Įkraunama...
Įkraunama...

kaip "nesubobėti" atsiradus vaikeliui?

QUOTE(paslydau @ 2009 05 21, 10:46)
as dabar taip pamasciau, kad turbut labiausiai liudi ir "serga", tos moterys, kuriu vyrai nepadeda, nepagiria, nesirupina zmonomis, neperima dalies darbu ir t.t. tada moteriai ir kyla visokiu minciu, o ir maziau laiko lieka kai viska pati turi pasidaryti.. mano vyras dziaugiuosi kad rupinasi, tai net kazkaip geda butu verkt ir liudet kai tiek pagalbos.

drinks_cheers.gif

QUOTE(alfa159 @ 2009 05 21, 13:08)
Aukso zodziai. Kad nesubobeti, reikia jaustis moterim, o ne boba. O kad jaustis moterim- siuvinejimas ir pavyzdine leliaus uzpakaliuko prieziura, deja, nepades.
Apsispresti del vyro reikia. Arba stengtis patikti esamam, arba kazkam kitam.

mhm, manau reikia rasti atspirti. gal dar laiko priimti sprendimams reikia. kazkaip viskas dar pakibe ore. tas nedziuginantis permainu metas..

QUOTE(KristinaP12 @ 2009 05 21, 14:18)
Na aš pabersiu kitokių emocijų:

aciu. panasu, kad rasai i situacija zvelgdama laiko perspektyvoje. grizai i darba, isiliejai i kolektyva, numetei svori. tikiu, man irgi viskas taip bus. tiesiog prioblema labiau yra cia ir dabar. pilkoj kasdienybej. o kai vyras is darbo grizta 23 valanda, o tada krinta miegoti - visai enkaltinu tu apaugusiu taukuciais ir prizelusiom pazastim. nes mano leliukas reikia nuo ryto iki vakaro tai tos pora valandu kurias jis miega man vos vos uztenka pavalgyt, isskalbt rubelius ir kt mamos rupesciai. aisku, stengiuos save susitvarkyt. bet tai en tas kai eini i darba.

palikt maziuka auklei?? kazkoks nesveikas motiniskas instinktas dar veikia - negaleciau net savo mamai pailkt. bet praeis. manau po menesio poros atsigausiu.. maziuke dar dukryte labai.

Papildyta:
QUOTE(Akva @ 2009 05 21, 15:25)

Esu maciusi ne viena atveji, kai vyras po leliuko gimimo pradeda dirbti dar daugiau nei iki to ir namie tampa sveciu, o moteryte sedi visa taukais apaugusi, apzelusiom pazastim, nes "vyras jai nepadeda". O vyrui ji tiesiog nebeidomi.

o is kur fiziskai rasti jegu? kai vaikutis neramus, kai sergantis kai nemiega naktimis? taukus ir pazastis galima susitvarkyti. bet tuo idomi-neidomi neapsiriboja. va tai ir turejau omenyje skelbdama tema - ka daryti kad nuo ryto iki vakaro triusdama su savo kudikiu butum vyrui idomi.. kaip ensubobeti. kokie tie bendri salycio taskai?
Atsakyti
Labas 4u.gif
Aš norėjau pasakyti, kad turbūt kiekviena moteris (arba bent daugelis) po gimdymo jačiasi taip, lyg visas pasaulis aplink pasikeitė, ir ne visada į gerąją pusę.. Kai pagimdžiau dukrytę, mėnesį laiko išvis negalėjau kalbėti net telefonu, nes kas tik paklausdavo kaip jaučiuosi, pradėdavau žliumbti cray.gif Gimdymas buvo ganėtinai sunkus (dėl gresiančio neišgyvenimo, teko skubiai operuoti), gal tas ir įtakojo, bet mūsų santykiai su vyru labai smarkiai pašlijo.. Verkdavau nuo ryto iki vakaro, net nežinau dėl kokių priežąsčių.. o juk buvo ir vyresnėlis sūnus, kurį teko žiūrėti.. Vyras dirbo, man praktiškai niekuo nepadėdavo, o dar po kelių savaičių man kilo komplikacijos, dėl kurių turėjau labai daug vargo doh.gif Žodžiu jaučiausi turbūt dar blogiau nei temos autorė.. bet.. kai savijauta (fiziškai sustiprėjau) pagerėjo, pradėjau dažniau vaikščioti su mažyle lauke. Kadangi draugių aplink neturiu, tai stumdydavau vežimą viena, arba su sūneliu.. Pasiilgusi bendradarbių, užsukdavau ir į darbą ax.gif ir joms įdomu būdavo leliuką pamatyti, ir man džiugu pasirodyti ax.gif Kažkaip po truputį išbridau iš tos nevilties, kad esu niekam nereikalinga. Ir supratau vieną, kad gyvenime esu labai, labai REIKALINGA SAVO VAIKAMS.. wub.gif Jau daug laiko praėjo. Su vyru santykiai pagerėjo (matyt abu išgyvenom pogimdyvinę depresiją hihihi.gif ), laukdama jo grįžtančio iš darbo ir labiau pasigražinu blush2.gif ir kartais pasipuošiu neįprastai ax.gif O dukrytė džiugina kiekvieną dieną, parodydama ką nors naujo, ir tardama pirmuosius žodžius.. Tai tikrai nepakartojama wub.gif Manau atperka visus vargelius.. na aišku manoji tai daug nepakartojamo ir negero moka padaryti, bet čia juk vaikai thumbup.gif
Linkiu temos autorei didesnio pasitikėjimo savimi, ir svarbiausia, kai vyras pamatys, kad mylite save, rūpinatės ir pasitikite, tada ir jis pasikeis jūsų atžvilgiu 4u.gif
SĖKMĖS 4u.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif subobet, gal nesubobejau, bet laiko sau beveik nerandu verysad.gif palyginus kiek anksciau skirdavau sau, minimum ka speju tai nulekt iki soliariumo pasikaitint kol dukryte miega, siaip visa savo laika su dukryte bunu, nei minutei vienos nepalieku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elinga_27 @ 2009 05 23, 10:03)
Labas  4u.gif
Linkiu temos autorei didesnio pasitikėjimo savimi, ir svarbiausia, kai vyras pamatys, kad mylite save, rūpinatės ir pasitikite, tada ir jis pasikeis jūsų atžvilgiu  4u.gif
SĖKMĖS  4u.gif

dziaugiuos, kad santykiai su vyru pasitaise. vis tik nelengva prarasti mylima zmogu. drauga. nors siuo gyvenimo periodu ir elgiasi toli grazu ne kaip draugas. bet turbut jam pogimdyvine depresija doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dryžuota @ 2009 05 22, 21:53)
o is kur fiziskai rasti jegu? kai vaikutis neramus, kai sergantis kai nemiega naktimis? taukus ir pazastis galima susitvarkyti. bet tuo idomi-neidomi neapsiriboja. va tai ir turejau omenyje skelbdama tema - ka daryti kad nuo ryto iki vakaro triusdama su savo kudikiu butum vyrui idomi..  kaip ensubobeti. kokie tie bendri salycio taskai?

Visu pirma, turi buti idomi ne vyrui, o sau!!!! Juk priziurime save ne del ju.. o gal klystu? ax.gif
Mano antras vaikas 9 menesius nemiegojo. Vyras tuomet "priziurejo" pametinke sese, o as likau kitam kambaryje su sunum. Nakti keldavosi kas 30 min. Diena prasidedavo 4.30 doh.gif As ji pamaitindavau ir sesdavau prie kompo, nes darbas toks... Padirbejus apie 2 val vel ji pamaitindavau ir tada dar pora val abu pamiegodavom. Apie 9 visi atsikeldavom. Pusryciai. Po ju visi sportuojam: pilvo presas, atsitupimai ir kiti malonumai, nes svorio buvau +35kg priaugusi. Vaikai netrukde visai, jiems net patiko. Po to pietus, sunus lauke pamiegodavo, pribegom padirbedavau prisedus prie kompo. Namus sutvarkydavau, islygindavau, su vaikais pazaisdavau, vakare i sporto kluba vaziuodavau ir taip kaip vovere rate. Pas mane kiekviena minute isnaudota buvo, gal del to net minties nekilo, jog galeciau subobeti. Beje, laiko vyrui taip pat buvo. Aisku, po pusmecio nuo nedamiegojimo stogas vaziavo, vat tada susiradau aukle 3-4 val per diena, per kurias as miegodavau. ax.gif

Didziausia manau jusu klaida ir yra galvojimas "oi, kad tik vyrui patikciau, oi, kad tik vyras man padetu" Atstokit jus nuo tu vyru! Ka darytumet jei vyras nepadetu? Nejau gyvenimas jo nepadejimu ir baigtusi?
Be to, patikti reikia ne tik savam vyrui, bet ir visiems kitiems vyras! tongue.gif

Atsakyti
Sweika.O is kur tu?
Palaikyciau kompanija blush2.gif mano mazei dar ti 7 dienos sendien, bet esam abi labai draugiskos, ir galetumem wezimukus stumdyt kartu blush2.gif
siaip yra iwairiausiu mamyciu klubu, ten uzsiemimu tikrai gali susirasti, ir patarimu, ir siaip paplepejimu.....
user posted image
Atsakyti
Akva, sauni Tu moteris. stipri. aciu, akd parasei.. Nadezda, kaip miela.. as gyvenu santariskese. o tu? sveikinu gimus mergytei wub.gif
Atsakyti
Dryzuota, kaip tavo nuotaikos dabar? Ar pagerejo?
Atsakyti
Viskas praeinama, man irgi daug buvo visko, bet su laiku pasimirsta tie sunkumai. Susirask drauge, su ja bus daug linksmiau, turesi pasipasakoti kam savo vargus, dziaugsmus ir isgyvenimus. Auksciau galva 4u.gif
Atsakyti
prisiminiau, kad esu uzvedusi tokia tema. stai jau 7 menesiai po gimdymo.daug ka alikas pakeicia. mano dukra sacvarankiskas pilietis, su ja jau ir islekt kur galima (ka tik ilsejomes pora savaiteliu Barselonoje), jau ir kazkas idomu, jau ir pabut be papuko gali pusvalanduka.. vis tik kai prisimenu tie pirmi menesiai kazkoks kosmaras.

aisku, ilgiuos darbo ir veiklos. taciau tuo paciu zinau, kad mazes ne uz ka niekam dar nepalikciau. tai ir nesiskundziu labai..
Atsakyti
Aš jaučiu, kad prasideda kartais vadinamasis bobėjimas man. Sugebu nuo ryto iki vakaro pravaikštiot su pižama ir šiaip mąstysena bambekliška pasidarė. Labai stengiuosi kažką keisti, nuėjau į kirpyklą, tai savaitę čiustinausi, o paskui vėl kaip šušara vaikštau doh.gif Nu žodžiu, man kažkaip bangom tas bobėjimas išlenda... blush2.gif
QUOTE(Dryžuota @ 2009 11 16, 11:42)
daug ka alikas pakeicia

Skaičiau ir taip ir anaip, galvoju kas tas alikas... Vyro vardas, ar kaip... temoj lyg ir neminėtas... Paskui tik susipratau, kad čia laikas lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausriukas_ka: 16 lapkričio 2009 - 19:09
Noreciau pasidziaugti, kad temos autorei jau daug geriau 4u.gif

O siaip manau, kad viskas priklauso nuo pacios moters, yra tokiu, kurios net nepagimdziusios virsta "bobomis" (labai baisus zodis), o yra tokiu, kurios ir turincios keturis vaikus islieka idomios ir sau ir vyrui ir aplinkiniams. Aisku, tas periodas kai paskesti vystykluose su mazais leliukais neisvengiamas, bet jis labai greit praeina, tereikia ji isgyventi ir vel atrasti savyje moteri, pamilti pasikeitimus juk tai tik privalumai - tu tapai mama, taigi realizavai save naujoje srityje.

Sekmes visoms isgyventi ta sunku pirmu menesiu laikotarpi, VISKAS PRAEINA 4u.gif
Atsakyti