Įkraunama...
Įkraunama...

kaip "nesubobėti" atsiradus vaikeliui?

QUOTE(Nala24 @ 2012 05 11, 22:37)
Sakau nuolat,nes jei ir iseinu,tai buna dienos metu,ir vaiku nemegstu krauti kitiems,nes jie yra mano pareiga ir atsakomybe. Taip su teciu lieka,bet nedaznai .

Labai gražu bigsmile.gif
Aišku, kam čia dažnai vaikui su tėčiu bendraut, nes jis kas vaiko gyvenime - taip, paliko sėklą ir prašalaitis... Vaikai tik moters pareiga ir atsakomybė, jokiu būdu ne tėčio, nes kaip minėta, jis kaip ir niekas...
Ir seneliam negalima vaikų 'kraut", jie aišku neturi teisės vieni pabendraut su anūkais asmeniškai, nes viską o viską turi padaryt mama, na, nebent į kirpyklą išeitų kada...
Neturiu nuotaikos būt labai mandagi, tai skaitau ir "žaliuoju" g.gif

nežinau, aš tai "užkraunu" savo vargšę trimetukę vargšams seneliams net kokiai valandai porąsyk per savaitę, kai išeinu į treniruotę, nes nematau būdo ją ten vestis - ką jai ten veikt, sėdėt sustingusiai dvi su puse valandos? beje, ji ko gero net išsėdėtų, bet manau, kur kas mieliau pasibūt pas senelius... čia kai kalbama, kad esą VISUR gali vestis ir vaikus g.gif

ir mano vargšas vyras mielai būna su savo dukra - po darbo, savaitgaliais... dieve dieve, kaip tas mano vargšas vaikas nuo to nukenčia, kai aš pagalvoju - nes juk tai MANO atsakomybė ir pareiga su savo vaiku būt, jau tik niekieno kito wacko.gif na bet ką padarysi, tobulų nėra sad.gif

Atsakyti
stripulis, skoningai ironizuojate - smagiai skaitėsi, tik kad rašant apie "užkrovimą" kitiems tikrai ne apie porą valandų per savaitę dažniausiai kalbama. Ir bent jau aš savo vyro prie tų kitų tai tikrai jokiu būdu nepriskirčiau. Vaikai yra jo atsakomybė tiek pat kiek ir mano.

Šiandien perskaičiau dar porą puslapių atgal. Negaliu niekaip sutikti su subobėjimo traktavimu per išvaizdą ir higieną. Koks čia subobėjimas, jei žmogus nevala - neplauna galvos, nekerpa nagų ir pan. Tas knygų skaitymas ar neskaitymas irgi nieko neparodo - priklauso nuo to, kokias knygas skaito. Politika niekada nesidomėjau, žinias kasdien pažiūriu ir to manau užtenka ax.gif O pomėgiai mano turbūt labai bobiški: megzti, nerti, siuvinėti lotuliukas.gif

Šiaip aš galvoju, kad tikrai ne nuo to veikia moteris, priklauso bobiškumas, o nuo to kaip ji tai daro. Nu negi negalima viena akim pažiūrėti serialo unsure.gif Bet va kai jau lekia namo, kad nepraleistų serijos, tai jau bobiškumas.
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2012 05 12, 14:59)
Labai gražu bigsmile.gif

O kodel jus manot,kad mano vaikai su teciu nebendrauja ir jis nejaucia atsakomybes? Tai vadinasi jusu vyras gali su vaikais bendrauti,tik kai niekas nemato ir negirdi? Mano vaikai pakankamai gerai sutaria su teciu,vyresnelei db netgi gal labiau su teciu nori buti,matyt amzius toks,o gal tiesiog kad sese maza dar. Nereikia bandyti "suvartyti" zmoniu. Jei seima randa laiko kartu leisti laiko,mano vaikams kol kas nereikia,kad tevai jas palikinetu,gal kai atsiras noru ir ji tures pomegiu rimtesniu,tai ir leisim,taciau tol,kol vaikams reikia mamos,tol as busiu su jais,ir nesu blegesne,jei neinu sportuoti ar dar kur,jei moku kitaip leisti laika,man nebutina iseiti is namu daznai. Jusu zodziu pasiskaicius,atrodo,kad visos mamos,kurios mielai leidzia laika,ir neleiko to kazkokia "katorga" yra blogietes ir augina kozkokius busimus monstrus. As pvz esu tos nuomones kad daugiau maziau,taciau iki vaikui sueina 3.5m reikalinga mama,kol jis atranda save,kol tampa savarankiskesni,jis tikrai daug laiko leidzia su mama,bet ar tai blogai? Nemanau,kad cia kuri nors sako,kad mama 24val per para turi buti su vaiku,mes turim suprasti,kada laikas "atlipti" nuo savo vaiko,kad jis taptu savarankiskas,turi ismokti pasirupinti savimi,bet tai droma palaipsniui...
O stai pomegiai visu skiriasi,vienos pasirenka sporta,kitos dar kazka,juk ir nuo zmogaus priklauso,taciau as norejau pasakyti,akd as nesu is tu zmoniu,kurie siaip,be rimto reikalo prasineja tevu prieziureti mano vaikus. Nesakau,kad seneliai jais nepasirupins,taciau tai mano vaikai,ir manau as turiu laikinai derinti prie vaiko,o stai ateina laikas,kada viakas iseina i darzeli,ir prasau,jums laiko dar daugiau laisvesnio.
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2012 05 11, 15:56)
sveikinu.
pirma, turit daugybę šansų išauginti klaikią egoistę.
antra, jei neturėsit iš eilės dešimties vaikų, tai kažkur po dešimties metų liksit viena be mėgstamų pomėgių, be draugų ir t. t., nes tokio amžiaus vaikams jau rūpi tik jų draugai ir pomėgiai...

kiekvieno mastymas. as manau kol mazi vaikai reikia atiduoti gyvenima jiem. bus to laiko,paauks vaikai tada galima skirti laiko sau,draugam,tusam ir tt. man mano gyvenime vaikai yra nr 1. o kaip jum,cia jusu bedos! as tam seima ir kuriau kad tureciau vaiku,kuriem gyvenima paaukociau,o jeigu jum vaikai ne toki svarbus tai nenustepkit kad senatvej is vaiku net puodelio vandens nesulauksit...kaip jus vaikam taip ir jie jum!! ax.gif
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2012 05 12, 14:59)
Labai gražu bigsmile.gif
Aišku, kam čia dažnai vaikui su tėčiu bendraut, nes jis kas vaiko gyvenime - taip, paliko sėklą ir prašalaitis... Vaikai tik moters pareiga ir atsakomybė, jokiu būdu ne tėčio, nes kaip minėta, jis kaip ir niekas...
Ir seneliam negalima vaikų 'kraut", jie aišku neturi teisės vieni pabendraut su anūkais asmeniškai, nes viską o viską turi padaryt mama, na, nebent į kirpyklą išeitų kada...
Neturiu nuotaikos būt labai mandagi, tai skaitau ir "žaliuoju" g.gif

nežinau, aš tai "užkraunu" savo vargšę trimetukę vargšams seneliams net kokiai valandai porąsyk per savaitę, kai išeinu į treniruotę, nes nematau būdo ją ten vestis - ką jai ten veikt, sėdėt sustingusiai dvi su puse valandos? beje, ji ko gero net išsėdėtų, bet manau, kur kas mieliau pasibūt pas senelius...  čia kai kalbama, kad esą VISUR gali vestis ir vaikus g.gif

ir mano vargšas vyras mielai būna su savo dukra - po darbo, savaitgaliais... dieve dieve, kaip tas mano vargšas vaikas nuo to nukenčia, kai aš pagalvoju - nes juk tai MANO atsakomybė ir pareiga su savo vaiku būt, jau tik niekieno kito wacko.gif na bet ką padarysi, tobulų nėra sad.gif

drinks_cheers.gif ir aš biggrin.gif
o jau tas "atiduodu visą save" - nesąmonė. Klaida didžiausia. Va čia ir yra subobėjimas sukvailėjimas.
Papildyta:
QUOTE(ErikaAlgirdasSkaiste @ 2012 05 11, 11:35)
super pasakyta thumbup.gif  manau kiekviena mama kuri yra tikra mama,yra subobejus,nes gimus vaikui ji visa save paaukoja. bet cia kas kaip supranta smile.gif  man gime dukra tai atsisakiau visko.draugu,svenciu ir tt,as dariau tik tai kas mano manymu buvo svarbu,vaziuodavom tik ten kur budavo galima buti su vaikais...mes labai daug ko atsisakeme gimus dukrytei,bet del to kaip sakoma neverkiu,nes man seima, vaikai yra svarbiau uz betkoky tusa ar tai pasisedejima su draugais...

užuojauta.
Atsakyti
Didelė užuojauta ErikaAlgirdasSkaitė doh.gif
Tikiuosi tikrai vaikai jusm už tai padėkos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lili*: 13 gegužės 2012 - 14:01
QUOTE(ErikaAlgirdasSkaiste @ 2012 05 13, 12:03)
kiekvieno mastymas. as manau kol mazi vaikai reikia atiduoti gyvenima jiem. bus to laiko,paauks vaikai tada galima skirti laiko sau,draugam,tusam ir tt. man mano gyvenime vaikai yra nr 1. o kaip jum,cia jusu bedos! as tam seima ir kuriau kad tureciau vaiku,kuriem gyvenima paaukociau,o jeigu jum vaikai ne toki svarbus tai nenustepkit kad senatvej is vaiku net puodelio vandens nesulauksit...kaip jus vaikam taip ir jie jum!! ax.gif

o gal priešingai vaikams taip įgrįs jūsų perdėtas rūpinimasis,kad jie kuo greičiau pakels sparnus iš namų ir norės kuo rečiau sugrįžti tongue.gif
Nereikia vaikams absoliučiai visko atiduoti, reikai ir save mylėti, nes nemylint savęs nemylėsit ir vaikų 4u.gif

O be to jūs meluojat čia blink.gif Įdomu kaip baigėt mokslus , gal į pamokas nešėtės kartu, kai vyras dirbo, o jūs .....tokia jaunutė, pati kitoj temoj rašot padėjo tėvai.. o čia mama didvyrę vaizduojat.... biggrin.gif

Suaukit, subręskit 4u.gif

vaikai svarbūs, vaikus mylim, aukėjam, žaidžiam ir t.t. bet juk ir mes žmonės ir viskas suderinima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ErikaAlgirdasSkaiste @ 2012 05 13, 12:03)

va tuo mes ir skiriamės wink.gif jūs ketinate paaukoti vaikams tam tikrą gyvenimo dalį, kad senatvėje jie jaustųsi skolingi ir davinėtų jum puodelį ar vonelę vandens.
o aš auginu žmogų, kuris bus laisvas mano senatvėje gyventi kad ir kokioje Australijoje ir iš kurio nesitikiu nei vandens, nei dar ko nors. nes mano dukra man neskolinga NIEKO. nėra ir nebus. jei turės vaikų, ji bus "skolinga" jiems iki tam tikro laiko šį bei tą. Jei neturės, nebus ir to.
Atsakyti
QUOTE(betula001 @ 2012 05 13, 15:06)
o gal priešingai vaikams taip įgrįs jūsų perdėtas rūpinimasis,kad jie kuo greičiau pakels sparnus iš namų ir norės kuo rečiau sugrįžti  tongue.gif
Nereikia vaikams absoliučiai visko atiduoti, reikai ir save mylėti, nes  nemylint savęs nemylėsit ir vaikų  4u.gif
O be to jūs meluojat čia   blink.gif Įdomu  kaip baigėt mokslus , gal į pamokas nešėtės kartu, kai vyras dirbo, o jūs .....tokia jaunutė, pati kitoj temoj rašot padėjo tėvai.. o čia mama didvyrę vaizduojat.... biggrin.gif

Suaukit, subręskit  4u.gif

vaikai svarbūs, vaikus mylim, aukėjam, žaidžiam ir t.t. bet juk ir mes žmonės ir viskas suderinima  4u.gif

labai slykstu klausyti kaip taip stumet ant zmoniu!!! jei ka as mokiausi vakarinei,neakivaisdiniu,pamokas dariau namie,atsiskaitydavau tiktai nunesusi uzduotis,todel dukryte nesdavausi su savim. jusu zinei,as savo paneles nepalikus niekada pas senelius,kaip jei buvo 3 metai,ji pati paprase tai palikau 1 dienai pabuti,bet viskas. o as derinu viska,kad man nereiktu palikineti vaiko betkur,ir apkrauti rupesciais tevus,jie patys dar jauni turi dabus ir savo vargus todel man butu geda dar vaika palikti jiem rupintis,todel verciausi kaip tik galejau bet savo mergaites niekada nepalikdavau...o buvo egzaminai,tai tam yra vyras jis tevas jis ir pabuvo...o tevu padejimas mum buvo tik stogas virs galvos kuty laika. nezinot tai geriau patylekit!!! beto kas sake jog as sau laiko neskiriu? ka as tipo apkerpejus vaikstau,as tik pasakiau jog mes darome tai,kas mum netrugdo buti ir su vaiku... mes einam ten kur galima eiti su mergaite,mes bunam su daraugais,bet ne kaip seniau jog iki kitos dienos ryto,dabar yra tam ribos. JUS SMERKIAT ZMOGU ISKART NET NEYSISKAITE.SLYKSTU. jau ne karta pastebejau jog jus tam mamuciuklube ne diskutuojat o smerket,ot mamos...jeigu as passkiau kaip yra,reiskiasi taip yra, ir cia mano gyvenimas man jo diriguot nereikia ar dar kazkaip aiskyt. rupykites savo bedom ne kitu!!!
Atsakyti
ErikaAlgirdasSkaiste - jus tuos egzaminus islaiket? Sunku butu tuo patiket, nes gramatiniu klaidu labai daug darot biggrin.gif

Noriu papriestaraut mamytems kurioms atrodo kad i visus vakarelius, renginius ir susiejimus reikia ir tinka vaikucius vestis... Man atrodo kad tikrai ne visuose susiburimuose vaikai buna laukiami ir reikalingi, tiesiog ne visos mamytes susipranta, o zmones mandagus ir daznai nieko nepasako blush2.gif Viena-du-tris vakarus i menesi man regis galima palikt vaika ir su seneliais ir jokia cia tragedija, o jei seneliai nepasilieka ar gyvena toli dar yra toks dalykas kaip auklytes. Esu as pati organizavus daug vakarieniu ir vakareliu, bet mano aplinkos draugai visada pasiteirauja ar renkames su vaikais ar be - ir jei vakarelis planuojamas be vaiku, niekas del to neisizeidzia.

Stripulis - skaitau jusu post'us ir man regis kad cia as rasyciau drinks_cheers.gif
Musu su sese tevai irgi butent taip mus augino, buvo laikas skirtas vaikams ir isvykos su vaikais, buvo laikas kuris buvo skirtas tevams ir nebuvo del to jokios tragedijos. Kartais atostogaudavom visi kartu, kartais tevai isvykdavo kazkur atskirai. Budavo vakareliu kur rinkdavosi visi su vaikais, budavo ir vakarieniu kur vaiku niekas nesivesdavo. Ir musu santykiai su tevais puikus, tiesa pasakius neisivaizduoju ar galetu but dar geresni biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gaudyk @ 2012 05 14, 12:29)
ErikaAlgirdasSkaiste - jus tuos egzaminus islaiket? Sunku butu tuo patiket, nes gramatiniu klaidu labai daug darot  biggrin.gif

Noriu papriestaraut mamytems kurioms atrodo kad i visus vakarelius, renginius ir susiejimus reikia ir tinka vaikucius vestis... Man atrodo kad tikrai ne visuose susiburimuose vaikai buna laukiami ir reikalingi, tiesiog ne visos mamytes susipranta, o zmones mandagus ir daznai nieko nepasako  blush2.gif Viena-du-tris vakarus i menesi man regis galima palikt vaika ir su seneliais ir jokia cia tragedija, o jei seneliai nepasilieka ar gyvena toli dar yra toks dalykas kaip auklytes. Esu as pati organizavus daug vakarieniu ir vakareliu, bet mano aplinkos draugai visada pasiteirauja ar renkames su vaikais ar be - ir jei vakarelis planuojamas be vaiku, niekas del to neisizeidzia.

Stripulis - skaitau jusu post'us ir man regis kad cia as rasyciau  drinks_cheers.gif
Musu su sese tevai irgi butent taip mus augino, buvo laikas skirtas vaikams ir isvykos su vaikais, buvo laikas kuris buvo skirtas tevams ir nebuvo del to jokios tragedijos. Kartais atostogaudavom visi kartu, kartais tevai isvykdavo kazkur atskirai. Budavo vakareliu kur rinkdavosi visi su vaikais, budavo ir vakarieniu kur vaiku niekas nesivesdavo. Ir musu santykiai su tevais puikus, tiesa pasakius neisivaizduoju ar galetu but dar geresni  biggrin.gif

nesirkit svetimom ligom,manau cia ne jusu bedos kaip as rasau,ir kiek klaidu...o egzai islaikyti,neparegyvenkit!!!!rupykites savo gyvenimu
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2012 05 13, 19:39)
o aš auginu žmogų, kuris bus laisvas mano senatvėje gyventi kad ir kokioje Australijoje ir iš kurio nesitikiu nei vandens, nei dar ko nors. nes mano dukra man neskolinga NIEKO. nėra ir nebus. jei turės vaikų, ji bus "skolinga" jiems iki tam tikro laiko šį bei tą. Jei neturės, nebus ir to.

drinks_cheers.gif
Dar aš pridėčiau vaikui gražius vaikystės prisiminimus. Na pvz.: kad mama ne dulkes namuose valinėjo visą dieną, ruošė pietums n patiekalų sudėtingiausių, sėdėjo su nulakuotais nagais ar veido/plaukų kaukėm, o eidavo su vaiku į kiemą kamuolio paspardyt.
Atsakyti