Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikelis su klausos negalia 3

Sveikos,
smagu, kad mes galime čia bendrauti, rasti svarbią informaciją, reikalingą palaikymą ir supratimą wub.gif Šokam į 3 temą smile.gif Pradėsiu Elenos Mezginaitės ištrauka iš eilėraščio Vidurio beieškant :

"Rasti vidurį. Vieną vidurį.
Gal ne aukso - užteks ir vario.
Ne per mažą ir ne per didelį.
Ne kertuotą - gražiai apvalų.

rasti vidurį - saldų obuolį,
rojaus klimatą, jausmo dietą.
kai prakiūra dangus netobulas,
Po medžiu- saugią, sausą vietą.

Tiesų taką, gražiai aprėmintą,
nudažytą linksmom spalvom.
Visos duobės ir visos dėmės
už torų..."
Visoms mums to ir linkiu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LiVo: 15 balandžio 2009 - 23:21
QUOTE(LiVo @ 2009 04 16, 01:01)
Sveikos,
smagu, kad mes galime čia bendrauti, rasti svarbią informaciją, reikalingą palaikymą ir supratimą  wub.gif  Šokam į 3 temą smile.gif Pradėsiu Elenos Mezginaitės ištrauka iš eilėraščio Vidurio beieškant :

"Rasti vidurį. Vieną vidurį.
Gal ne aukso - užteks ir vario.
Ne per mažą ir ne per didelį.
Ne kertuotą - gražiai apvalų.

rasti vidurį - saldų obuolį,
rojaus klimatą, jausmo dietą.
kai prakiūra dangus netobulas,
Po medžiu- saugią, sausą vietą.

Tiesų taką, gražiai aprėmintą,
nudažytą linksmom spalvom.
Visos duobės ir visos dėmės
už torų..."
Visoms mums to ir linkiu drinks_cheers.gif


Ačiū už gražų eilėraštį .labai tiko prie rytinės kavos
Atsakyti
Sveikos.L abai grazi nauja pradzia.Aciu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(est @ 2009 04 16, 12:50)
Sveikos.L abai grazi nauja pradzia.Aciu. 4u.gif

Prašom eiti padėti užbaigti seną temą mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=gilbertukas,2009 04 15, 21:27]
To: Rosa86
Atsakymas butu ir taip ir -ne.Musu atveju ( truputi pasikartosiu),pas mus i namus ateidavo , moteris mokanti gestu kalba .Ji kurcia , bet skaito is lupu ir net kalba snekamaja kalba.Ji mus ir moke , musu namuose;mus ir musu suneli , mazdaug nuo pusantru metuku amziaus.Bet kaip , ir sakiau , Haroldas sekmingai pradejo kalbeti snekamaja kalba(tuo pat metu gaudavo 2 val kalbos terapijos , beto ir mes visaip skatinom kalbeti), ir labai naturaliai , palaipsniui atsisake gestu.Kai buvo 3 metukai, 4 terapeutai atliko kruva testu ir ivertino Jo issivystima , taip pat ir kalbini , atitinkant i Jo amziu.Jie vieningai mums paske , kad Jam nereikia gestu kalbos mokytis toliau.Buvo momentas , kai jis buvo 18 men .ir jam truko ne tik kalbos (skleidziamu garsu ) , bet ir suvokimo .Tai mane labai sukrete ,nes as labaiusia bijojau , kad klausos trukumas netrukdytu jam vystytis protiskai.Mes idejom daug darbo;visus zaislus pirkau tik tokius kurie verte mastyti , zinoma jo amziaus ir suvokimo ribose , mokemes gestu , lavinom motorika. Tik todel , kad as labai bijojau , kad jis neismoks kalbeti laiku ,(o gal ir visai) , ir atsiliks jo mastymas .Labai bijojau , kad laikas praeis , as tusciai pralauksiu ir taip pakenksiu Jam.Juk tik mes -tevai , kol kas esam musu mazyliu advokatai.
Mes 5 pazistamos moterys vienu metu susilaukem mazyliu.Tik musu sunelis gime su negalia.Daug asaru isverkiau , daug "kodel, uz ka mano vaikui" , minciu buvo.Bet bent jau kol kas musu sunelis niekuo nesiskiria nuo savo bendraamziu.Jau 2 su trupuciu metuku amziaus Jis zinojo abecele , lietuv. ir angliskai suskaiciuodavo iki 10.Zinau , kad tai ne kelio pabaiga , bet mes einam i tiksla tiesiai ir tvirtai.Idesim darbo , bet niekas labiau neatsiperka kaip investicija i savo vaika , i Jo laime ir ateiti.
[/quo
Kurciu vaiku mastymas visada atsilieka, nieko cia blogo nera. Juk jis negirdi, jis atribotas nuo garsu pasaulio, jo nepasiekia informacija. Net ir skaitymas is lupu to neatstoja. O ateityje jau bus matyti, kuris mokymas yra geresnis.
Atsakyti
Kurciu vaiku mastymas visada atsilieka, nieko cia blogo nera. Juk jis negirdi, jis atribotas nuo garsu pasaulio, jo nepasiekia informacija. Net ir skaitymas is lupu to neatstoja. O ateityje jau bus matyti, kuris mokymas yra geresnis.


Rosa86,
atleiskit , bet kad ir labai stengiuos , man nelabai suprantamas Jusu atsakas i mano komentara.Pirmiausia as niekada nesakiau , kad kas nors blogo yra tame , kad "kurciu vaiku mastymas visada atsilieka."Zinoma atsilieka , gel Jusu isvardytu priezasciu.Bet tan ir naudojami klausos aparatai , implantai.Tam ir dirbama nuo kudikystes su tokiais mazyliais ( musu atveju nuo 5 men . amziaus).
Antra.Aiskiai zinau , kad neprigirdintis asmuo bendrai priskiriamas kurciuju grupei.Vistik , manau yra skirtumas , kai asmuo absoliuciai nieko negirdi , ir kai Jis turi klausos likucius.Sugebejimas juos panaudoti , beabejo - individualus.Siuo atveju , vieninteli pateisinima Jusu komentarui rasciau sakydama , kad Jus nepaskaitet anksciau rasytu mano komentaru , kur esu parasiusi savo sunaus duomenis.Bet tuomet liksiu nesupratusi , kodel klausete apie gestu kalbos mokymasi?Beje dar karta pabresiu , kad esu uz vaiko mokyma gestu kalba , ir savo sunaus situacija , tuo klausimu , labai skrupulingai sprendziau.Ir klausiau , ne vien tik specialistu ( bent 6 asmenu), kurie turi daug patirties , bet ir puikia klausa.Norejau nuomones ir asmens, kuris negirdi ar neprigirdi , ir kuris dirba su tokiais vaikuciais .Visi , sake , kad Jam nereikia mokytis gestu kalbos .Tik todel pamokas nutraukem.Beje , viena kurciuju terapeute , rekomendavo is pradziu gerai ismokyti tik vienos kalbos.Nes vistik neprigirdinciam vaikui sunku vienu metu mokytis girdeti(kiek zinau , nesiojant KA smegenys turi ismokti suprasti siunciama impulsa , nes jis yra dirbtinis , kitoks nei naturalus) ir dar krimsti 2 kalbas.Bet musu atveju buvo labai sunku ta padaryti.Kas liecia lietuviu kalba - tikrai nejauciu kad Jis musu kur nors nesuprastu.AISKU , MES DAR NEKALBAM AUKSTOM FRAZEM.Anglu , kalba -taip ;kas diena mokyklelej mokosi nauju zodziu , pagal ta savaite aptariama tema.Bet lygiai taip pat ju mokosi kiti , sveiki Jo klases mokinukai , kuriems , beje anglu kalba -gimtoji .O ir mes gaunam i namus tuos zodelius su paveiksleliais , kad galetume kartotis.
Beje , pries 3 -4 men , audiologe atliko testa, kai Jis sedi toje spec.kabinoje(nezinau kaip tikslai vadinasi), o Ji kitoj patalpoj.Testa atliko tylioj aplinkoj , anglu kalba , pirma karta toki.Haroldas parode 95 is 100 nurodytu paveiksleliu.Is lupu skaityti Jis neturejo jokios galimybes.Triuksme rezultatai buvo; 87 is 100.Kas manau labai neblogai , turint omenyje kad anglu kalba jam - negimtoji , o ir pavarges Jis jau buvo ,tikrai.Galiu drasiai sakyti ;kolkas musu berniukas , savo klausos likucius , padedamas KA pagalba , panaudoja labai gerai.Kaip bus toliau -nezinau.Bet to nezino niekas .Ir stengiames daryti viska , kad Jo mastymas neatsiliktu.Tikiuosi mums pasiseks!
Aciu.Ir geros dienos .
Atsakyti
Sveikas,Gilbertuk.Skaiciau tavo laiska ir taip nuosirdziai dziaugiausi uz tavo vaika.Tiesa,truputi pavydejau,bet ne juodai kaip sakoma.Taip klausos likuciai isnaudojami maksimaliai.Kai man buvo labai sunku,kreipiausi i kunniga. Jis pasake,kad '' tu dabar labai daug duodi savo vaikui,tau sunku,bet patikek ateis metas,kada jis tau gales duoti(sypsena,zingsni,zodi,bucki...)Tai bus nepakartojamai gera.''Manau,pas tave tas metas jau atejo.Labai dziaugiuos uz tave ir uz tavo mazyli. thumbup.gif
Atsakyti
Gilbertuk, šaunuolis jūsų sūnelis ir, be abejo, jūs.

Man auklė šiandien pasakė, akd Emilijus labai aiškiai paprašo gerti ir įvardina teletabius ax.gif Na va, gal kiek pažengsim ir verbalios kalbos linkme.
Atsakyti
Gilbertuk, labai atsiprasau, jei izeidziau. Galbut as kazko nesupratau, be to, ankstesniu jusu postu neskaiciau.
Atsakyti
Aciu , mergaites , kad dziaugiates su mumis.As ir pati -labai laiminga!Ir , tikrai ateis "svente ir i Jusu namucius"!Gal truputi veliau , gal kitokia forma , gal reiks dar daugiau pastangu , bet rezultatas tikrai bus.Ir neklauskit is kur zinau -tiesiog zinau!
Rosa86.Aciu uz Jusu komentara .Jokiu budu manes neizeidet.As , tikriausiai pati per jautriai reaguoju .Beto norejau , kad zinotumet tikslia padeti , nes darbo mes idedam ir norim dziaugtis rezultatais.As labai bijojau ir matyt giliai sirdy ,dar vis bijau, to atsilikimo , nesuspejimo su laiku .Todel ir puoliau aiskinti.Kita vertus , tokie komentarai , kaip Jusu ,mane visada sukrecia ir privercia "neuzmigti ant lauru".Tai tartum varkliukas rezultatais paneigti tokia minti ar nuomone.Taip , kad -Aciu Jums!Beje , pasakysiu visoms ;nezinau ar sutiksit su tuo ar-ne , o gal net neturit nuomones tuo klausimu , bet mano patirtis sako , kad mes lietuviai esam zymiai pesimistiskesni uz (mano atveju) , tarkim- amerikiecius.Tie su kuriais susiduriau , visada mus drasino , ramino ir tikino , kad musu berniukas ir kalbes ir tures normalu gyvenima , ir bus kuo tik panorejes (zinoma , ne skrydziu kontrolieriumi).Esu dalyvavus internetiniuose pokalbiuose lietuviu kalba , ir dazniausiai nuomones buna niurios . Su mazytemis isimtimis.Kol musu berniukas nekalbejo , mane tie komentarai tiesiog "zude".Dabar man lengviau , nes as matau rezultatus , ir tikiu sviesia ateitim, tegul ir su mazyciais debeseliais.
Iki thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos,
Mane irgi kiek sutrikdė pasakymas, kad kurčių vaikų mąstymas atsilieka, gal aš ne viską žinau, ty daug nežinau... maniau, kad jų mąstymas yra kitoks, nei girdinčiųjų. O jeigu jis turi galimybę sustiprinti klausą ka, arba gali girdėti implant pagalba, tai gal jo mąstymas kaip kitų girdinčiųjų g.gif
Šiaip mano akiratį apie kurčiuosius, neprigirdinčiuosius labai plečia lankymąsis ugdymo centre, kur savo akim matai visokių vaikų, sužinai jų istorijas, gali palyginti ir numatyti savo vaiko galimybes. Nebegąsdina niekas.
Gegužės pradžioj darysim klausos tyrimą, na jį mums reikia pasidaryti kas pusmetį, pažiūrėsim rezultatus.
Labai džiaugiuosi jūsų vaikų pasiekimais thumbup.gif
Gilbertuk, manau jūsų vaikui pasisekė ne tik dėl rūpestingų tėvų, bet ir JAV valstybinio požiūrio į negalią. Man asmeniškai labai sunku buvo, kai gimė mano vaikas, o kažkokios pagalbos ar paramos... iš niekur nesulaukiau, pats turi ieškoti žiūrėti, domėtis ko tam vaikui reikia, o jeigu aš nesidomėčiau... tai niekam ir nerūpėtų, manau...gali ugdyti, gali neugdyti.
Jusma, manau didelis pliusas, kad jūsų vaikinas anksti implantuotas, kažkada skaičiau, kad implantavo pusės metukų kūdikį, įdomu kaip jam sekasi, gal visiškai viskas laiku su kalba, nes pvz. laikoma, kad kalba vystosi nuo 8 mėn.
Rosa 86, gerai, kad parodai savo požiūrį, nes tu esi su ta negalia, gali daugiau ką pasakyti apie tai iš vidinės pozicijos.
Visoms gero savaitgalio. Gerai būtų tourist5.gif bet, kad orų šiltų nežada...
Atsakyti
Gilbertuk - labai smagu dėl jūsų ir jūsų vaikino! Mes, mamos, labai norime, kad mūsų neprigirdintys (ar negirdintys) vaikiukai niekuo nesiskirtų nuo bendraamžių ir net kai kuriose srityse gal juos ir pralenktų... Na bent jau man taip kartais norisi ir visada randu kuo savo mažiulį pagirti - kad atneša mamai gėlytę nuskynęs kur nors lauke, kad pats užuolaidas atitraukia kai atsikeliam iš ryto, kad pabučiuoja iš ryto... Aš matau kad mano berniukas labai pastabus ir labai gerai viską atsimena, tad manau vieną fizinį trūkumą kompensuoja net keli privalumai. Ir nebūtinai vaikų turinčių klausos negalią vytymasis atsilieka. Na gal atsilieka ta dalis kuri susijusi su girdėjimu, tuo pačiu ir kalbėjimu, bet visa kita....

Beje, gal kas žinot, ar einant pas Gradauskienę (buvom prieš mėn.) pasitikrinti ar reikia iš pediatro vėl pasiimti siuntimą?
Atsakyti