Įkraunama...
Įkraunama...

1-4 nėštumo mėnesiai

Radau temas apie nėštumo mėnesius, bet tik nuo 5 mėnesio. Negi niekam neidomu kaip jaučiamės iki tol..


1-as menuo: nieko aišku nejaučiau, apart didelio noro ir jaudulio ar pasisekė pagauti mažylį. Savaitė iki galimų mmm gadinau testus ir stebėjau ryškėjančią juostelė. Matyt nuo didelio ajudulio 2 dienas kilo rėmuo ir 1 diena lengvai papykino.

2-as mėnuo: maudė pilvo apačią visą mėnesį. Nuo 7 savitės pradėjo pykinti. Pradžioje tai buvo tik šleikštulys. Dažnai sudurdavo tai dešinį, tai kairį šoną. Echo širdelės neparodė, nes darė kai buvo 4-5 savitės tik.

3-as mėnuo. Pamačiau plakant širutę. Apsiraminau ir visa mėnėsi sąžinigai pravėmiau. Nuo 10 saviotės, kai pradėjo gimda kilti, prasidėjo dideli pilvo maudenimai, kurie tesėsi iki 4 mėnesio vidurio. Echo rodė 12 savaičių mažyli, kuris jau bandė čiulpti nykštį. O man "rodėsi", kad ten kur prasideda gaktikaulis, kazkokie vandens burbuliukai raibuliuoja.

4-as mėnuo: Jau ir gydytoja įsitikino, kad jaučiu judesiukus. Priešingaim visoms literatūroms, ryškiai perdaug anksti, tik tas burbuliavimas vis kas dvi savaitėlės kildavo aukščiau ir aukščiau. Pykinimas praėjo visiškai jau 14 savaitę. 16 savitę aiškiai pasijuto bum ir burbuliavimas sustiprėjo.
Atsakyti
Sveika,
nestuke.gif man jau devinta savaituke... viskas buvo iki tol gerai, jei ne didziulis nuovargis ir ne nuolatiniai pilvo skausmai, nepastebeciau kad nestuke.gif. nei mane pykina, nei kvapai erzina... nei man nuotaika svyruoja, niekas neatitinka, va tik ziaurei jegu nera, nueiti i gretima parduotuve, atrodo didziausias zygdarbis.. doh.gif
Atsakyti
as visai pamirsau, kad istisas 14 savaiciu kankino miegas, galejau miegoti ir miegoti biggrin.gif
Atsakyti
siandien buvau pas gine, tai taip dziugu, kad mazas zirniukas jau gimdoje, aisku jam tik 4 sav ir 5 dienos, labai laukiu jau antro vizito kada jau daugiau ka gales pasakyti.
Atsakyti
sveikos, kaip jus tas savaites skaiciuojat? nuo kada? man 5 d nera mmm ir testas rode viena ryskiai raudona juosta kita balta juosta. gal zinot ar abi turi but raudonos?
Atsakyti
O man šiandien jau 14 savaitė. Laukiau nesulaukiau, kol praeis 12 savaičių. Apie nėštumą sužinojau beveik 6 savaičių. Buvo tikra kančia laukti tos 12 savaitės, kada jau pavojus mažesnis būna, pykinimai praeina. Laikas, atrodė, labai lėtai slenka.
Pykinti pradėjo nuo 7 savaitės ir kuo toliau, tuo smarkiau. Vemdavau beveik kasdien, skrandis išvis nevirškindavo - žodžiu tikra kančia. Nusikamau taip, kad nuo vėmimų pilvą labai skaudėt pradėjo, pragulėjau dvi savaites lovoje. Pykinimai baigėsi apie 13 savaitę, nors būna, kad ir dabar skrandis sunkiau priima maistą, bet išgyvenu smile.gif
Dabar didžiausia kančia - stiprus galvos skausmas, kuris užeina vakare ir tęsiaisi tol, kol užmiegu. Išprotėt galima nuo galvos skausmo... unsure.gif Bet laikausi.
13 savaitę matavo sprando peršviečiamumą, davė paklausyt, kaip plaka širdelė - tai labai jaudinantis momentas. Mačiau judantas rankytes ir kojytes smile.gif

Papildyta:
QUOTE(skaistute24 @ 2009 04 17, 16:30)
sveikos, kaip jus tas savaites skaiciuojat? nuo kada?  man 5 d nera mmm ir  testas rode viena ryskiai raudona juosta kita balta juosta.  gal zinot ar abi turi but raudonos?


Nėštumo savaitės skaičiuojamos nuo paskutinių mėnesinių pirmos dienos, nors apvaisinimas realiai įvyksta dar po 14 dienų, tad vaisius būna dviem savaitėm jaunesnis, nei skaičiuojamos nėštumo savaitės. Palauk dar keletą dienų, jei mmm neprasidės, nueik pas gydytoją - ir jei tu nėščia, tau viską gražiai ir aiškiai papasakos smile.gif
Atsakyti
mane nuo pat pirmos 6 sav. dienos pykint pradejo smile.gif ir tai tik tada kai i darba eit reikia smile.gif savaitgaliais kaip agurkas:)) tik apetitas zverishkas ir mieguchio traukia jau nuo 7 val vakaro smile.gif jau po truputi pradeda erzinti kvapai o ka nors daugiau paveikus fizishkai mausti pilva pradeda... sad.gif

Atsakyti
na man beveik 6 sav bet va jau daugiau savaite rudos isskyros bega verysad.gif gine sake kad yra atsidalijimas bet dazniausiai priauga ta gabaleli tad labai nenoriu prarast mazylio ir vyliuosi kad viskas bus gerai smile.gif na kas nestuke.gif simtomu tai nuo 5 sav pradejo pykinti nera jegu, norisi miegulio, ir erzina kvapai visokie, na zodziu visas komplektas thumbup.gif doh.gif
Atsakyti
Nuo 6 savaiciu iki 9 buvo rudos isskiros ir pyikino nezmoniskai. Gulejau lovoj, maisto is viso matyti negalejau, valgiau mazom mazom porcijom, per viena karta koki valgomaji sauksta suvalgydavau. doh.gif Kaip dziaugiausi kai praejusia savaite pagaliau pradejau noreti normaliai pavalgyti!

Dabar beveik 10 savaicu, tai jau dabar geriau jauciuosi. Truputi pykina, bet galima kenteti, o jau valgyti norisi kas valanda bigsmile.gif


Atsakyti
na aš turbūt visai netipinė nestuke.gif , nes jokių nėštumo požymių nejaučiu, tik dabar šiek tiek rėmuo ėda ir raisčius tempia. Jokio pykinimo, kažkokio maisto norėjimo nėra.
Atsakyti
Na as suzinojau apie savo nestuma 6 savaitej, tai maude pilva ir pajautrejo krutine.
Po to prasidejo tempimai pilvo ir panasiai. smile.gif nuo 2 kazkur iki 3 menesio galo labai pykino ir vemiau, ir tik darbe, namie budavo viskas gerai,daug miegodavau ir ilsedavausi.
Po to praejo pykinimas, numeciau svorio siek tiek, bet dabar valgau daug ir gana daznai smile.gif Mums dabar 15 savaiciu, duria naktimis sonus,bet daktarai sako,kad tai raisciai tempiasi. jau zengia i 16 savaite, manau viskas yra tvarkoj. Pas gine eisim 05.05. Laukiu nesulaukiu ax.gif
Atsakyti
O man visada labai liūdna ir nežinau kodėl... Daug verkiu ir į viską jautriai reaguoju. Bijau blogų pasėkmių dėl tokio streso verysad.gif Ką man daryti? verysad.gif Esu nėštukė jau 6 sav.
Atsakyti