as vel idesiu vyro ruostus patiekalus
Vistienos ir bulviu kepinys pagal J. Oliveri

Reikes:
poros vistienos filiuku (reiketu vistos kulseliu,bet as naudojau filiukus)
puses kg virtu bulviu
250 gramu vysniniu pomidoru (geriausia ivairiaspalviu)
4 saukstu alyvuogiu aliejaus
poros saukstu raudonojo vyno acto
bet kokiu svieziu prieskoniu (kalendros, petrusku, oregano..)
druskos, pipiru
kol verda bulves, supjaustome vistiena ir apie 10 minuciu apkepiname keptuveje. Vysninius pomidorus nuplikome verdanciu vandeniu ir nulupame odele (galima to ir nedaryti). JEi turime oliverio flavuor sheikeri (labai geras daiktas) sudedame i ji priekonines zoleles, iberiame druskos ir pipiru ir gerai sutriname. tada supilame alieju ir acta, dar gerokai pakratome, kad viskas gerai susimaisytu. i kepimo forma dedame vistienos file, pomidorus ir bulves, apslakstome padazu, pabarstome druska ir pipirais ir sauname i orkaite 40-ciai minuciu, kol graziai paruduos. pries patiekdami paslakstome citrinu sultimis.
Pikantiska lesiu ir avinzirniu sriuba su desralabai skani ir maistinga sriuba. Lesiai itin turtingi proteinais ir lasteliena. Galima naudoti astria desra, kas megsta astriau.

reikia:
simto gramu zaliuju lesiu
2 saukstai alyvuogiu aliejaus
2 spaustuvu ispaustos cesnako skilteles
skardines konservuotu avinzirniu
smotelio desros (apie 50-70 gr.)
poros dideliu pomidoru
sauksto pomidoru tyres
smulkiai supjaustyto didelio svoguno
2 sauksteliu kmynu
2 sauksteliu kalendros seklu
puse saukstelio cinamono
puse saukstelio aitriuju papriku milteliu
1,5 litro sultinio
citrinos sulciu.
lesius dedame i vandeni ir verdame apie 15 minuciu kol suminkstes. kmynus, kalendra, cili miltelius ir cinamona dedame i mortyra/grustuve ir sugrudame iki milteliu koncistencijos. Pomidorus nuplikome verdanciu vandeniu ir nulupame odele, po to supjaustome kubeliais. i puoda pilame alyvuogiu alieju ir jam ikaitus dedame desra, svoguna, cesnaka. pakepinti apie 5 minutes. tada sudeti prieskonius, pomidorus, lesius, avinzirnius, pomidoru tyre ir supilti sultini. Uzvirinti, sumazinti ugni ir virti apie 15 minuciu. Pagal skoni pagardinam druska, pipirais ir sitrinu sultimis.
Skanaus