sveikos, mamos
patarkit prašau, kaip išvirti mėsytę, kad ji gautųsi sultinga? nes dabar kaip bevirčiau veršieną, kalakutieną, tie kukuliai man gaunasi tokie sausi, sprangūs, kaip ten vaikas juos ir praryja? va triušiena tai gaunsi minkšta...
gal ką nors dedat į mėsytę maldamos? nes aš tai nieko nededu papildomo...verdu ir vandeny ir garuose, bet ji vis vien sausa gaunasi
labai laukiu patarimų
Aš idedu truputėly bulkos užplikytos buljonu,kartais dedu ir avižiniu dripsnių,ir tada mesytė buna sultinga o jai nedėsi nieko tai ji tikrai bus sausa ir sprangi
kruopike,
as savo mazei tai verdu taip: sumalu bet kokia mesyte (vistiena, kiauliena, kalakutiena) su mesmale, kartais imalu batono, kartais- tiesiog iberiu siek tiek miltu, kartais dar iplaku siek tiek kiausimio trynio. dar krapu, truputuka petrazoliu ar gabaleli svoguno laiskiuko itrupinu, tada kukuliukus sussuku- ir i vandeni. tada dar bulviu, morku, kopusteliu ar kalafioru, zirniuku ar sparaginiu pupeliu, dar kartais kruopyciu ar makaronu primarmalioju, gale- siek tiek sviestuko ar aliejaus. gaunasi tirsta sriubyte, tai kerta, net ausys linksta. vienoj rankoj- kukuliukas, antroj- morkyte, o sriubyte tiesiai sauksteliu i burna:)
as savo mazei tai verdu taip: sumalu bet kokia mesyte (vistiena, kiauliena, kalakutiena) su mesmale, kartais imalu batono, kartais- tiesiog iberiu siek tiek miltu, kartais dar iplaku siek tiek kiausimio trynio. dar krapu, truputuka petrazoliu ar gabaleli svoguno laiskiuko itrupinu, tada kukuliukus sussuku- ir i vandeni. tada dar bulviu, morku, kopusteliu ar kalafioru, zirniuku ar sparaginiu pupeliu, dar kartais kruopyciu ar makaronu primarmalioju, gale- siek tiek sviestuko ar aliejaus. gaunasi tirsta sriubyte, tai kerta, net ausys linksta. vienoj rankoj- kukuliukas, antroj- morkyte, o sriubyte tiesiai sauksteliu i burna:)
ačiū... o jūs nešaldot mėsytės??? nes aš tai prisidarau kukuliukų kokiai savaitei-ir į kamerą...nes nepribėgioju kiekvieną dieną į turgų
o jei ten pridedi visokių priedų, ar begalima šaldyti
o jei ten pridedi visokių priedų, ar begalima šaldyti
o gal geriau butu pirma isvirti o po to malti...
QUOTE(Kruopike77 @ 2005 08 30, 14:24)
ačiū... o jūs nešaldot mėsytės??? nes aš tai prisidarau kukuliukų kokiai savaitei-ir į kamerą...nes nepribėgioju kiekvieną dieną į turgų
o jei ten pridedi visokių priedų, ar begalima šaldyti
o jei ten pridedi visokių priedų, ar begalima šaldyti
as tai nusiperku gabala mesos, supjaustau, tada susaldau. ir kasdien po gabaliuka isimu, sumalu, sukukuliuoju:)
gal ir paprasciau tuos kukuliukus pacius uzsaldyt. bet jau cia kazkoks pusfabrikatis gaunasi:)))) nors gal ir nera labai didelio skirtumo, nezinau...
QUOTE(brangioji @ 2005 09 10, 11:02)
as tai nusiperku gabala mesos, supjaustau, tada susaldau. ir kasdien po gabaliuka isimu, sumalu, sukukuliuoju:)
gal ir paprasciau tuos kukuliukus pacius uzsaldyt. bet jau cia kazkoks pusfabrikatis gaunasi:)))) nors gal ir nera labai didelio skirtumo, nezinau...
gal ir paprasciau tuos kukuliukus pacius uzsaldyt. bet jau cia kazkoks pusfabrikatis gaunasi:)))) nors gal ir nera labai didelio skirtumo, nezinau...
na kazin, koks skirtumas, ar malta mesyte saldai, ar nemalta...gal jokio
t k suabejojau, jei jau pridedi visokiu priedu (aviziniu dribsniu, prieskoniu), gal tada nelabai gerai saldyti?????
jei mesa verdate del sultinio - uzpilkyte saltu vandeniu, o jei del pacios mesos - tai idekyte visu gabalu i verdanti
QUOTE(brangioji @ 2005 08 28, 21:12)
kruopike,
as savo mazei tai verdu taip: sumalu bet kokia mesyte (vistiena, kiauliena, kalakutiena) su mesmale, kartais imalu batono, kartais- tiesiog iberiu siek tiek miltu, kartais dar iplaku siek tiek kiausimio trynio. dar krapu, truputuka petrazoliu ar gabaleli svoguno laiskiuko itrupinu, tada kukuliukus sussuku- ir i vandeni. tada dar bulviu, morku, kopusteliu ar kalafioru, zirniuku ar sparaginiu pupeliu, dar kartais kruopyciu ar makaronu primarmalioju, gale- siek tiek sviestuko ar aliejaus. gaunasi tirsta sriubyte, tai kerta, net ausys linksta. vienoj rankoj- kukuliukas, antroj- morkyte, o sriubyte tiesiai sauksteliu i burna:)
as savo mazei tai verdu taip: sumalu bet kokia mesyte (vistiena, kiauliena, kalakutiena) su mesmale, kartais imalu batono, kartais- tiesiog iberiu siek tiek miltu, kartais dar iplaku siek tiek kiausimio trynio. dar krapu, truputuka petrazoliu ar gabaleli svoguno laiskiuko itrupinu, tada kukuliukus sussuku- ir i vandeni. tada dar bulviu, morku, kopusteliu ar kalafioru, zirniuku ar sparaginiu pupeliu, dar kartais kruopyciu ar makaronu primarmalioju, gale- siek tiek sviestuko ar aliejaus. gaunasi tirsta sriubyte, tai kerta, net ausys linksta. vienoj rankoj- kukuliukas, antroj- morkyte, o sriubyte tiesiai sauksteliu i burna:)
Labai skaniai ta sriubytes receptuka surasei, pabandysiu butinai. Gal dar kokiu skaniu receptu zinai, gal kokio troskinio ar pudingo?
Aciu
prisiminiai dar viena receptuka, gal ne i tema, bet :
i verdanti vandieni sudedate bulvytes, morkytes, zirnelius, kalafijorus, galima makaronu ar ryziu (su darzovem galima eksperementuoti ir nebutinai visas jas sudeti). Kai jau jos beveik isverda idedate i puoda lydyta sureli ir maisote kol neistirps o tada krapu ar petrazoliu ir skanaus. ir sotu ir skanu. cia tam atvejui kai saldytuve vejai svilpauja.
vienintelis minusas - sildymyui sita sriubyte ne labai tinka, bent jau man taip atrodo. geriau suvalgyti iskarto.
i verdanti vandieni sudedate bulvytes, morkytes, zirnelius, kalafijorus, galima makaronu ar ryziu (su darzovem galima eksperementuoti ir nebutinai visas jas sudeti). Kai jau jos beveik isverda idedate i puoda lydyta sureli ir maisote kol neistirps o tada krapu ar petrazoliu ir skanaus. ir sotu ir skanu. cia tam atvejui kai saldytuve vejai svilpauja.
vienintelis minusas - sildymyui sita sriubyte ne labai tinka, bent jau man taip atrodo. geriau suvalgyti iskarto.
Sveikos mamos, noriu prisiminti pamirsta tema apie mesite. Mano vaikas jos visai atsisako, paskaiciusi jusu zinuciu man kilo mintis, kad gal as ja neskaniai gaminu todel ir nevalgo, nes nededu jokiu prieskoniu tik druskos ir tai nedaug ir nevisada. Gal reikia pakeisti recepta ir gaminimo iprocius, kad butu skaniau. Tur but esu ipratus gaminti taip ir nekitaip, o vaikui gal paprasciausiai neskanu. Gal jis jau psichologiskai kai pamato kad mesa atsisako valgyti, nes zino kad jam neskanu bus.
Taip, Nataliuke, gali buti. Bet yra vaiku kurie yra "ne mesedziai" ir daryk tu ka nori, ruosk ta mesa kaip nori.
As i malta mesyte visada imusu kiausini, idedu trupiniku arba batono ir dar kelis saukstus (2-3) majonezo. Visai maziukams tai nelabai tinka, nes gaunasi maistas su visokiais E, nes ju majoneze sociai buna. Bet tada gaunasi kukuliukai ar kotletukai labai minksti ir sultingi.
O siap mesa sausa buna kai mazai riebaliuku joje. Tai gal geriau pirkti ne liesa nugarine (kuri tinka tik karbonadui), o kumpeli koki su lasinukais ar pan.
As i malta mesyte visada imusu kiausini, idedu trupiniku arba batono ir dar kelis saukstus (2-3) majonezo. Visai maziukams tai nelabai tinka, nes gaunasi maistas su visokiais E, nes ju majoneze sociai buna. Bet tada gaunasi kukuliukai ar kotletukai labai minksti ir sultingi.
O siap mesa sausa buna kai mazai riebaliuku joje. Tai gal geriau pirkti ne liesa nugarine (kuri tinka tik karbonadui), o kumpeli koki su lasinukais ar pan.