Štai mano pirmą kartą kepta lazanija, skonis labai geras

ir žinoma receptėlis
faršo o,5 kg,
sūris (aš dėjau 600 g, galėjo būt dar daugiau)
o,8 pieno,
morkos,
paprika,
mažas indelis koncervuotų pomidorų (aš dėjau tris šviežius nublanširuotus),
svogunai (kadangi jų neturėjau dėjau česnaką, nežinau ar nuo to skonis pablogėjo ar pagerėjo)
įvairūs prieskoniai,
2 v.š miltų,
50-80 gr sviesto
pakepini faršo, sumeti sutarkuotą morką, svogūną, gali dar papriką supjaustyt, pakepini, mažą konservuotų kapotų pomidorų indelį( aš dėjau šviežius,bet juos reikia nublanširuot), žodžiu, pabandykit, paskui pagal savo skonį koreguojat įdarą paragauji, ko truksta - druskos, pipirų, kitų prieskonių, dedi... padažas: 50-80 gr sveisto pakepini porą šaukštų miltų iki aukso spalvos, nuimi nuo ugnies, po truputį pili karštą pieną (~0,8 l) - pili, maišai, pili maišai iki vientisos masės (skystos grietinės), jei gavosi per tiršta, pilt pieno, jei per skysta, pakaitint...
lazanijos deliojimas - ant formos dugno papilt padažo, dėt lakštus, ant jų įdaras, tarkuotas sūris, vėl lakštai, padažas, įdaras, sūris, užbaigiam - lakštai, padažas, sūris... gali būti daugiau sluoksnių, jei daug įdaro ir forma gili, bet lazanija (tikra) visada baigiama lakštais, padažas turi būti kartu su lakštais, dėl jo jie išbrinksta... ir pagrindinė taisyklė - negailėti sūrio kepti pusvalandį 180 laipsnių orkaitėj uždengtą folija, nuėmus foliją dar šiek tiek, kad apskrustų.
Skanaus