
Balta todėl, kas su baltu padažu ir balta mėsyte


500 gr. vištienos krūtinėlės
lazanijos lakštų
3 š. miltų
100 gr. sviesto
pieno
sultinio kubelis
svogūnas
200 gr. fermentinio sūrio
žalumynai: laiškiniai česnakai, svogūnų laiškai, krapai
Vištieną sublenderiavau, pakepinau smulkiai pjaustytus svogūnus ir viską sumaišiau su prieskoniukais ir druskyte.
Sviestą išlydžiau keptuvėje, sudėjau miltus, pakepinau, įdėjau sultinio kubelį, įpyliau pieno, sublenderiavau (taip padažiukas gaunasi purus). Pieno pyliau iki reikiamo tirštumo. Sudėjau pjaustytus žalumynus.
Į kepimo formą dėjau lazanijos lakštą, aptepiau vištienos faršu ir padažu, pabarsčiau tarkuotu fermentiniu sūriu. Ir taip kartojau kol forma buvo pilna.
Paskutinį sluoksnį aptepiau tik padažu ir papbarsčiau sūriu.
Uždengiau folija ir kepiau 200 laispnių orkaitėje 40 min. Tada atidengiau ir kepiau kol paskrudo.
Labai paprasta ir skanu!