kilo man tokia mintis:
jei as rudeni prisodinciau visokiu svoguneliu (tulpiu, hiacintu etc.) i vazona, per ziema ta vazona "ismesciau" i istiklinta balkona, gal man pavasari isdygtu ir prazystu geles? kaip manot, ar imanomas toks varintas? gal kas bandet ir turit patirties?
QUOTE(san @ 2005 08 29, 12:39)
kilo man tokia mintis:
jei as rudeni prisodinciau visokiu svoguneliu (tulpiu, hiacintu etc.) i vazona, per ziema ta vazona "ismesciau" i istiklinta balkona, gal man pavasari isdygtu ir prazystu geles? kaip manot, ar imanomas toks varintas? gal kas bandet ir turit patirties?
aha, aš taip ir dariau, viskas OK. tik tiek, kad aš parsinešiau sausio mėnesį į kambarį, tai žydėjo kambary. bet dabar galvoju nelabai apsimoka, na nebent kokį 1-2 vazonus.
tiesa, tik vienus krokus buvau į mažą labai vazonėlį pasodinus, tai nekas gavosi (tiksliau bandė kažkokiais susisukusiaias žiedais žydėti, ir pastoviai perdžiūdavo kambary, nes gi dar šildymas veikė), o kas dideliuose vazonuose- viskas ok. dar turiu kažkokioj literatūroj kada nuskanuosiu kaip į vazoną daug susodinti (sluoksniais)..
Paprasciausias sluoksniavimas-kuo didesnis svogunelis tuo giliau.Geriausia sodint gylyje triskart didesniame nei sekla,nei svogunelis.Niekada nebus per gilu ar seslu.
QUOTE(Regila @ 2005 08 29, 15:49)
Paprasciausias sluoksniavimas-kuo didesnis svogunelis tuo giliau.Geriausia sodint gylyje triskart didesniame nei sekla,nei svogunelis.Niekada nebus per gilu ar seslu.
Jo, tik kartais vazono gylis riboja
QUOTE(mari4 @ 2005 08 30, 12:10)
o as bandziau sodinti pavirsiuje, kaip amarilius. tai net ziedkociu nebuvo. susisuko ir numiro. sia ideja buvau pasiemusi is florexlit zurnalo.
tai čia panašiai kaip ir tie mano krokusai... vos ne paviršiuje, dygti buvo pradėję, bet tuo ir užsibaigė. Kaip ten žurnaluose juos paviršiuje išaugina- neaišku, matyt spec sąlygų reikia.
Kadangi turiu visokios literatūros, pačiai aktualu, tai pradėjau žiūrinėti kas yra apie tas svogūnines vazonuose (žinoma, dar anksti, labiau link spalio reik sodinti).
Vel is Kwietniko:
dėžutė ar vazonas t.b. min 20 cm gylio. ant dugno pilame 5 cm sluoksnį stambaus žvyro, o likusią dalį užpildome žeme (pasakyta sudėtis, bet manau kad per daug cackinimosi). Svogunus sodiname 3-5 cm atstumu viena nuo kito ir 1,5-2 cm nuo sieneles ir gylyje 3xsvoguno dydis (na, kaip ir sake Regila). Paruosta vazona statome vesioje vietoje (5-8C), statome i balkona (jei atviras balkonas reikia is visu pusiu apvynioti popierium, skudurais, šiaudais, akyto putplascio plevele ar pan., kad nesusaltu).
--
O čia iš knygutės "Выгонка растений". Kas nori pasicackinti
Namų sąlygomis galima pražydinti jacintus (čia suprantu tik juos) ne žemėje, o vandenyje, pvz. sloikiukyje. Indą užpildome vandeniu, kad vanduo negestų įmetame kelis angliukus, ir pastatome ant viršaus svoguna (gali būti piltuvėlio formos indo kaklelis
, kad stabilaii stovėtų svogūnas. Tarp svogūno apačios ir vandens paviršiaus turi būti labai mažas tarpelis, kad svogūnas nesileistų su vandeniu. "kompoziciją" uždengiame gaubtu iš tamsaus popieriaus ir statome į patalpą (šaldytuvą) 2-8 C dviems mėnesiams. per tą laiką, svogūnas išleis šaknis ir nedidelį daigelį. Paskui indą ant palangės, šviesoje ir kamb. temp (15-20C) ir jacintas pražįsta. Jei reikia, dapilama vandens.
Kad jacints žydėtų sausio mėn., reikia pradėti žydinti spalio pradžioje, o kovo 8 dienai- nuo gruodžio.
Šiaip čia tokia knižkė, už 1,50 Lt Vagos knygyne pirkau, bet atskirai apie įvairių augalų priverstinį pražydinimą aprašyta (įskaitant lelijas, krūmų šakas ir daugiamečius augalus)
QUOTE(san @ 2005 08 29, 13:39)
kilo man tokia mintis:
Bandžiau su tulpėmis, hiacintais, krokais ir narcizais. Pasodinau, padariau "žiemą", gruodžio pradžioje atnešiau kambarin ir kalėdoms žydėjo. Mažiausiai šviesos ir dėmesio reikėjo narcizams, o tulpės kur toliau nuo lempos-tai ir spalvos blyškios liko. Terlionė- taip galima įvertinti patirtį
QUOTE(Enija @ 2005 09 01, 20:33)
liko. Terlionė- taip galima įvertinti patirtį
Ir manau, kuo arčiau pavasaris, tiksliau kuo vėliau įnešti į kambarį vazonai, tuo geresni žiedai
QUOTE(elos @ 2005 09 02, 10:52)
Dėkui už pritrenkiančią idėją. Atrodo genialūs dalykai visada būna akivaizdūs tik į galvą neatbėga
Prašau dažniau apšviesti mus pradedančias gėlininkes