manau pati autore ir atsake i savo klausima, prie temos parasydama "Kaip nesubobeti,kai pasaulis sukasi tik apie vaika".paslaptis labai paprasta- nereikia leisti,kad visa tavo pasauli uzpildytu tik vaikas. reikia eiti pasikulturinti,arba tiesiog iseiti susitikti su draugemis,ir jokiu budu neuzsisedeti namie

Ką reikšia subobėti? gi ne turguje siemkas pardavinėji
Man atrodo kad visas tėvų pasaulis ir turi suktis aplink leliuką, iki metukų laiko tai tikrai ir tik su jo norais turi derintis tėvelių gyvenimas
kada daugiau jei ne dabar gyventi stebuklėliu savo, gaudyti jo šypsenas, auginti dantukus, mokinti ploti katučių ir padėti atsisėsti
labai greitai ateis laikas kai mažasis angelas nebenorės būti paimtas ant rankų, bučiuojamas, nes bus jau "suaugęs ir savarankiškas"
joks čia subobėjimas, vaikas niekada netrugdys nei susitikimams su draugais, nei jokiems kitiems dalykams, kaip gali trukgyti arba neigiamai veikti gyvenimą tas, kurį myli labiausiai pasaulyje?
bent jau mano tokie jausmai ir požiūris šiuo klausimu

pritariu visiskai
mano vienas draugelis kai suzinojo, kad maitinu tada dar tik 3 men dukryte, man pareiske uzuojauta
nu va, sako, tai nei isgert, nei pabaliavot negali. ziurek, nesubobek tik. maniske tai ne dienos nemaitino, juk visa laika priristas butum. nu ka tokiam gali pasakyt? uzuojauta tau ir tavo vaikui
nes yra laikas baliavot, yra laikas kakucius ciupinet
dar galima rasti sirdziai mielu uzsiemimu. ziurint kas patinka, as pvz platinu kosmetika. tam nebutina kur nors vaiko palikti. kitam gal patinka skaityti, uzsiimti rankdarbiais ar dar kuo.

QUOTE(kristinukas
@ 2009 12 12, 01:09)

nu ka tokiam gali pasakyt? uzuojauta tau ir tavo vaikui

QUOTE(floridija @ 2009 11 25, 12:54)
Noreciau pasidziaugti, kad temos autorei jau daug geriau
O siaip manau, kad viskas priklauso nuo pacios moters, yra tokiu, kurios net nepagimdziusios virsta "bobomis" (labai baisus zodis), o yra tokiu, kurios ir turincios keturis vaikus islieka idomios ir sau ir vyrui ir aplinkiniams. Aisku, tas periodas kai paskesti vystykluose su mazais leliukais neisvengiamas, bet jis labai greit praeina, tereikia ji isgyventi ir vel atrasti savyje moteri, pamilti pasikeitimus juk tai tik privalumai - tu tapai mama, taigi realizavai save naujoje srityje.
Sekmes visoms isgyventi ta sunku pirmu menesiu laikotarpi, VISKAS PRAEINA

O siaip manau, kad viskas priklauso nuo pacios moters, yra tokiu, kurios net nepagimdziusios virsta "bobomis" (labai baisus zodis), o yra tokiu, kurios ir turincios keturis vaikus islieka idomios ir sau ir vyrui ir aplinkiniams. Aisku, tas periodas kai paskesti vystykluose su mazais leliukais neisvengiamas, bet jis labai greit praeina, tereikia ji isgyventi ir vel atrasti savyje moteri, pamilti pasikeitimus juk tai tik privalumai - tu tapai mama, taigi realizavai save naujoje srityje.
Sekmes visoms isgyventi ta sunku pirmu menesiu laikotarpi, VISKAS PRAEINA

sutinku, kad viskas priklauso tik nuo saves pacios! Visos mes sukames apie savo kudikius, ir manau, tai nuostabu, bent jau man tai kelia tik dziaugsma! Bet Kai iseinu is namu, niekas net itarti negali, kad 6 men. esu be miego, nes vaikas valgo kas 2 Val., kad esu pavargus ir kad ji dar maitinu pati! Reikia visai nedaug pastangu, ir as save laikau dabar dar grazesne, nes motinyste man tinka ir labai patinka!
QUOTE(Akva @ 2009 05 21, 09:46)
Man juokas ima is bobyciu, kurios turedamos viena vaikeli is chalato neislipa, suspeja tik vaikui valgyt paduoti, o namuose kaip po uragano. Aisku, tuomet visas pasaulis kaltas, bet is tikruju, kaltos jos pacios!
Nesakyčiau taip kategoriškai. Dar viskas priklauso ir nuo vaiko. manoji nuo gimimo visai niemiegodavo, tik ant rankų pienuką traukdama užsnūsdavo keliom minutėm ir nebandyk jos padėt, nes iš kart pabusdavo ir šaukdavo visa gerkle

Dabar jau daug lengviau, bet kai prisimenu per ką praėjau, tai suprantu visas mamytes, kurioms labai sunku ir mažai ką gali pakeisti

QUOTE(kristinukas
@ 2009 12 12, 01:09)

nu va, sako, tai nei isgert, nei pabaliavot negali.
Manes kai nestumo gale paklausdavo ar ketinu maitinti pati ir kai atsakydavau teigiamai, vos ne isvisu susilaukdavau uzuojautos, kad "sausi" metai nusimato

o dėl subobėjimo... tai niekada nesakykit niekada... mano zuikiai abu buvo ramūs, tai galėjau ir sau, ir vyrui, ir namams, ir pomėgiams laiko skirt... o va artima giminaitė... vos ne giltine pavirto... vaikutis iki 6 mėn vemdavo nuolat... tai jai tikrai ne iki namų tvarkos ir savęs pateikimo buvo... ir dar atsirasdavo idiotų aiškinančių, kad reikia savim rūpintis... tipo kas čia atsitik jei paliksi kelioms minutėms ir nueisi į dušą... o kad vaikas nežinia kiek kartų duso apsivėmęs ir tik sekundei nusisukus tai tipo nusišneka ir savo asileidimą taip paaiškina

aišku yra visokų žmonių... bet... ne visada viskas taip atrodo kaip yra...
Tikrai uzuojauta tiems kam svarbiau pagert ir pabaliavot.Negeriau niestumo metu ir pradejau ragaut po truputi tik kai vaikui buvo virs triju metu.Visa ta laika negeriau ir nenorejau,kiti to negalejo suprast.Tiesiog man nepatinka buti ikaususiai ar tuo labiau girtai.Taip dabar su vyru vynelio isgeriam ir sveciuose kokteiliuku ar sompaniuku pasimegauju,bet viskas proto ribose,as tikrai nenoriu kad mano vaikas mane girta pamatytu.
O kas liecia subobejima,tai viskas priklauso tik nuo musu paciu.Pradzioje labai sunku,nes viskas sukasi tik apie leliu,o kai darosi savarankiskesnis,galima ir sau daugiau laiko skirt.As megstu skaityt,fotografuot,megst,siut,siuvinet ir ta darau kai tik laiko yra,aisku jau ir mano bernas didelis 4,3m
,nors laiko ir demesio jam tenka labai daug skirt.
O kas liecia subobejima,tai viskas priklauso tik nuo musu paciu.Pradzioje labai sunku,nes viskas sukasi tik apie leliu,o kai darosi savarankiskesnis,galima ir sau daugiau laiko skirt.As megstu skaityt,fotografuot,megst,siut,siuvinet ir ta darau kai tik laiko yra,aisku jau ir mano bernas didelis 4,3m

QUOTE(˜ª¤Julija¤ªI @ 2009 12 11, 02:06)
Ką reikšia subobėti? gi ne turguje siemkas pardavinėji
Man atrodo kad visas tėvų pasaulis ir turi suktis aplink leliuką, iki metukų laiko tai tikrai ir tik su jo norais turi derintis tėvelių gyvenimas
kada daugiau jei ne dabar gyventi stebuklėliu savo, gaudyti jo šypsenas, auginti dantukus, mokinti ploti katučių ir padėti atsisėsti
labai greitai ateis laikas kai mažasis angelas nebenorės būti paimtas ant rankų, bučiuojamas, nes bus jau "suaugęs ir savarankiškas"
joks čia subobėjimas, vaikas niekada netrugdys nei susitikimams su draugais, nei jokiems kitiems dalykams, kaip gali trukgyti arba neigiamai veikti gyvenimą tas, kurį myli labiausiai pasaulyje?
bent jau mano tokie jausmai ir požiūris šiuo klausimu 

Prtariu visu 100 %

Kiekvieną kart užplaukus juodai bangai,stengdavaus galvoti ir įsivaizduoti,kad aš guliu didelėj žalioj,skaniai kvepiančioj,gaivioj pievoj.Stengdavaus net kvapą pajaust.
O kaip patiko ši idėja
ir aš taip darysiu!
O kaip patiko ši idėja

ir aš taip darysiu!