, čia bus dar geriau smile.gif )
Naujas telefonas - 2619164 , arba + 370 60030770



2-3 m. vaikų mokyklėlė:

KOKIOS PAMOKĖLĖS?

• Lėlių teatras (kiekviena pamoka - edukacinis mini-spektaklis)
• Dailė: įvairios technikos bei priemonės
• Muzika (grojimas muzikiniais instrumentais, dainavimas, klausymas, lavinamieji muzikiniai žaidimai)
• Saviraiškos žaidimai (judesio koordinacija, motorikos lavinimas, erdvės suvokimas)

KIEK KARTŲ PER SAVAITĘ?
Užsiėmimai vyksta du kartus per savaitę

KIEK LAIKO TRUNKA VIENAS UŽSIĖMIMAS?
Bendra vienos dienos integruoto užsiėmimo trukmė - 1 valanda.

KOKIOMIS SAVAITĖS DIENOMIS IR KURIĄ VALANDĄ?
Pirmadienis:
18.30 - 19.30
Trečiadienis:
18.30 - 19.30

KIEK VAIKŲGRUPĖJE?
Grupėje yra iki 10 vaikų (kamerinės grupės- mūsų veiklos principas).

AR GALIMA JAUNESNIEMS?
Visada verta pabandyti...

KĄ VEIKIA TĖVELIAI UŽSIĖMIMO METU?
Tokio amžiaus vaikai turi jaustis saugiai ir patogiai, todėl užsiėmimuose visada kartu dalyvauja tėveliai/mamytės.
Tiems, kurių vaikučiai jaučiasi drąsiai, siūlome pavartyti žurnalų, pasivaišinti puodeliu kavos (sveikuoliams - arbatos) ir pabendrauti.



3-4 m. vaikų mokyklėlė:

KOKIOS PAMOKĖLĖS?

• Lėlių teatras/anglų kalba (kiekviena pamokėlė - edukacinis mini-spektaklis)
• Dailė (įvairios technikos bei priemonės)
• Muzika (grojimas įvairiais muzikiniais instrumentais, dainavimas, klausymas (kanklės, pianinas), lavinamieji muzikiniai žaidimai)
• Saviraiškos žaidimai (judesio koordinacija, motorikos lavinimas, erdvės, aplinkos suvokimas, skaičiavimas ir pasaulio pažinimas)

KIEK KARTŲ PER SAVAITĘ IR KURIĄ VALANDĄ?

Užsiėmimai vyksta šeštadieniais.
Pradžia - 11.00
Pamokėlės trukmė - 35 min.

KAIP VISKAS VYKSTA?

• Lėlių teatras 11.00 - 11.35
• Dailė 11.40 - 12.15
• PERTRAUKA - 15 min
• Muzika 12.30 - 13.05
• Saviraiškos žaidimai 13.10 - 13.45

KIEK VAIKŲ GRUPĖJE?
Grupėje yra iki 10 vaikų. Kamerinės grupės - mūsų veiklos principas.

AR GALIMA ATEITI PABANDYTI?
Žinoma!

KĄ VEIKIA TĖVAI UŽSIĖMIMŲ METU?
Turi puikią progą pusę dienos skirti sau...

5-7 m. vaikų mokyklėlė:

KOKIOS PAMOKĖLĖS?

• Anglų kalba (žaidimai, dainelės, animaciniai filmai, mokomosios kompiuterinės programos)
• Dailė (įvairios technikos bei priemonės)
• Muzika (grojimas įvairiais muzikiniais instrumentais, dainavimas, klausymas (kanklės, pianinas), lavinamieji muzikiniai žaidimai)
• Pasirengimas mokyklai

KIEK KARTŲ PER SAVAITĘIR KURIĄ VALANDĄ?

Užsiėmimai vyksta šeštadieniais.
Pradžia - 11.00
Pamokėlės trukmė - 35 min.

KAIP VISKAS VYKSTA?

• Dailė 11.00 - 11.35
• Pasirengimas mokyklai 11.40 - 12.15
• PERTRAUKA 15 min
• Muzika 12.30 - 13.05
• Anglų kalba 13.10 - 13.45

KIEK VAIKŲ GRUPĖJE?

Grupėje yra iki 10 vaikų. Kamerinės grupės - mūsų veiklos principas.

AR GALIMA ATEITI PABANDYTI?

Žinoma!

KĄ VEIKIA TĖVAI UŽSIĖMIMŲ METU?

Turi puikią progą pusę dienos skirti sau...

-------------------------------------------------

[color=green][b]SAVIRAIŠKOS STUDIJA
Kaštonų gatvė 1/12
Telefonas - 2619164
direktorė Lilija: 8600 30 770

Registracija jau vyksta – laukiame Jūsų atvykstant!
kiekvieną darbo dieną nuo 18.00 iki 19.00

Labai atsiprašome, bet telefonu teikiame tik informaciją, konsultuojame, šiaip rimtai ir nerimtai plepame smile.gif , tačiau į mokyklėlę neregistruojame.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aurėja: 05 rugpjūčio 2007 - 14:42
Įdedu keletą nuotraukų iš dailės pamokėlės bei lėlių teatro užsiėmimo "Saviraiškos studijoje":


[attachmentid=31427]

Su dailės mokytoja wub.gif

[attachmentid=31428]

[attachmentid=31429]




[attachmentid=31430]

Kiek emocijų ir įspūdžių!!!

[attachmentid=31431]

čia gimsta nuostabūs darbeliai, kuriuos vėliau dovanojam seneliams ir draugams wub.gif
Atsakyti
Labas,
aš už jąsmile.gif Mildute su mano vaikiu vakar buvo vieni du. Abu tokie žvalgai, pirmą kartą, o iš senbuvių (t.y. tų, kuriems šis užsiėmimas būtų ne pirmas) - nė vieno. Mokytojų buvo beveik daugiau nei vaikų. Toliau gal parašysiu savo įspūdžius, nes gal Mildutei ir jos mamai viskas kitaip atrodė. Man patiko labai, o sūnelį sužavėjo piešimas (na bent man taip pasirodė). Šiaip vaikinas nebuvo labai nuotaikoj, jau iki užsiėmimo buvo gerokai pavargęs, tai daugiau žvalgėsi aplinkui negu bandė dalyvauti. Nežinau ar lankysim, nes man pasirodė, kad jis dar truputį per mažas. Jei grupėje bus dauguma vaikų, kuriems jau daugiau nei 2 m., tai jam gali būti kiek per sunku, nes dar neturi 2m. Galvosim..
Atsakyti
QUOTE(Aurėja @ 2005 09 20, 08:38)
mazule2, kaip jums vakar pamokėlės? Papasakok, ką veikėt, kaip vaikui patiko?


Sveikute 4u.gif
esu tau be galo dekinga, kad prirodei tokia saunia mokyklele - tikrai netikejau, kad kazkas panasaus yra imanoma blush2.gif Man labai patiko, mazei atrodo irgi buvo visai smagu, smalsu ir jauku. Taip kad is karto susimokejom ir tapom jusu bendrijos nariais drinks_cheers.gif Net nepaisant to nepatogumo, kad pakankamai toli nuo namu - na kaip nors mirksiukas.gif
Mokytojos - nepamenu vardu doh.gif - vis minejo tavo Juta kaip labai saunia mergyte wub.gif - gaila, kad suslogavot, bet gal susitiksim kita kart?tiesa, kazkaip maisaus kada jus lankot unsure.gif

KVL - as manau, kad tavo Aleksandrui ten visai patiko, su dziaugsmu uzsieme tuo, kas jam buvo prie sirdies, tad visai nereikia laukti jo amziaus vaiku ax.gif Maniskei irgi nepatinka sokti rateliu - is kur tokia baime - nezinau blink.gif - na tai ir nesokom tongue.gif Smagu, kad i viska sioje mokykleleje taip lanksciai ziurima thumbup.gif

Va tik nenoreciau, kad laika pakeistu i 19 val. - ir taip jau velu, vaikuciai i vakara labiau zirzeja.......... schmoll.gif

Taip kad skambinu Yamahai kad nebeeisim blush2.gif
Atsakyti
sveikos,

o kaip smagu, kad turėsim tokių grupiokų! Gaila, vakar mano mergina sėdėjo namie liūdna su nosinių kalnu cry.gif o taip norėjosi į mokyklėlę.

Dėl amžiaus - maniškė irgi anuos mokslo metus buvo grupėje pati jauniausia, bet nieko tokio, viską darydavo su kitais. Iš pradžių tik nieko nedainuodavo: plodavo trepsėdavo ir pan., bet dainelių žodžių garsiai nekartojo, kai vyresni dainuodavo. O po to ji man vasarą, kai jau mokslo metai buvo pasibaigę ėmė visas daineles dainuot - prisiminė viską kuo puikiausiai, vadinas viską į galvytę "susidėjo" mirksiukas.gif
Na dar nepataikydavo į taktą "vienas-du", "vienas-du" su metalofonu groti, kai vyresniokai jau suprasdavo ko iš jų prašoma, o maniškė skalambijo "bele kaip" biggrin.gif Bet pamažu pamažu įsivažiavo.

Tikiuosi Trečiadienį mes jau pasirodysim pamokėlėj, iki smile.gif
Atsakyti
Pirmadienį buvo superinis dailės užsiėmimas thumbup.gif . Mane vis nustebina, kad per dailės užsiemimą vis ką nors naujo sugalvoja. Dar ne karto nuo pavasario ne buvo pasikartojančių darbelių ar piešimo.
Ir teatro užsiemime visada labai smagu ir linksma būna. Tik vat Aurėjos Juta maniškei ryškiai pavyzdziu būna biggrin.gif . Kaip tik Juta pradeda išdykauti, tai ir Kleo viską iš eilės kartoja. tongue.gif
Atsakyti
Gal jau yra lankanciu? Pasidalinkite informacija ax.gif

Atsakyti
Sveikutes!
sveikit greiciau - Juta, Kleo - labai jusu pasiilgom wub.gif
Vakar buvom mes ir 4 vyrai ax.gif Smagiai dainavom, piesem net du darbelius ir dukom su parasiutu. Isvesti is mokykleles buvo problematiska kaip visada biggrin.gif
Iki greito susitikimo 4u.gif
Atsakyti